Tak dawno nic nie pisałam i nie pokazywałam, że aż mi wstyd

Niestety, ostatnio nie miałam zbyt wiele czasu i ograniczałam się tylko do czytania forum i b.rzadkich komentarzy. W końcu mój wątek został odnaleziony przez
Art w zakamarkach forum i to zmobilizowało mnie do "pracy"
Art, pędy
Encycili rosną rzeczywiście powoli, a jeden już zakwitł. Sądzę, że swoje kwiaty zobaczysz jeszcze przed wakacjami

Ostatnio u mojej
Encyclii zaczęła wyrastać kolejna psb

a u kolejnej pojawiła się pochewka kwiatowa. Zdjęcie zrobiłam kilka dni temu, a dziś kwitnie już trochę więcej kwiatów.
Lc ma już pączki i jak na razie trzymają się dzielnie i rosną powolutku

Nie mogę się już doczekać kwiatów. Zdjęcie zrobione również kilka dni temu, a dziś pączki są już większe. Co ciekawe kupiłam ją jako jednoliścienną, a nowa psb jest dwuliścienna

Zupełnie nie wiem jak to możliwe
Wioletto, dziękuję i cieszę się, że podobają Ci się moje storczyki. W tej chwili nawet dokładnie nie wiem ile mam storczyków, ale orientacyjnie moge powiedzieć, że jest ich ok. 100
Ostatnio wyrosło u mnie sporo nowych pędów, jednak trochę trzeba poczekać na kwiaty.
Pokażę jeszcze moja niezawodną
Ascocendę, która kwitnie już 5-ty raz w tym roku

Jednak teraz chciałabym żeby odpoczęla trochę. Ten pęd rósł zdecydowanie wolniej niż poprzednie, a kwiaty są jakby bledsze i jest ich mniej niz poprzednio. Widać wpływ mniejszej ilość słońca, chociaż jedno zdjęcie udało mi się zrobić w piękny słoneczny dzień. Poza tym jeszcze
Phal. miniaturka i jej pierwsze kwitnienie u mnie. Kwitnie jedno z dwóch keiki, które wyrosły po zeszłorocznej stracie stożka wzrostu-efekt wakacyjnej opieki mojej mamy
Ciąg dalszy nastąpi...