Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Alu z aparatem wypatrujesz wiosny, ;:215 a ja tylko przez okno. ;:174
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,u mnie sporo leży śniegu,więc jeszcze nic nie wypatrzę ,ale wierzba smocza zaczyna mieć kotki,u ciebie cieplej to już są oznaki wiosny,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu ja mam wątpliwości czy kiedyś przyjdzie to "stop"
To już jest choroba, przynajmniej u mnie.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alu, odznaczamy początek wiosny :tan U mnie przebiśniegi są na etapie twoich w cieniu ;:108 Dzisiaj pójdę podglądnąć ciemiernika czy coś tam wyszło ;:224
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam.
Dziś dużo chłodniej niż przez wcześniejsze dni.
Karolciu po notatkach może być to kolejny miłek amurski. Przy tym zespole faktycznie siedzenie przy komputerze nie wskazane. Ja mam podobnie .Biorę kropelki i witaminy na oczy. Mam je używać do kwietnia. Pomagają. Jednak na świeżym powietrzu moje oczy znacznie lepiej się mają. Musisz też często mrugać powiekami siedząc przed komputerem.
Poza tym mam inne problemy zdrowotne. Cieszę się z każdego dnia przeżytego a jak będzie czas pokaże.
A teraz czekam na wiosnę.

Aniu ciesz się,że jeszcze masz śnieg.Roślinkom zawsze to będzie cieplej. I do Ciebie wiosna zawita. Jeszcze się narobisz w ogrodzie.

Zosiu chciałabym już z aparatem pobiegać. Niestety rośliny stanęły w miejscy. A Ty się kuruj, bo wiosna lubi zaskoczyć.

Marto U Ciebie były śnieżyce ,to i śniegu było więcej. U mnie w tym roku śniegu było niewiele i wystarczyło parę dni ciepłych to rośliny ruszyły z kopyta. Teraz to ja się o nie boję. Nie wiem czy ich nie przykryć, bo już pościągałam niektóre okrycia.

Małgosiu Ty dopiero tworzysz ogród i go zagospodarowujesz . Ja rośliny gromadziłam przez długie lata i w tym roku sama się nie poznaję,że jeszcze nic nie zamówiłam. U Ciebie też przyjdzie taki czas i powiesz ''już nic nie kupuję''
Jak widzisz leczę się z wielu chorób. Zakupoholizmu roślin też. ;:7 Ponoć to mało wyleczalne. Zobaczymy.

Sabinko fajnie,że u Ciebie też pojawiły się oznaki wiosny. Już myślałam,że pomyślicie,że ogród podgrzewam. :;230
Podkarpacie się skarżyło,że mają jeszcze śnieg.
A jak ciemiernik ma się.? Patrzyłaś? Wieczorem zaglądnę do Ciebie.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i byle do wiosny :lol:

Obrazek
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p
Od: 18 mar 2011, o 22:51

Post »

Już niebawem zacznie się wiosna ,już nie mogę się doczekać :tan .Tak jak pewnie większość z Was ;:162 .A ja mam takie szczęście że mieszkam w tej samej miejscowości co Ala i mogę na własne oczy zobaczyć te wszystkie piękne roślinki i oczywiście spotkać się osobiście i porozmawiać o roślinkach ;:215
Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko piękną masz kępę przebiśniegów. I dużo już większe niż moje. ;:215
Niestety u mnie się nie sieją i nie rozmnażają.Wręcz bym powiedziała,że giną. Podobnie mam z rannikami.

Witaj Ryszardzie. fajnie ,że wróciłeś z wojaży i wiosnę przynosisz. Ja też nie mogę się jej doczekać, bo tak jak
już nie raz pisałam wiosna to moja najbardziej ulubiona pora roku. Troszkę papla jesteś ;:108 . No cóż wybaczam, bo się za Tobą stęskniłam. ;:7 ;:7 Pewnie,że się spotkamy jeszcze nie raz.Nie boisz się przyjść ?A jak Cię zatrudnię do jakieś roboty?
A tak na poważnie to super,że się spotkamy.Tylko niech się troszkę ociepli. Roślinki się zazielenią. Teraz to nie było by co oglądać.Po zimie nie wygląda ogród ciekawie.

Zobacz ile mam pola do obróbki. Fotka stara,ale miejsca nie ubyło. :;230
Obrazek
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Alu, mnie takie poletko poza ogrodem by się przydało, aby wysiewać kwiaty do wazonu i rozmnażać roślinki:) Tulipanki śliczne ;:333
Doczytałam iż z naszej miejscowości jest kolejny forumowicz więc mam pytanie czy Rysio ma swój wątek z chęcią bym pospacerowała?
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p
Od: 18 mar 2011, o 22:51

Post »

Alu .Jestem chętny coś pomóc nie ma sprawy :tan A czy obawiam się odwiedzin no cóż dawno nie byłem u Ciebie więc coś trzeba wziąć ze sobą ;:304 Ale tak na prawdę to samo to że kochamy przyrodę i roślinki oraz przebywanie wśród nich jest cudownym relaksem a że trzeba przy tym troszkę popracować to odwdzięczy się to z nawiązką.
A co do oczekiwanej wiosny to myślę że jeszcze za wcześnie o tym mówić.Toż to dopiero połowa Lutego ;:145 .Ale w pogodne dni widać ile dnia przybyło.Do usłyszenia.
;:333
A przy okazji.
Pozdrawiam i witam Ewę.
Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu jesteś szybka, bo Rysia już znalazłaś. ;:138
A jak Ci braknie swojego areału do wysiewów i sadzenia to zapraszam na wiosnę. Sadz do woli.Dzierżawy nie pobieram.
Sama też wszystkiego nie obsadzą. ;:7 ;:7

Ryśku nawet nie wiesz jak się cieszę. :tan Nie bój się .Nie wykorzystam Cie,ale kto wie może o coś poproszę.
Dawno nie byłeś to fakt.Nadrobimy to w tym roku. ;:108 Musimy to zorganizować tak,żeby żona nie musiała iść do pracy. Robiłam przegląd zdjęć i zauważyłam,że w zeszłym roku pierwsze kwiaty zakwitły podobnie jak w tym a potem jeszcze zima powróciła. Jeszcze śniegu wtedy dużo napadało.A jak będzie w tym roku zobaczymy. ;:108

Planowałam wstawiać aktualne fotki.Pewnie jeszcze trzeba będzie troszkę na nie poczekać, bo znów zrobiło się zimno.
Przykryłam parę roślin, bo ma przymrozić.

Dla przemiłych gości lilie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Ta ostatnia lilia jest prześliczna co to za odmiana?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu :wit lankon na tle niebieskiej hortensji cudna ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anuleczko Ania anym już podała ci prawidłową nazwę. ;:333

Aniu dzięki.Ja starsza pani musiałam sobie jej nazwę przypomnieć. :;230 Zobaczymy czy w tym roku ta lilia i hortensja pokażą swój niebieski kolorek.
Co kochana porabiasz?
Ja dziś poczyniłam pierwsze wysiewy.Parę pomidorów, paprykę, por, seler ,kobeę .
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu ja też dzisiaj grzebałam w ziemi ;:108 posiałam werbenę i minę, przesadziłam też trochę kwiatów doniczkowych i pierwszy raz storczyka.
Z tą starszą panią nie przesadzaj, młoda laska jeszcze jesteś, wyobrażam sobie ciebie jako szczupłą brunetkę zgadłam?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”