Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Aga płot na biało przemaluj ;:306 :;230 Żartuję oczywiście :lol:
Gdzie potem chcesz je wsadzić ? To ogromna ilość, ciężko gdziekolwiek je upchnąć
Twoje kompozycje tulipanowe są cudowne, nigdy tylu tulipanów w jednym ogrodzie nie widziałem :D
Widzę, że masz pomidora Blue Beauty ;:173 Też go mam, ale nie jest taki fioletowy .
Przydomowego sadu zazdroszczę ;:131
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ogrom pięknych tulipanów .
Tu wiesz ile ich posadzialas ?Chyba kilogramy .
Ja też lubię te gorączkowe ,wiosenne przyrosty :wink:
Piękne lilaki.Ach i ten zapach wokół nich :D
Dzięki za info o moreli.
Dobrego weekendu ;:3
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Uwielbiam warzywniki :D Jakim cudem sałaty nie zjadają Ci ślimaki?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko ;:196
To ja sie wlocze po Dobrzycy i podziwiam tulipany, a u Ciebie w niczym nie ustepujaca orgia tulipanowa! Po prostu cuda ;:167. Ogrod wyglada radosnie i bogato, a Ksiezniczka dostala tron i berlo wiec ma kto wladac tym pieknym miejscem. Wyobrazam sobie ile pracy poswiecasz ogrodowi wiec pracuj spokojnie i od czasu do czasu zalej nas takimi cudnymi zdjeciami i opisami ;:333. Wybacz pisownie telefoniczna, ale nie moglam sobie odmowic odwiedzin, pozdrawiam serdecznie i zycze wspanialego sezonu ogrodniczego ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ano siałem swój bób późno... Dopiero w połowie kwietnia, jeszcze wszystko ptaki rozgrzebały, więc dosiewałem w zeszłą niedzielę. :;230 Co do odmiany ? jedna to Karmazyn, a druga Crimson Flowered...

Co do Lokiego ? żona jest zafascynowana mitologią nordycką, więc sagi i legendy mi sama opowiadała... :-D

A jeśli chodzi o lektury ? do pracy jadę 130 km w jedną stronę, więc korzystam, żeby czytać... Ostatnio połknąłem jedną książkę o neurobiologii pożądania i miłości, drugą o czarnych dziurach, a teraz zabrałem się za trzecią o problemach z kosmologią fizyczną...

Gratuluję kwitnących petunii... U mnie już całkiem spore, ale jeszcze nie kwitną. Bratki, czarne tulipany i ismeny też niesamowite...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mieczyki juz takie wysokie moje dopiero pokazują kiełki a parę jeszcze dzisiaj dosadziłam .Warzywnik wzorcowy mnie już dwie sałaty wszamały ślimaki, dobrze ,że reszta z dala od nich się znajduje .Ochłodziło sie ;:222 a zaczęły kiełkować ogórki w gruncie oczywiście.Agusiu śliczny sad będzie, masz wszystkie karłowe drzewka???? to najlepsze, bo nie trzeba z drabiny zrywać owoców i łatwiej je ochronić przed mrozami.Każdy z nas wie ile pracy jest w ogródku i nie ma czasu na lenistwo, bo zaraz chwasty się rozszaleją.Jak najbardziej leżaczek pod bzikiem należy ustawić ;:3
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś, przyszłam pospacerować po Twoim ogrodzie.
Tulipany pięknie nasadzone, ślicznie się prezentują, radość dla oka popatrzeć na te łany.
Owoce na drzewkach ;:oj , widać w każdym detalu Twoją miłość do ogrodu, miło tu pospacerować ;:168
Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aguś ,warzywnikiem nikt Cię nie przebije, widzę że wkładasz w swój ogród mnóstwo serca i czasu . I pieniędzy patrząc na ilość tulipanów -ale warto było.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aguś jeszcze tulipany popodziwiałam. Zestaw w fioletowej tonacji z białymi przecudny. ;:oj Quiny są tak piękne, że otoczenie już ma mniejsze znaczenie. ;:108 Tunel się zapełnił, ale jak tam upchnęłaś 94 pomidory. :wink: M nigdy nie rozumieją, jak można tyle nasiać i potem się przy tym narobić. ;:306 Córcia podziwia piękny warzywnik, :) jaka duża fasolka. W sadzie widać pierwsze owoce, jednak u Ciebie cieplej. Pozdrawiam ciepło. ;:3
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Agusiu
Wielka szkoda przekwitających tulipanków , aż dwa wiaderka płatków ;:oj
Ja to zawsze ciężko znoszę, bo takie wyczekane to kwitnienie, inne kwiaty już jakoś inaczej.
Szpaler Królowej Nocy robi niesłychane wrażenie, może trochę poważne, ale uwielbiam te najciemniejsze odcienie u kwiatów. Twój aparat fajnie pokazuje ten odcień, bardziej wpadający w najciemniejszy fiolet niż skrajnie ciemne bordo.
Ściana ciemna, u nas podobnie znikły ciemne kompozycje na tle stodoły. Ale nic to, ciągle zdobywamy doświadczenie :D
Warzywka wyglądają, jak by już czerwiec królował :D
Czy to pomidorek z fioletowym odcieniem liści :?: Pewnie jakiś w typie czarnych :)
Przy tych tykach bambusowych wysokich będzie fasola :?: Masz ''Blauhilde'' :?:
Ago a mieczyki też w takich ilościach lubisz, jak tulipany :D
Muszę się psychicznie nastawić :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aguś szaleniec z Ciebie tulipanowy :;230 cudowne masz tulipanki ;:167 masz obrywania owocników ja gdzieś czytałam by obcinać owocniki z łodygami wtedy lepiej narastają cebule ciekawa sprawa.Pokazuj warzywniak bo masz cudny ja w tym roku nie mam się co chwalić większość warzyw przez aurę z ziemi jeszcze nie wyszło.A ślimaki już czekają aby je schrupać :roll:
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie te tulipany pod ogrodzeniem wyglądają, naprawdę.
A masz Agnieszko już jakiś plan jak zagospodarować te rabaty jak już te tulipany stracą urok? Ja też tak kiedyś sadziłam tulipany (całe pasmo cebul) tylko zagospodarowanie tego było potem dość trudne, bo liście niestety pozostają długo zanim zżółkną do tego stopnia by można było je oberwać i posadzenie czegokolwiek lub zasianie było trudne. Teraz sadzę już tylko kępami i łatwiej jest mi zagospodarować puste miejsca innymi roślinami, które zakwitną po tulipanach? A jak Ty to obmyśliłaś?
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Hej Agnieszko! Faktycznie tulipany masz cudowne ;:196 Miło zagląda się do Twojego wątku. Ja też pamiętam o obietnicy. Myślę, że niedługo wyślę do Ciebie a Twoje niech sobie powoli rosną spokojnie ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Uwielbiam Queen of the Night! A w takiej ilości to już efekt jest piorunujący. ;:180
Warzywniak też się pręży i drzewka w sadzie idą w siłę. Brawo Aga!
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Witam się w ten upalny dzień :wit
Dziś mam ochotę tak typowo po polsku ponarzekać, ach och jak gorąco :wink: O jutrzejszym ochłodzeniu myślę jak o zbawieniu, tylko jakaś natrętna myśl próbuje wybić się i przypomnieć, że nie dalej jak dwa tygodnie temu temperatura spadła nad ranem poniżej zera i MARZYŁAM o solidnym cieple i wielkiej dawce wiosny ;:173
Ale wybaczam sobie to narzekanie, zrzucam to na karb przegrzania w słonku.
W cieple i po moim starannym podlewaniu ogród budzi się i kipi w nim życie ;:167
Np takie życie :twisted:

Obrazek

Oraz reprezentowane przez liczną grupę komos, mleczy i chwastnic :lol: Wiosna, wiosna... ;:224

Mam parę zdjęć, cykanych w biegu i kilka nowych nabytków ogrodowych :wink: Wielkie i pyszne kwiaty tulipanów czy magnolii już się praktycznie pożegnały, a kolejne jak róże i lilie zupełnie się nie spieszą. Dzięki temu oczy szukają tych kwitnących malutkich i skromnych, które przecież też tu są a zwykle robią tylko za barwne tło.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oglądałam przed chwilą u Ewelinki piękne czosnki i trochę jej pozazdrościłam, moje czosnki dopiero w pączkach...ale kwitną mi czosnki w warzywniku, szczypiorek czosnek i czosnek dęty, czyli siedmiolatka. Skromniejsze, ale czy nie ładne? :wink:

Obrazek

Ostatnie kwiaty i znów rok czekania ;:145

Obrazek

Obrazek

Pokazują się pierwsze powojniki i irysy, a takie ładne pąki bujają się na wietrze, że już czekam na ich przedstawienie :D

Obrazek

Obrazek

Innocent Blush, taki delikatny kolor, za to wypasiony pełny kwiat :wink:

Obrazek

Z posadzonych w sierpniu irysów z podziału kilku kęp pierwsze zakwitły Ambassadeur

Obrazek

Obrazek

Większość z nich, mimo że świeżo posadzone będzie kwitła ;:138

Obrazek

Obrazek

A tu nowe kwiatki, słonecznik, hibiskus, winorośl i bluszcz, i nowa tabliczka. M myślał, że postawię ją za furtkę :;230

Obrazek

Obrazek

Pierwsza czerwona papryczka ;:oj To ta siana w styczniu ;)

Obrazek

Mimo pielenia warzywnik mam zarośnięty, ale wszystko ładnie rośnie a na porządki jeszcze będzie czas ;:173

Obrazek

Obrazek

Wracam tu niedługo i odpisuję :wit
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”