Kochani dziękuję bardzo, że mnie odwiedzacie mimo, że ostatnio strasznie was zaniedbałam

Niestety zła passa trwa nadal, korzonki odpuściły, ale kręgosłup nadal nie wrócił do pełnej formy i wprowadza mi czasowe ograniczenia jeśli chodzi o pracę w ogrodzie
Jakby tego było mało to wczoraj mieliśmy jeszcze pogrzeb dziadka ema

W każdej wolnej chwili "wyskakuję" do ogrodu, żeby całkiem nie zdziczał i nie zarósł chwastami, ale ciągle brakuje mi czasu...
Łukaszu moje powojniki niestety też kiepskie, tylko Błękitny Anioł równie piękny jak co roku... Włoskie oczywiście również
Beaciu masz rację, cieszmy się tym co mamy, bo inaczej zwariować by można było... Ja w tym roku mam jakoś cały czas "pod górkę" i ogrod to takie światełko w tunelu

I nawet jeśli nie wszystko jest w nim idealne to i tak uwielbiam w nim przebywać
Tereniu to ja dziękuję za twoje pochwały

To bardzo miło, gdy nasze rzeczy podobają się i innym
Kasiu bodziszek i mnie się bardzo podoba, wyróżnia się tym wśród innych. Szkoda takich zbiorów, dlatego ja nie przepadam za roslinami, które trzeba wykopywać na zimę, ale to piękne kwiaty i często nie mogę im się oprzeć mimo postanowienia, że "już więcej nie kupię"
Natalio ostatnio próbowałam je zliczyć w tamtym roku wiosną, bez cebulowych i wykopywanych na zimę naliczyłam ponad 300, ale teraz jest już zdecydowanie więcej, bo ciągle coś dokupuję
Aguś kiedyś byłam bardziej "wybiórcza" jeśli chodzi o kwiaty, niestety z czasem mój bzik rozwinął się do tego stopnia, że nie ma dla mnie brzydkich kwiatów, każdy ma swój własny urok... Jest to jednak ogromna pułapka, bo wcześniej kupowałam na zasadzie "ten mi się podoba", a teraz "tego jeszcze nie mam"
Soniu ta jedna sasanka tak szaleje, druga choć starsza jest o wiele mniejsza i słabiej kwitnie... Bodziszków jeszcze nie koniec
Ismena też mnie zauroczyła i wybaczam jej nawet to, że nie zimuje w gruncie

Czyżby moje powojniki zaraziły się ode mnie "gorszym czasem"
Na szczęście ogród radzi sobie całkiem dobrze mimo mojego zaniedbania

Porobiłam zdjęcia, ale te już później...