Deszczówka mi się skończyła.Biegam z konewkami po całym ogrodzie.
Pomidory swoje nie chowam na noc, taka ze mnie macocha.Na szczęście nic im nie jest.Podlałam ostatnio Biohumusem, by wreszcie ruszyły.Mam wrażenie jakby w miejscu stały. Dziś je schowam, bo jak ma mocno padać to zniszczę rozsady.
Posiałam do gruntu chabry i słoneczniki.Ledwo wyłażą, bo sucho.
Ostatnio sąsiadka uświadomiła mi, że w pobliżu jest super szkółka z wielorakimi roślinami

Zakupiłam trzmielinę Fortunę na nóżce.A przedtem w innym miejscu kupiłam hortensję i różę do donicy Mary Ann.W Biedronce kilka cebul lilii i dwie dalie w kapersach. Niestety zamówione wcześniej dalie nie dotarły, ponieważ sprzedający miał jakieś problemy z pocztą.
Alicjo u nas woda na działce już od trzech tygodni puszczona także podlewanko już było.Czekamy na prawdziwy deszcz z nieba wszyscy, oby szybko przyszedł:)

Olu ten mniejszy klonik Orange Dream to od początku mizerny jest.Mam go w donicy.Słabo z nim.
Pelargonie lubię, ciągle kwitną i można kupić różne kolory.

Soniu tulipany od tej ciepłej pogody zaczynają klapnąć no i wiadomo brak deszczu

Jeden klon palmowy ten większy ładnie odbił, na niego liczę.
Trawnik nowo założony zaczyna się zielenić.Pomimo braku deszczu M codziennie podlewał i starał się

Dobra ziemia plus woda i słońce i oto są efekty, dumny jak paw chodzi:)

Damian witam nowego gościa:) Nie wiem, czy znajdę zdjęcia całych magnolii, ale spróbuję coś odkopać.
Moje wiadra i wszelkiego rodzaju naczynia kupuję na giełdach.Niestety teraz jest zamknięta i nie mam gdzie szukać. Ta roślina co wstawiłeś to tulipany botaniczne, bardzo szybko wychodzą przed innymi tulipanami.Jak słońce świeci to tak mocno rozchylają kwiaty:)

Iwonko ja zaprzestałam biegania, postanowiłam, że je zahartuję.Jednak na dziś je wniosę, bo może lunąć z nieba i po moich rozsadach będzie

Puchate szafirki zrobiły mi niespodziankę.Zapomniane były i leżały w kącie w woreczku, jak wyjęłam je z kapersa to nawet miały nalot pleśni.Bałam się, ale zaryzykowałam i wsadziłam do ziemi

Teraz ładnie kwitną.Może Twoje i za rok się postarają? Tego Ci życzę.
Tulipany w różnych kolorach podglądam, nie lubię monotonii.Mam kilka czerwonych, ale dają po ochach.
Mój M tylko te podziwia.Różowe nie przyciągają jego wzroku, no prawdziwy facet:)
Moje magnolie już kończą powoli kwitnienie.Galaxy praktycznie już skończyła, a żółta jest późniejsza.

Wiolu na to czekałam trzy lata.Wisteria i jej zwisające kwiaty.Na pewno i Ty w końcu się doczekasz

Niestety ogrodnik musi uzbroić się w cierpliwość nierzadko.
Wiolu mam już w ogrodzie posadzoną Limelight. Czekam na nią, znam ją doskonale, bo na działce rośnie już 10 -letnia.Bardzo ją lubię, nie pokłada się.Mocno ją przycinam wiosną, ale za to ma w późniejszym czasie spore kwiatostany.
Dostałam meila, że dalii nie otrzymam.Wiele osób nie otrzyma.

Deszczu wyczekujemy, ale fajnie, że u Ciebie podlało, od razu roślinki odżyły

Klon na pniu w słońcu pięknie mieni się jego korona...

Magnolia ta późniejsza

Nowy nabytek...róża Mary Ann posadzona do donicy...

Lilie już posadzone...

Tak nisko tnę hortensje

Hortensja Annabelle przekopany kawałek z działki ...

Tulipan z nietypowymi listkami

I takie zdobycze

Moje pomidorki