Moja kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pochwały ;:58

Jeanne
, też liczę na to, że kolejne kwitnienia będą obfitsze :wink:

Agato, widziałam już Twojego białego Phal equestris, jest śliczny :P

Danusiu, Ascocenda ma w rzeczywistości bardzo pomarańczowy kolor i nawet chyba jest intensywniejszy niż na zdjęciach :wink: Vandowate warto kochać, bo odwdzięczają się nam pięknie co widać również po Twoich kwitnieniach, ;:31

AniuL, mam nadzieję, że Lc zakwitnie, a wyglądała tak i dodam, że pięknie pachniała:

Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cattleya jest piękna :). Podobają mi się te storczyki, ale nie chcą u mnie kwitnąć.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Oj Dziewczyno - jakie kwitnienia :lol: :shock: :lol:
Zastanawiałam się ostatnio nad Encyklią vettliną ale nie zamówiłam go, czyżbym miała gorzko żałować? :roll:
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Mambo, cieszę się z Twojego pierwszego pędu u Encyclii :) i z niecierpliwością czekam na mnogość pączków :D
Pędzę wstecz szukać każdej informacji o tej niesamowitej śliczności :D ( wczoraj dołączyła do mojej kolekcji :? ).

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Mambo, ale się u ciebie dzieje, czekam na kwitnienie Encyclia vittellina, bardzo mi się podobają jej kwiatuszki.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, kwitnienie ze zdjęcia nie jest niestety moje, ale mam nadzieję, że i u mnie wyrosną kwiaty :roll: Jest to pierwszy i jedyny, jak na razie, egzemplarz katlejastej u mnie. Też mi się podobają te storczyki, ale zanim kupię kolejnego chciałam na tym jednym sprawdzić, czy potrafię im stworzyć dobre warunki do kwitnienia.

Dewuko, chyba juz zaczynasz żałować ;:113 Ale nic straconego, pewnie będą jeszcze szanse jej zakupu.

Ewelino, też się cieszę z pędów i nie mogę się doczekać kwitnień. Encyclię mam dopiero od maja b.r. i pewnie jak na razie nie znajdziesz u mnie zbyt wiele informacji na jej temat :roll: Dotychczas jest to dla mnie roślina bezproblemowa, ale żeby coś więcej powiedzieć musi zakwitnąć i przetrwać chociaż rok.

Renato
, jak tylko pokażą się kwiatki chętnie wstawię zdjęcia ;:101
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo życzę , by Ci Lc zakwitła jak najszybciej , bo pięknie wygląda i jak pachnie to BOMBA :!: ;:2
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Dusiu, kwitnienie ze zdjęcia nie jest niestety moje, ale mam nadzieję, że i u mnie wyrosną kwiaty Jest to pierwszy i jedyny, jak na razie, egzemplarz katlejastej u mnie. Też mi się podobają te storczyki, ale zanim kupię kolejnego chciałam na tym jednym sprawdzić, czy potrafię im stworzyć dobre warunki do kwitnienia.
Mi się niestety nie udało z Cattleyami, ale może tobie się uda. Każdy ma trochę inne warunki, jednym lepiej rosną Phalaenopsis, innym Dendrobia itd. Cattleye są piękne, ale nie aż tak jak Phalaenopsis. Może dlatego, że nie podobają mi się liście i pseudobulwy storczyków sympodialnych.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Mambo, podniosłaś mnie na duchu pisząc, że Encyclia to bezproblemowa roślinka ;:26
Dzięki wielkie :!:

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Re: Moja kolekcja

Post »

Mambo, co u Ciebie ???
Jak tak pędy u Encyclii, bo moje rosną baaardzo wolno :? W tym tempie, to kwiaty ujrzę może w okolicach wakacji...
Jak tam rośnie przyrost u Twojej katlejki, może jakieś pączki się pokazały ?
U Ciebie zawsze tyle piękności...
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Mambo przebrnęłam przez Twój wątek i jestem pod wielkim wrażeniem :shock:
Masz chyba wszystkie możliwe kolory Phal.
Ile sztuk liczy w tej chwili Twoja kolekcja :?:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak dawno nic nie pisałam i nie pokazywałam, że aż mi wstyd :oops: Niestety, ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu i ograniczałam się tylko do czytania forum i b.rzadkich komentarzy. W końcu mój wątek został odnaleziony przez Art w zakamarkach forum i to zmobilizowało mnie do "pracy" ;:180
Art, pędy Encycili rosną rzeczywiście powoli, a jeden już zakwitł. Sądzę, że swoje kwiaty zobaczysz jeszcze przed wakacjami ;:108 Ostatnio u mojej Encyclii zaczęła wyrastać kolejna psb :heja a u kolejnej pojawiła się pochewka kwiatowa. Zdjęcie zrobiłam kilka dni temu, a dziś kwitnie już trochę więcej kwiatów. Lc ma już pączki i jak na razie trzymają się dzielnie i rosną powolutku ;:108 Nie mogę się już doczekać kwiatów. Zdjęcie zrobione również kilka dni temu, a dziś pączki są już większe. Co ciekawe kupiłam ją jako jednoliścienną, a nowa psb jest dwuliścienna :shock: Zupełnie nie wiem jak to możliwe :?: :?:
Obrazek Obrazek Obrazek

Wioletto, dziękuję i cieszę się, że podobają Ci się moje storczyki. W tej chwili nawet dokładnie nie wiem ile mam storczyków, ale orientacyjnie moge powiedzieć, że jest ich ok. 100 :roll:

Ostatnio wyrosło u mnie sporo nowych pędów, jednak trochę trzeba poczekać na kwiaty.
Pokażę jeszcze moja niezawodną Ascocendę, która kwitnie już 5-ty raz w tym roku ;:138 Jednak teraz chciałabym żeby odpoczęla trochę. Ten pęd rósł zdecydowanie wolniej niż poprzednie, a kwiaty są jakby bledsze i jest ich mniej niz poprzednio. Widać wpływ mniejszej ilość słońca, chociaż jedno zdjęcie udało mi się zrobić w piękny słoneczny dzień. Poza tym jeszcze Phal. miniaturka i jej pierwsze kwitnienie u mnie. Kwitnie jedno z dwóch keiki, które wyrosły po zeszłorocznej stracie stożka wzrostu-efekt wakacyjnej opieki mojej mamy :?

Obrazek Obrazek Obrazek

Ciąg dalszy nastąpi... ;:108
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Mamba WOOW!! Ale okazy ;:111

Ten pierwszy pomarańczek przepiękny,reszta zresztą też..
Vandowate Wam kwitną dziewczyny że hej a moje to mają lenia że lepiej nie mówić ;:214
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Takie piękne storczyki...Fajnie, że się nimi Pochwaliłaś ;)
Faluś cudny :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Piękne okazy to fakt ! Pierwszy raz widzę miniaturę phal w takim kolorze. Cudna !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”