Karola! W ogródku kolorowo musi być! Na dalie poczekamy, a póki co kwitną krzewy drzewa i tulipany!
Krysiu! Kombinujesz, jak koń pod górkę!

Ale to tak jak ja! Dalie od Ciebie też w doniczkach, bo trochę przeschły i teraz są pod specjalnym nadzorem. I chyba ... przekopałam krwawnicę od Ciebie

Ale możliwe, że nie i czekam, aż wyjdzie. Tak się zmartwiłam, ale kolega obiecał mi, że dla mnie wykopie kawałek swojej...
Aniu! Wiesz jak to jest! Cały czas człowiekcos dokupuje, dostaje, chce coś tam skomponować w ogrodzie, a jak tu majac ogród, nie mieć kilku rządków zieleniny do zupy? A wiosna już kipi

:
Dorota! Ja też uwielbiam ten widok. Mają w sobie coś, co nie pozwala im się oprzeć!
Wandziu! Ale te w donicach trzeba częściej podlewać. Chyba by mi się nie chciało! No tak, ale ja akurat na hosty nieco miejsca jeszcze mam!
Krysiu! Teraz ciężki czas oczekiwania! Jak będzie ciepło i mokro, szybko im to pójdzie. Nie mogę się doczekać. Szklarnia się sprawdza, choć nie jest ogrzewana. Ale niedługo eksmisja, bo musze wsadzić pomidory i papryki.
Wiola! Dziękuję
Marta! Czekaj cierpliwie razem ze mną!
Ewka! Jak zdążyłaś się przekonać widok host w wiosennym stadium jest piękny, choć rozumiem, że nie każdy je ma w ogrodzie. Za to róże muszą być u każdego!
Dziś byliśmy w poznańskim Ogrodzie Botanicznym na majówce. Akurat od rana, jak byliśmy, lało jak z cebra, przemokliśmy, zmarzliśmy, a zakupów zrobiłam niewiele. Ale i tak było fajnie. Potem sadzenie roślin

Akurat w południe pogoda się poprawiła.