Pacynko,jak miło .że jesteś,gdzie Ty byłaś jak Ciebie nie było tyle czasu ,moje stare poczciwe piwonie pięknie kwitły w tamtym roku i myślę ,że w tym też pokażą co potrafią ,mam nie tylko od mojej babci ,ale od różnych babć z okolicy i są najpiękniejsze ,w tym roku kupiłam 30 nowych piwonii,przeróżnych odmian ,a w listopadzie 10 ,duża część z tych nowych będzie pięknie kwitła,więc zapraszam na festiwal piwoniowy, mój ulubiony,tylko ,żebyś znowu nie wsiąkła ,obiecujesz?Jeszcze muszę Ci powiedzieć,że poszalałam też z ostróżkami i może 25 szt jest dosadzonych do moich poprzednich,powiększyłam też kolekcje dalii i floksów,więc jak widzisz babcine u mnie górą,cieszę się ,że jesteś,narcyzy też pielęgnuję ,mam już 3 kępy i dalej ich rozmnożę ,dobrze ,że podlałaś nadmanganianem ,czy kwiatuszki ode mnie jakoś się sprawowały?napiszę do Ciebie na pw,pozdrawiam

i miłego weekendu ,życzę
Ewuniu,te szczoteczki to wierzba karłowa teraz kwitnąca,fortegilla jeszcze troszkę potrzebuje do całkowitego zakwitnięcia ,może 3-4 dni,lewizja jest w doniczce ,bo nowa ,tak położyłam i stoi,bo nie mam czasu zasadzić,dopiero po 1 maja,będzie zasadzona,na działeczce na pewno będą niespodzianki z nowych kwiatuszków,bo wszystko bardzo się spieszy,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Iwonko,piwonia zasadzona w listopadzie i cieszę się ,że zakwitnie tuż,tuż ,jest taka inna,buziaczki dla Ciebie
Pacynko to taka karłowa odmiana wierzby