Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Ja tam kupowałam bez znaczników, a ceny ;:224 jak ze znacznikiem ;:14
Aguś mam nadzieję, że saxifargi radzą sobie w naszych warunkach :roll: moje niczym nie okryte.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dwie Jole :D ;:196 ja mam tak mało odmian róż, że nie zależy mi na jakichś super nowych odmianach :D Mogą być i stare i bez znacznika oby tylko podobały mi się ...pewnie jestem ,,nie trendy,, ale tak mam 8-) :lol: Mam na liście sporo odmianowych , które strasznie mi się podobają i nie spocznę póki nie znajdę 8-) :lol: Ale .... no właśnie jest ich sporo, a ceny 26- 29 zł i koszty wychodzą ogromne, a trochę przyszalałam z wiosennymi zakupami i muszę pofolgować. Po prostu trzeba różany zakup rozłożyć na raty....a ja jestem ,, w gorącej wodzie kąpana ,,i chciałabym wszystko już ;:223
Joluś skalnic nigdy nie okrywałam i było ok :D mam nadzieję, że teraz będzie podobnie :D
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

AGNESS pisze:...a ja jestem ,, w gorącej wodzie kąpana ,,i chciałabym wszystko już ;:223
no właśnie mam tak samo i jak już coś obmyślę, to trudno czekać z realizacją, chciałoby się najlepiej na wczoraj. Typowy zodiakalny baran :;230
Aguś, piszesz sporo zakupów, ja wczoraj przejrzałam zeszłoroczne fiszki i się za głowę chwyciłam ;:124
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wszyscy w blokach startowych ze sprzętem gotowym do działania.
Wierzyć się nie chce, że tyle ludzi spragnionych grzebania w ziemi.
A jeszcze niedawno wszyscy mieli dosyć i czekali na zimę.
A może to ten czas tak szybko leci ? ;:24
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze:A jeszcze niedawno wszyscy mieli dosyć i czekali na zimę.
Grażka, a kto czekał :roll: ja nie :wit
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agness,ja też jestem w gorącej wodzie kąpana :( ale dzięki temu już coś jest.Ale niestety apetyt rośnie w miarę jedzenia.I chyba tez mi nie zależy żeby na róży był doczepiony certyfikat.Dla mnie ważniejsze żeby była nazwa róży i obyło się bez niespodzianek.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pewnie, za certyfikaty płaci się dodatkowe pieniądze.
Ale powinno to być to, chociaż w praktyce też bywa różnie.

Pamelko ja też nie, bo za nią nie przepadam, ale wielu chciało.
Jesienią wszyscy mieli już dość ogrodu i pracy, byli zmęczeni i każdy chciał odpocząć.
Wielu z nas odzywały się dolegliwości i wszystkim trzeba było odpoczynku.
Ale jak widać regeneracja jednak nie jest tak ważna i grzebanie w ziemi bierze górę ...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kogra pisze: Ale jak widać regeneracja jednak nie jest tak ważna i grzebanie w ziemi bierze górę ...... :;230
To się wie :uszy
Póki co grzebiuę w donicach i skrzynkach :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja także z lubością grzebię w ziemi na parapecie. Wczoraj byłam w OBI, napatrzyłam się, namacałam, ale kupiłam tylko begonię i właśnie zagrzebuję jej trzy cebule w donicy :;230
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Nie o to chodzi - certyfikat do róży to niski koszt - chodzi o to że firmy - szkółki nie płacą producentom pieniędzy za róże i dzięki temu firmy takie jak Meilland lub Austin nie są nami zainteresowane. Kiedyś każdy sprzedawał po 5 zł i niczym się nie przejmował, a teraz to się skończy bo weszliśmy do Unii i coraz częściej będą przedstawiciele producentów kontrolować nasze szkółki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś widziałam Twoje zeszłoroczne zakupy...niezłe 8-) :lol: Podejrzewam , że i w tym roku będzie podobnie....jeszcze sezon się nie zaczął ;:224 :;230

Grażynko wszyscy już porządnie wypoczęci i stęsknieni za wysiłkiem :D Teraz to już rączki swędzą do grzebania w ziemi :roll: :lol:

Aszko ja powiem szczerze, że już nie raz nacięłam się na roślinkach i nie chodzi mi tu o róże....pomyłki zdarzają się bardzo często. Myślę, że przy różach z certyfikatem takich przykrych niespodzianek nie ma :roll:

Joluś ja grzebanie w donicach zaczynam w przyszłym tygodniu.....na razie pazurki jeszcze czyste 8-) :lol:

Wandziu kupiłaś naprawdę śliczną begonię , podziwiałam ją u Ciebie :D

Gosiu,ja nie znam się na tym, ale myślę, że teraz jak certyfikaty będą ogólnie wymagane to i będzie większa możliwość zakupu wymarzonych róż. Więcej szkółek będzie ,, przodem do Europy,, i będą się rozwijać i wprowadzać sprzedaż internetową, a może i z większą dostępnością ceny będa bardziej konkurencyjne, ( to są tylko moje przemyślenia, więc bardzo możliwe, ze się myle i prawa rynku są zupełnie inne ) bo jak na moją kieszeń 29 zł za różę to dużo, tym bardziej, że tych wymarzonych mam sporą listę , więc i koszty duże. Ja mam niewiele róż, więc dla mnie atrakcyjne są również stareńkie odmiany, a te są znacznie tańsze . Zależy mi na tych które mnie zauroczyły, więc na liście są i te popularne i te nowsze :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

No i niby róże mające już ponad 20 lat powinny być tańsze, te nowsze powinny być droższe ale mamy tylko kilka szkółek sprzedających róże z certyfikatami i to w dodatku sprzedające detalicznie. Jedna wycofała się ze sprzedaży detalicznej - łatwiej sprzedaje się hurtowo. Reszta - za powracającą modę na róże - winduje ich ceny, a klient zawsze kupi. Jesienią będzie drożej. Jeśli się nie mylę to 29 zł było za róże angielskie? My angielki kupowałyśmy za 14 zł od sztuki od Sipa.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu mi się marzą - mn. Abraham Darby, The Pilgrim, Falstaf, Golden Celebration, Teasing Georgia, Wiliam Sheakespeare, Constance Spry, Auguste Luise, Chippendale ( mam nadzieję, że dużo byków w pisowni nie porobiłam :roll: ) i one przeważnie w cenach 26- 29 zł.
A u Sipa jest możliwość zakupu przez internet, bo ja to kompletny laik w tych sprawach :? Jeśli by była możliwość, to ja jak najchętniej też kupiłabym kilka z mojej listy marzeń 8-) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Agnieszko :) Walentynkowo ;:196 ;:167
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witaj Aguś :wit

A ja zagadnę z innej beczki :) W którymś wątku widziałam że pisałaś o trzmielinie.
Mam posadzoną, i chciałabym ja formować w kulkę ;:224 widzę, że trochę mi sie rozłazi na boki i bardziej idzie w płożącą.... jak ja pociachać????
Te dolne gałązki mocno skracać????
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”