Witam wszystkich bardzo ciepło
Wczorajszy dzień remontu zakończył się uszkodzeniem sieci elektrycznej i od piątej nie miałem prądu, a tym samym i netu
KaRo,
Cynthia,
Tu.ja,
Pelagia - dziękuję pięknie za życzenia i musiałem sprawdzić w kalendarzu, bo nie wiedziałem o tych imieninach. Główne patronalne są dopiero w sierpniu. Ale jeszcze raz dziękuję za piękne białe kwiaty
Janku
biały kolor jest delikatny, niewinny a przede wszystkim radosny, dlatego tak bardzo go lubię i nigdy mi się nie znudzi (także w domu i ubraniach).
Zuziu
eukomisowi nic nie zrobiłem

Nawet myślałem że za płytko cebulę posadziłem, bo kwiat zaczął się rozwijać tuż przy ziemi, ale potem wybił w górę. Jest tylko trochę łodyga skrzywiona no i kiepskie miejsce mu wybrałem, bo zasłaniają go większe kwiaty.
Cieszę się, że właśnie biały floks zakwitł jako pierwszy, ale wkrótce zakwitną i inne
Agulino
cieszę się, że poświęciłaś tyle czasu na czytanie mojego wątku.
Ścieżka z cegieł ciągle się zmienia; wczoraj dołożyłem kamieni i ziemi więc powoli zaczyna nabierać wyrazu
Jolllu500
Całe piękno bieli dopiero wydobędę, jak założę białą rabatę. Do tego będą rośliny o białych lub srebrnych liściach
Cynthio
Eukomisy piękne i oryginalne są. Wczoraj nawet go obwąchałem, ale to dziwny, drażniący zapach.
A co do nazw lilii, lepiej stosować nazwy oficjalne i nie będzie wątpliwości. Lilia, o której mówisz to lilia biała.
Pelagio
dziękuję

Dzwonki są delikatne a zarazem twardzielki

Właśnie zakwitły kolejne - jednostronny, karpacki, okrągłolistny, boloński

Prawdziwy festiwal dzwonków