Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Mam hamak ale nie ma gdzie rozwiesić :(
Też sadzenie dalii rozkładam na raty. Nawet z tej pracy można zrobić przyjemność, jeśli odpowiednio zaplanujemy czas i rozłożymy siły.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłeczko, na prawdę Cię podziwiam, sadzić i wykopywać tyle karp, to nie lada wyczyn, najgorsze, że to jest zaraźliwe ;:306, pięknie kwitną Ci tulipanki i barwinki też masz bardzo ciekawe, jejku u Ciebie już różanecznik pokazuje swój kolorek ale cudaczek, fakt jak człowiek widzi tę budzącą się do życia wiosnę, to na prawdę chce się żyć :heja
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilonko! Wiesz sama, że dalie są tego warte ;:173 Rododendron kwitnie mi pierwszy raz. Bardzo się cieszę, bo dostałam 2 lata temu strasznego wypłosza!
A chce się żyć! Nawet jak teraz popsuła się pogoda, patrzę w radością na kwitnące drzewa i kwiaty! ;:173

Jacku! Święta prawda!!! Ja tam się dobrze bawię, powolutku, bez nadwyrężenia! A masz jakaś perspektywę na ten hamak? Rosną Ci jakieś drzewa? :wink:

Ryszard! Nie ma za co! Ja też dziękuję za liliowca i hosty. Też maja się dobrze i nie mogę się doczekać ich rozkwitu!

Karola! Jak robię ich zdjęcie - nie mogę na nich leżeć ;:306 Z reguły ktoś na jednym z nich poleguje... po to są!
Dziękuję w imieniu kwiatków!

Marzka!Ja go nie dzielę, rośnie całym łanem ;:306 Przypomnij mi na pw adres. Jak nie zapomnę, wyślę Ci po weekendzie. Miejsca pod dalie masz na pewno dość, bo areał masz niezły, dasz radę! :wink:

Wczoraj było paskudnie zimno - zero ogrodu. Tyle, że poprzesadzałam kolejną partię pomidorów. Już koniec bliżej niż dalej :uszy
Została mi tylko papryczka Rokita i finisz! Teraz muszę posiać dynie. Tylko się pomidorów pozbędę, bo miejsca na parapetach nie mam ;:145

Dalie i zasiewy w szklarence
Obrazek

Obrazek

Tak ogólnie - tam, gdzie niczego nie ma - będą dalie!
Obrazek

Purissima
Obrazek

Wychodzą hosty
Obrazek

Zawilec
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

A ja hostami się nie zachwycam, bez urazy dla ich miłośników, szanuję, ale nie podziwiam. Dalie - owszem, u innych podziwiam , u mnie ich nie ma.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłka jak to całe twoje towarzystwo zakwitnie ,to będzie niesamowita uczta dla oczu już się nie mogę doczekać fotek ;:65
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18

Post »

Piękny ogród, wyjątkowe zdjęcia. ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA udało się przetrzymać pelargonie w korytku w szklarence :?: widzę że szklarenka spelnia rolę inkubatora, lepsza jak mój dom ogrodnika bo u Ciebie więcej światła.
Zabieram się do gieorgini, Twoje wyczytałam , że już w ziemi i szukają powierzchni :;230
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja uwielbiam hosty ich różnorodność, formy, kolory, faktury i najbardziej formy wiosenne, ja wystawiają noski i się rozwijają. Super zdjęcie ;:215 .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Też bardzo lubię hosty - te najpiękniejsze liście na świecie :D W tym roku część z nich wzięłam do donic, żeby zrobić na rabatach miejsce na coś innego, co w donicach nie może. A skoro hosty sobie chwalą donice, to niech rosną. Kiedyś chciałam też dalie uprawiać w donicach, ale marnie to wychodziło.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jesteś daliowo-różana, ale oprócz tego widzę, że i owocowo-warzywna ;:oj .Rozpiętość dość spora, a ja się zastanawiam, jak sobie z tym wszystkim radzisz?. Pewnie bym się zapłakała, a i tak nic by z tego nie wyszło ;:185 . Jeszcze widzę posiane zioła. Pełen szacun ;:180 ;:180 .
Ja czekam aż hosty rozwiną liście - wtedy zieleń aż kipi ;:215 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Miłko brawo !!!
Dalie juz w gruncie a moje dopiero w poniedziałek choć karłowe już dawno w doniczkach i po pierwszym uszczykiwaniu. Trochę się zeźliłam bo raz nie schowałam ze skrzynki do wnętrza i przymrozek je liznął... odchorowały.
Pisałam ,że dalię kaktusowa Apache straciłam po zimie ale po oględzinach obcięłam to i tamto ... spirytusem odkaziłam, obeschło i do doniczki bez wielkiej nadziei ... ;:131
Jest !!! i dziś czubek uszczknięty bo póki co jeden pęd więc trzeba pobudzić .
Wiosennie i kolorowo u Ciebie , czekaliśmy na to kilka miesięcy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny masz ogródek, a jak jeszcze dojdą dalie , to fiu fiu ;:224 pięknie , kolorowo, super zakątek ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Karola! W ogródku kolorowo musi być! Na dalie poczekamy, a póki co kwitną krzewy drzewa i tulipany! :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krysiu! Kombinujesz, jak koń pod górkę! ;:306 Ale to tak jak ja! Dalie od Ciebie też w doniczkach, bo trochę przeschły i teraz są pod specjalnym nadzorem. I chyba ... przekopałam krwawnicę od Ciebie ;:131 Ale możliwe, że nie i czekam, aż wyjdzie. Tak się zmartwiłam, ale kolega obiecał mi, że dla mnie wykopie kawałek swojej...

Obrazek

Aniu! Wiesz jak to jest! Cały czas człowiekcos dokupuje, dostaje, chce coś tam skomponować w ogrodzie, a jak tu majac ogród, nie mieć kilku rządków zieleniny do zupy? A wiosna już kipi :wink: :

Obrazek

Dorota! Ja też uwielbiam ten widok. Mają w sobie coś, co nie pozwala im się oprzeć! ;:173

Obrazek

Wandziu! Ale te w donicach trzeba częściej podlewać. Chyba by mi się nie chciało! No tak, ale ja akurat na hosty nieco miejsca jeszcze mam! :tan

Obrazek

Krysiu! Teraz ciężki czas oczekiwania! Jak będzie ciepło i mokro, szybko im to pójdzie. Nie mogę się doczekać. Szklarnia się sprawdza, choć nie jest ogrzewana. Ale niedługo eksmisja, bo musze wsadzić pomidory i papryki.

Wiola! Dziękuję :wit

Marta! Czekaj cierpliwie razem ze mną! :wink:

Ewka! Jak zdążyłaś się przekonać widok host w wiosennym stadium jest piękny, choć rozumiem, że nie każdy je ma w ogrodzie. Za to róże muszą być u każdego! ;:173

Obrazek

Dziś byliśmy w poznańskim Ogrodzie Botanicznym na majówce. Akurat od rana, jak byliśmy, lało jak z cebra, przemokliśmy, zmarzliśmy, a zakupów zrobiłam niewiele. Ale i tak było fajnie. Potem sadzenie roślin ;:173 Akurat w południe pogoda się poprawiła. ;:223
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Miłko, piękny czas nam się zaczął :wit
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Milko przejrzałam dalie i honka rewelacyjna nie jest ale wyślę Ci Karpka nie jest duża Mam nadzieję ,że coś urośnie z niej.Podaj mi adres na Pw Mam gdzieś w zapiskach ale musiałabym trochę poszukać pomalowaniu jeszcze nie poukładałam wszystkiego.Jak chcesz na pw wyślę Ci jak wygląda.

-- 2 maja 2015, o 19:42 --

Kwitnąco u Ciebie Mileczko maj w pełnej krasie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”