Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martusiu witaj w klubie ;:196 U mnie tez szaro , buro i ponuro - ciapie deszcz . Pierogi też mam z M robić , tylko tych cudnych pinowi mi brak :(
Nie wiem jakich słów użyć alby opisać Twoją kolekcję piwonii ;:180 ;:180 ;:180 CUDNE :!: :!: :!:
Miłego dnia i smacznych pierożków życzę ;:4
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Choć piwonie i azalie nie są dla mnie numerem jeden to co roku coś tam powoli przybywa i tak patrząc na twoje ostatnie zdjęcia Martuniu ,na tą mnogość kwitnień i cudne kolory/ pomyślałam sobie ,że jeszcze dużo dobrego przede mną :D
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witaj Martuś. :wit Pierw trafiłam do twojego wątku sprzedażowego... Stamtąd tutaj i ten wątek przeczytałam w całości. Pochłonęłam go migiem. Masz piękny ogród, wspaniale urządzony. Fajnie tak zobaczyć rośliny które mam chęć zamówić w całej okazałości...Będę zaglądała często. ..
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marto,
ależ zapachniało w Twoim wątku.
W zeszłym roku nabyłam sadzonkę Coral Charm.
Mam nadzieję, że w tym sezonie obdaruje mnie choć jednym kwiatkiem.
Bardzo jestem jej ciekawa.
Oczywiście mam nadzieję, że zakupiona sadzonka jest tym, czym powinna być.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ha ha ha! my też robiliśmy dzisiaj pierogi ;:333 ale wcześniej posiałam prymulki i parę innych i zaniosłam do tunelu, bo podobno niezłe mrozy znów idą. A dzisiaj piździ i siąpi więc dzień wymarzony na zajęcia domowe. Martusiu ja wiem, że wszystko wymaga czasu ale o nowej odmianie pomyśl ;:333 Pierwsze zdjęcia jak pyszne lody waniliowe :D Kolejne coraz piękniejsze nie sposób wybrać naj! Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O matulu, co jedna to piękniejsza, aż mi kapie ślinka na klawiaturę ;:oj
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś nie mogę wzroku oderwać od Twoich cudnych piwonii, co jedna to ładniejsza.
Jesteś królową piwonii
Bardzo się cieszę, że zrobisz mi sadzonkę ;:196
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Martusia, a wrzucisz do sprzedażowego jakieś piwonie? Są cudowne! Piszę się od razu :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,dzień był beznadziejny,ponuractwo i deszcz ,więc był u mnie dzień pierogowy ,ale za moment poprawię humory pięknym słońcem i piwoniami,tylko dziewczynkom odpiszę.

Tereniu,piwonie to moje skarby ,nie bardzo wyobrażam sobie bez nich mój ogród,pierożki były pyszne ,jak ja je lubię ,pozdrawiam ;:196

Beatko,cieszę się bardzo ,że tak podchodzisz do sprawy,warto mieć marzenia i je powoli realizować i mieć właśnie taki cel w życiu,masz rację jeszcze dużo dobrego przed Tobą ,życzę ci spełnienia tych marzeń ,co roku ,powolutku coraz więcej,pozdrawiam ;:168

Olu,tak się cieszę ,że jesteś i jeszcze bardziej ,że zostajesz,zapraszam na dalszy ciąg wędrówek ścieżkami ogrodu ;:65

Madziu,oj pachnie bardzo ,uwielbiam zapach piwonii i mój nos ciągle jest zanurzony w ich głowach,ile ja się ich ugłaskam ,Coral Charm jest piękna z tym swoim kolorem,niepowtarzalna ,życzę ,żeby Twoja też zakwitła ,pozdrawiam :wit

Marysiu,ten smętny dzień zamieniłyśmy na pierogowy ,piwonie są tak piękne ,że chciałoby się mieć ich jeszcze więcej ,jak nie zapomnę to pomyślę o nowej odmianie,kto by pomyślał,że można mieć tyle odmian w ogrodzie ,zawsze były trzy biała,różowa i czerwona ;:306 ,zapraszam na dalszy piwoniowy pokaz,buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,bo zepsujesz laptop jak się zamoczy ;:306

Ewuniu,to jeszcze nie wszystkie moje piwonie,dzisiaj będzie ciąg dalszy,a w tym roku myślę ,że jeszcze inne nowe zakwitną ,tak pomyślałam,że lepiej ukorzenić w ten sposób,ona ma takie wiotkie gałązki ,zupełnie inne jak zwykła budleja i spadające w dół,aleś mnie nazwała Ewciu,dziękuję ,ale chyba nie zasłużyłam,pozdrawiam ;:196

-- 12 sty 2016, o 23:11 --

Aguś ,ja dopiero je zbieram i muszę Ci powiedzieć ,ze jestem strasznie chytra na piwonie ;:306 bo kocham je niemożliwie.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Obiecałam rozweselić dzień słoneczkiem i piwoniami ,więc spełniam swoją obietnicę i pokażę następne moje piwonie.

Obrazek

Obrazek

Festiva Maxima
Obrazek

Obrazek

Obrazek

White Cap
Obrazek

Obrazek

Sarah Bernard
Obrazek

Obrazek

Da Fu Gui
Obrazek

Koningin Wilhelmina
Obrazek

Obrazek

Feather Top
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Goldmine
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hit Parade
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tyle na dzisiaj ,jutro dalsza część,buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martuś, ale dałaś po oczach tymi pięknościami - nie mogę dojść do siebie Obrazek. Co jedną zobaczyłam, to myślałam: o ta, ta, najładniejsza ;:108 Do czasu obejrzenia kolejnej fotki ;:306 Kolekcję masz imponującą i widać, że piwonie Cię lubią :D Rosną i kwitną na potęgę ;:180 Bu-Te piękna, coral charm do schrupania, do tell filigranowa i romantyczna ;:167 A stare odmiany, w tym Babcina, pełne uroku i wcale nie oddają placu nowym odmianom ;:215 Zastanawiam się czym się różni Coral Charm od Coral Sunset? Masz obie? Na fotkach w necie specjalnej różnicy nie widać...
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś śliczne te piwonie a ich zapach bardzo lubię .Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Marto, piwonie przecudne ;:oj Niektórych to ja jeszcze nigdy nie widziałam :lol: Ja miałam jedną, taka pospolitą i coś słabo mi rosła. Jesienią dostałam sadzonkę od znajomej znajomych :;230 i zobaczymy. Chyba coś im u mnie nie służy, Z przyjemnością będę je podziwiać u Ciebie.
P.S. Czym dokarmiać moją sadzonkę wiosną? ;:204
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu rewelacja! ja tak myślę że mogłabyś jedną ze starych odmian poświęcić i zapylić jedną z najnowszych, bo przecież te nowe odmiany to wynik krzyżowania początkowo przez samą naturę. To i u Ciebie też z czasem może powstać tylko musiałabyś zostawiać nasienniki i albo dać się im wysiać albo wysiać oddzielnie. Jak widzisz jak ciągle o tym jednym. :;230 Dobrego dnia i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No tak piwonie piękne, ale ile to miejsca trzeba mieć w ogrodzie aby tyle odmian u siebie pomieścić...
Pozytywnie ci zazdroszczę, pozostaje mi tylko u ciebie je oglądać... Chyba że kiedyś nadejdzie taki dzień że powiększe swoje włości to będę mogła pomyśleć.Na razie ;:14 to mi pozostaje.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”