Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Łukaszu witaj. Wieki cię nie widziałam. U mnie w tym roku lipa z powojnikami właśnie ;:222 W tamtym roku o tej porze pergola była już najładniejszym elementem ogrodu, w tym roku "rozbłysła" zaledwie tym jednym kwiatkiem :( Ale i tak się cieszę, że pozimowe straty się zmniejszają...
Iwonko ja na początku miałam bodziszka magnificum i naiwnie myślałam, że tyle mi wystarczy ;:306 W tej chwili mam chyba 15 i ciągle mi mało ;:223 Ismena też mi się bardzo spodobała, mimo że nie lubię roślin niezimujących w gruncie ;:131
Aniu to za zdrówko liliowców ;:136 ja mam nadzieję, że pozostałe uśpione powojniki też wezmą przykład z kolegi :lol: Za twojego trzymam kciuki &&&&&&&
Sabinko owszem fajnie, tylko że potrzebna do tego taka skleroza jak moja ;:306 Za twoje powojniki również trzymam kciuki&&&& Ja już nie raz się przekonałam, że taka nadzieja nie koniecznie musi być matką g.... :wink:
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ooj tak, dawno mnie nie było na forum. Jakoś się zebrałem i postanowiłem wrócić :)
Mój Jan Paweł II troche marny, Prezydent daje radę, choć w porównaniu do ubiegłego sezonu, wydaje mi się , że ucierpiały po zimie :wink:
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu mój ogród jakoś w tym roku średnio sobie radzi choć nie ma jakiejś strasznej tragedii ,ale sama wiesz,że jak coś nie idzie po naszej myśli to i nastrój kiepski.Dużo mi roślin wypadło i nie tylko mi z resztą przez tą niby zimę ,ale ogólnie roślinki jakoś inaczej w tym sezonie sobie radzą,szybko przekwitają ,sporo choruje.Może i ja jakoś inaczej podchodzę do tego ,sama nie wiem.Mimo wszystko trzeba się cieszyć z tego co się ma ja wiem,ale ja chyba za bardzo się przejmuję tym wszystkim .
Piękny masz ogród a te zdjęcia nocą cudne :)
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Małgosiu cudowne bodziszki i irysy ;:215 ;:215 ale zaskoczyła mnie Ismena ;:oj ;:oj moja dopiero parę listków wypościła :wink:
Piękne zdjęcia ;:63 dziękuję ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ale ten drugi bodziszek ma cudne żyłkowanie ;:oj
Małgosiu u mnie w tym roku wszystko się nędznie przechowało - dalie ponad 50% strat, dziwaczki, kanny w ogóle nie wzeszły, a ismena była pustą skorupą, wiec nawet nie sadziłam.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Oj już mi się zaległości porobiły :oops: mam nadzieję, że czujesz się już lepiej, ale tak czy inaczej dużo zdrówka życzę ;:196 niesamowitą masz ilość roślin ;:oj próbowałaś je kiedyś policzyć? ;:183
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Psiaki cudne ;:138
Kwiaty mogłabym chwalić każdy po kolei bo wszystkie na to zasługują ale najbardziej mi się spodobała Ismena.
Jak wstążki na wietrze :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu sasanki kwitną. ;:oj Bodziszkowe kwiaty pięknie pokazałaś. ;:138 Podglądam, bo też zaczynam z nimi przygodę. Ismena ma wyjątkowy kwiat, a z kroplami wody jest cudna. ;:108 Powojniki jak ludzie, raz w lepszej, raz w gorszej kondycji. Pewnie wytarte powiedzenie o cierpliwości ogrodnika, bardzo w ich przypadku potrzebne. ;:124
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani dziękuję bardzo, że mnie odwiedzacie mimo, że ostatnio strasznie was zaniedbałam :oops: Niestety zła passa trwa nadal, korzonki odpuściły, ale kręgosłup nadal nie wrócił do pełnej formy i wprowadza mi czasowe ograniczenia jeśli chodzi o pracę w ogrodzie ;:306
Jakby tego było mało to wczoraj mieliśmy jeszcze pogrzeb dziadka ema :( W każdej wolnej chwili "wyskakuję" do ogrodu, żeby całkiem nie zdziczał i nie zarósł chwastami, ale ciągle brakuje mi czasu...

Łukaszu moje powojniki niestety też kiepskie, tylko Błękitny Anioł równie piękny jak co roku... Włoskie oczywiście również ;:333
Beaciu masz rację, cieszmy się tym co mamy, bo inaczej zwariować by można było... Ja w tym roku mam jakoś cały czas "pod górkę" i ogrod to takie światełko w tunelu :wink: I nawet jeśli nie wszystko jest w nim idealne to i tak uwielbiam w nim przebywać
Tereniu to ja dziękuję za twoje pochwały ;:196 To bardzo miło, gdy nasze rzeczy podobają się i innym
Kasiu bodziszek i mnie się bardzo podoba, wyróżnia się tym wśród innych. Szkoda takich zbiorów, dlatego ja nie przepadam za roslinami, które trzeba wykopywać na zimę, ale to piękne kwiaty i często nie mogę im się oprzeć mimo postanowienia, że "już więcej nie kupię" :lol:
Natalio ostatnio próbowałam je zliczyć w tamtym roku wiosną, bez cebulowych i wykopywanych na zimę naliczyłam ponad 300, ale teraz jest już zdecydowanie więcej, bo ciągle coś dokupuję ;:224
Aguś kiedyś byłam bardziej "wybiórcza" jeśli chodzi o kwiaty, niestety z czasem mój bzik rozwinął się do tego stopnia, że nie ma dla mnie brzydkich kwiatów, każdy ma swój własny urok... Jest to jednak ogromna pułapka, bo wcześniej kupowałam na zasadzie "ten mi się podoba", a teraz "tego jeszcze nie mam" ;:223
Soniu ta jedna sasanka tak szaleje, druga choć starsza jest o wiele mniejsza i słabiej kwitnie... Bodziszków jeszcze nie koniec :lol:
Ismena też mnie zauroczyła i wybaczam jej nawet to, że nie zimuje w gruncie ;:306 Czyżby moje powojniki zaraziły się ode mnie "gorszym czasem" :wink:

Na szczęście ogród radzi sobie całkiem dobrze mimo mojego zaniedbania ;:138 Porobiłam zdjęcia, ale te już później...
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Gosieńko, bardzo Wam współczuję, każda strata bliskiej osoby ogromnie boli i sieje pustkę, ale pozostaje na zawsze w pamięci ożywiając rodzinne wspomnienia. ;:167 Trzymaj się i dbaj o zdrowie, ogrodowi przez chwilę nic się nie stanie. ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu no niestety tak się już układa to nasze życie... Ogród radzi sobie całkiem dobrze, co niektórzy jego mieszkańcy aż za dobrze i koniecznie muszę utemperować ich zapędy ;:224

Kilka obiecanych zdjęć
Irysy powoli odchodzą
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bodziszki przeciwnie ? wciąż piękne
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Goździki dopiero startują
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Od tego powojnika wszystko się zaczęło? Daniel Deronda
Obrazek
Obrazek
Nelly Moser
Obrazek

Jak te kwiaty szybko przekwitają ? jeszcze trzy dni temu pąk, dziś już ogromny kwiat
Obrazek Obrazek

Len trwały nieodmiennie mnie urzeka
Obrazek

Wielosił
Obrazek

Robinia wciąż obsypana kwiatami
Obrazek

Posłonek oblegany przez pszczoły
Obrazek Obrazek

Ostróżki kwitną
Obrazek Obrazek

I szałwie
Obrazek Obrazek Obrazek

Pierwsze róże
Obrazek

Penstemon i naparstnica
Obrazek
Obrazek

Rozchodnik i bertram
Obrazek Obrazek

Szałwia muszkatałowa rozpoczyna swój wielotygodniowy popis
Obrazek

Żylistek Strawberry Fields
Obrazek

Macierzanki również się przystroiły
Obrazek

Dzwonki sarasto, skupiony i kropkowany
Obrazek Obrazek Obrazek

Na koniec szarotka
Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Małgosiu piękne u Ciebie kwitnienia,bodziszki cudne ja wstyd się przyznać kupiłam dopiero pierwszego bodziszka :oops: wiem co to ból kręgosłupa tym bardziej życzę dużo zdrówka .Ja od połowy czerwca zaczynam drugą już w tym roku rehabilitację na kręgosłup ;:224
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ależ różyczki! U mnie jeszcze same pąki... i bodziszki, wciąż Ci ich zazdroszczę, bo u mnie już tylko listki :roll: W ogóle, co tu dużo mowić, piękne roślinki! ;:108
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

Witaj Małgosiu, ale z Ciebie bodziszkowa panna.
Co jakiś czas wpadam do Ciebie, ogląda i coraz więcej jest do podziwiania, szczególnie clematisy, przeurocze.
Bylin masz już sporo, to wszystko będzie się pięknie rozrastać ;:108
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu irys na drugim zdjęciu wyjątkowo mi się podoba. ;:oj Moje kompletnie w tym roku zawiodły, kwitły kilkoma kwiatami i krótko. Bodziszkami się pocieszyłam i len bym wzięła za bodziszek. :) Jak bardzo ciepło, to kwitnienie krótkie, ja już ścinam pierwsze kwiaty róż. ;:174
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”