Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Takie spotkania są zawsze miłe i pełne opowieści.
I zawsze za krótkie bo czas wtedy zbyt szybko płynie.
Twoja M. Plantier też teraz taka cudna, strojna w kwiaty niczym panna młoda.
Chwilo trwaj ........chciałoby się powiedzieć. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Wnusia spisała się na medal ;:77 Ogród na zdjęciach prezentuje się przepięknie ;:433 Mnóstwo kwiatów kwitnie w nim równocześnie, dając duże plamy koloru. Ostóżki w dużych ilościach ślicznie się prezentują i przynajmniej na razie nie kładą się na ziemi. Czy one Ci się rozsiewają? Mam jedną i z przyjemnością dałabym jej sięrozsiać, ale czy ona będzie chciała ;:224
Różowe złocienie są niezwykłe. Niby zwykły kwiatek, a ma w sobie tyle tyle roku ;:108 Twój pustynnik wybujał pod same niebo, moje w tym roku nie są aż tak wysokie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,niedziela minęła szybko,trochę na podlewaniu,a reszta dnia na zaległych imieninach,jutro nowy tydzień i nowe wyzwania ,życzę wszystkim dobrego i spokojnego tygodnia ;:196

Marysiu,tyle miłych słów mi napisałaś,dziękuję ,nawet nie wiem czy na tyle zasłużyłam ,dzisiaj troszkę odpoczęłam ,bo posiedzieliśmy u koleżanki na imieninach ,błogie jest czasem takie nic nie robienie ,pojechaliśmy do znajomych już na obiadek,więc nic w kuchni nie musiałam robić ,do południa podlałam przed domem ,bo rośliny po prostu więdną a wczoraj nie zdążyłam ciepły wiatr i palące słońce zabiera roślinom dużo wody,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Grażynko,masz rację ,,że spotkania są za krótkie ,bo czas tak szybko leci,róże u mnie zaczynają pełne kwitnienie ,przed domem burza róż,dzisiaj podlałam porządnie to na jutro będzie pewnie jeszcze więcej rozwiniętych ,u mnie bardzo sucho ,nic nie pada od tygodnia ,a słońce praży i ciepły wiatr przywiewa ,myślę ,że kwitnienie róż trochę potrwa,a do nich dołączą inne piękności ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,te zwykłe ostróżki się sieją ,ale mam takie inne ,które nie mają nasion,trzeba rozmnażać wegetatywnie,złocienie to bardzo proste rośliny ,ale zawsze szczegóły tkwią w prostocie ,więc są cudowne ,bardzo je lubię ,mój wielki pustynnik to gigant, inne odmiany mam te zwykłe i są dużo mniejsze ,jeszcze nie kwitną ,są późniejsze,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś samotna, niebieska ostróżka w białych różach cudnie wygląda. ;:oj Rhapsody in Blue wspaniała, ma taki nasycony kolor. ;:215 U sąsiadki widziałam, ale nawet w połowie nie tak piękna, jakaś blada była. ;:218 Dalia już pięknie zakwitła. Margerytek masz łany, ślicznie wyglądają. ;:215 Czy są długowieczne. :?: Mam trochę u siebie i zastanawiam się, czy szukać nowych, czy jeszcze się tymi pocieszę. ;:218
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dobranoc troszkę bukiecików z mojego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rosengrafin Marie Henriette
Obrazek

Obrazek

Eden Rose a obok w pączkach Jasmina
Obrazek

Obrazek

Baronesse
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tip Top
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lilia złotogłów czerwona
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu lało całą noc i dalej chmury wiszą. Jednak woda nie stoi to znaczy, że sucho było :wink: No to przed Tobą pracowity tydzień, koniec z rozrywkami ;:306 Śliczna ta śmietankowa piwonia, takiego koloru w realu nie widziałam. Pytałam kiedy ale pewnie umknęło czy Twoja żółta rutewka tez taka wybujała? moja ma ok 2 m i wydaje mi się że Twoją widzę na jednym ze zdjęć?
No to owocnej pracy i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś ;:196 ja tez nie wyrabiam i nadrabiam. ;:306
Przepiękne masz kolory, róże takie dorodne i te ich kolory i kształty płatków ;:138 Przepięknie pospacerowałam oczy nacieszyłam przy porannej kawie. ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuniu wow, nic dziwnego, że nie nadążasz z robieniem zdjęć, skoro ogród tak szaleje z kwitnieniami ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,nareszcie u mnie dolało i solidnie podlało,więc dzisiaj jestem wolna od węża ,teraz już nie leje ,ale dalej jest pod chmurą i bardzo się ochłodziło,więc może lepiej będzie sie pracowało w ogrodzie,a pracy jest dużo oj dużo.

Soniu,Rhapsody in Blue u mnie ogromna ,przywaliła wszystko koło siebie,nie wiem jak ją okiełzać ,dalie u mnie zaczynają kwitnienie,co prawda na razie tylko pojedyncze,ale reszta zasuwa ,moje margaretki to z tych najzwyklejszych ,więc sie solidnie rozsiewają i rozrastają ,ale ja je uwielbiam i są na pewno długowieczne :uszy ,inne odmianowe rzeczywiście potrafią znikać ,jak chcesz mogę wysłać ,pięknie uzupełniają rabaty ,a nadwyżkę najwyżej wyrzucisz,pozdrawiam ;:196

Marysiu,u mnie też chyba całą noc lało,nareszcie ogród podlany ,bo już sie martwiłam ,piwonia Bu Te cudna i dalej mocno kwitnie ,żółta rutewka jest wysoka u mnie ma koło170 cm ,u mnie jeszcze nie kwitnie ,ale pączków ma mnóstwo ,zaraz zabieram się do pracy w ogrodzie ,ale nie wiem co najpierw mam robić ;:306 ,pozdrawiam i miłego dnia ;:196

Kasiu,ja cały czas do tyłu ,nie mam takiego momentu ,żebym powiedziała,że już wszystko zrobione, ;:306 i chyba nigdy tak nie będzie ,róże są bardzo zapączkowane ,więc dopiero będzie kwiatów ,fajnie jak kawka smakuje w ogrodzie ,pozdrawiam ;:196

Gosiu,teraz wszystko już kwitnie naraz i piwonie i róże i cała reszta ,wczoraj tyle zdjęć wsadziłam do laptopa ,miłego dnia i przyjemnej pracy ;:168
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marto u mnie też pada. Piękne wejście różane z ławeczką masz. U mnie już po piwoniach, teraz róże, wiciokrzewy.
Pozdrawiam - Justyna
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mme Plantier o Gipsy Boy cudowne, ile na tych rabatach masz krzaków wsadzone?, czy to z jednego krzaka tyle kwiatów.
Wcale się nie dziwię, że nie nadążasz, ogród kipi kwieciem, przyjemnie się ogląda. Piwonie jeszcze nie skończyły, a tu róż tyle i lilie i dużo różnych. ;:167
U mnie też popadało w nocy a wczoraj specjalnie z działki późno w nocy wróciliśmy, bo stałam i podlewałam. Skąd miałam widzieć że będzie padać ;:306 . ;:196
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Hej Marto :wit

przyszłam w odwiedziny do Twojego wątku, by zobaczyć róże, o których była mowa na spotkaniu. Ale widzę, że królują nie tylko róże, ale niezliczona ilość różnych innych piękności. Widok niesamowity. ;:215 Rabaty różane i cała reszta robią niesamowite wrażenie. ;:173 Gratuluję tak pięknego ogrodu. ;:433
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie burze i pada ,wiec mam troszkę czasu,żeby tutaj zaglądnąć.

Justyna,u mnie piwonii sporo odmian ,są i późniejsze i tak sobie kwitną aż do lipca,a dołączyły róże i inne ,więc ogród bardzo ukwiecony,miło,że podoba się różanka przed domem,jest tysiące pączków,więc będzie koncert.

Dorotko,to są po jednej róży ,takie krzaczyska urosły,że chyba po kwitnieniu muszę połowę obciąć,bo wszystko inne przywaliły,piwonie też kwitną, to późniejsze odmiany,róże jeszcze nie wszystkie kwitną więc ciągle sie dzieje w moim ogrodzie i tak będzie do jesieni,coś przekwita coś dokwita ,ja też nie myślałam,że tak fajnie poleje,pozdrawiam ;:168

Kasiu,witaj w moim ogrodzie,miło,że sie podoba,mam nadzieję ,że i do mnie kiedyś wstąpicie w odwiedziny,roślin ozdobnych mam mnóstwo i dlatego 2 pomidory ;:306 róże dopiero zaczynają kwitnienie,więc będzie więcej ,dziękuję za uznanie i zapraszam znowu ;:168
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

koziorozec pisze: ozdobnych mam mnóstwo i dlatego 2 pomidory ;:306
Ciiiii ;:218 .... to przecież miała być tajemnica ;:112
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu podlało, więc możesz odpocząć od podlewania ;:138 różyczki masz cudnie zapączkowane, oj będzie się działo za chwilę ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”