Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Troszkę wiosennych fotek z mojego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A znasz Marto nazwę ostatniej z azalii?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,nie znałam ,bo już trochę u mnie jest i wtedy nie zwracałam na to uwagi ,ale Marynia powiedziała,że to miniaturowy rhododendron Billy Nowika ,bo już wcześnie parę stron pokazałam jego duże pączki i też o to pytano co Ty,więc nie wiem czy to azalia,czy rhododendron
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pytam, bo kupiłam dziś to coś jako azalię w prezencie dla Danusi (mm-complex). Bardzo mi się spodobał/a/ ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,a nie ma nazwy na Twoim zakupie,mnie to bardziej wygląda na azalię ,liście są zimozielone ,ale niektóre azalie też tak mają
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie było żadnego oznaczenia ;:185 Ale doniczka stało wśród azalii :D
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Martuś .
Przyszłam po poradę. Czym podsypujesz piwonie? Marysia - Maska pisała,że zakupiła Hydrocomplex. Nim trzeba podsypać piwonie? Mam taką, która nie chcę mi kwitnąć. Co mi poradzisz?
A co do niezapominajek nie zmieniają się z białych na niebieski kolor. Czytałam,że ich nie masz. Chcesz mam białą, różową i niebieską, którą wyrzucam, bo pojawia się wszędzie, gdzie nie powinna rosnąć.
Masz już kwitnące azalie i rh. Ogród staje się kolorowy. ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu jak pięknie kwitną już rododendrony u Ciebie ;:138, roślinki już posadzone ;:196 , powiedz mi jak wysoko u Ciebie rósł głowaczek :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,ja tez dotąd uważałam ,że to azalia ,ale może się mylę,pozdrawiam :wit

Alu,piwonie posadzone za głęboko i źle odżywiane nie chcą kwitnąć,kupując nawóz trzeba patrzyć na stosunek NPK na każdym nawozie on jest napisany,N- azot,P-fosfor,K- potas i musisz kupić nawóz taki ,żeby azotu było mało a potasu i fosforu dużo,to są nawozy do roślin kwitnących ,bo o ilości i piękności kwitnienia decyduje fosfor i potas, a azot ma wpływ na zieloną masę, a nam nie potrzeba w przypadku piwonii dużo pięknych liści tylko dużo pięknych kwiatów,i jakikolwiek kupisz nawóz o odpowiedniej proporcji składników to będzie dobrze,ona kupiła Hydrocomplex ale o odpowiednim składzie NPK ,ja dzisiaj zasilałam moje kwiatuszki Plantą to jest nawóz mineralny do kwiatów ogrodowych i stosunek NPK wynosi 11:16:21,czyli azotu ma 11,fosforu-16,a potasu-21,może to być nawóz z innej firmy i ten stosunek też może być inny,ale ważne ,żeby było mało azotu,a jak masz nawóz z większą dawką azotu niż pozostałe to możesz go zastosować np do funkii,gzie ozdobą są liście,a białej niezapominajki nie mam i bardzo chętnie chciałabym pozdrawiam i przesyłam buziaczki ;:196 :wit

Iwonko,jeszcze inne rhododendrony mi kwitną,a tulipany nie mogą zakwitnąć ,tak dziwnie w moim ogrodzie się dzieje,głowaczek ma 2 m,dlatego nazywa się olbrzymi,pozdrawiam i pięknych snów życzę :wit ;:19
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dobranoc koperkowa piwonia
Obrazek
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piwoniowe rarytasy nam pokazujesz ! Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że są takie piwonie. Być może dlatego, że największa fanką jestem tych najzwyklejszych i nie rozglądałam się za innymi :) To może w tym roku przyjrzymy się Twojej starej poczciwej piwonii ? ;:224
I stare babcine pachnące narcyzy także uwielbiam. Udało mi się kilka cebulek uchować.

Kochana, za Twoją radą podlałam niedawno cały ogródek nadmanganianem. Tak mi radziłaś kiedy chorowały floksy, więc pomyślałam, że teraz zawczasu może się przydać :) Co o tym sądzisz ?
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś jak u Ciebie wszystko pięknie kwitnie,
Piwonia cudeńko ;:167
A te białe szczoteczki to fothergilla?
Ślicznotka lewizja jakim pięknym kwieciem obsypana, a czemu trzymasz ją w doniczce?
Dzisiaj jadę na działkę, ciekawe co u mnie zakwitło?
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Koperkowa piwonia jest cudna, jakoś nie mogę się jej dorobić ;:174
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Białe szczoteczki tez przywołały mi na myśl fotergille, ale to chyba jednak nie jest ona. Prawda ?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pacynko,jak miło .że jesteś,gdzie Ty byłaś jak Ciebie nie było tyle czasu ,moje stare poczciwe piwonie pięknie kwitły w tamtym roku i myślę ,że w tym też pokażą co potrafią ,mam nie tylko od mojej babci ,ale od różnych babć z okolicy i są najpiękniejsze ,w tym roku kupiłam 30 nowych piwonii,przeróżnych odmian ,a w listopadzie 10 ,duża część z tych nowych będzie pięknie kwitła,więc zapraszam na festiwal piwoniowy, mój ulubiony,tylko ,żebyś znowu nie wsiąkła ,obiecujesz?Jeszcze muszę Ci powiedzieć,że poszalałam też z ostróżkami i może 25 szt jest dosadzonych do moich poprzednich,powiększyłam też kolekcje dalii i floksów,więc jak widzisz babcine u mnie górą,cieszę się ,że jesteś,narcyzy też pielęgnuję ,mam już 3 kępy i dalej ich rozmnożę ,dobrze ,że podlałaś nadmanganianem ,czy kwiatuszki ode mnie jakoś się sprawowały?napiszę do Ciebie na pw,pozdrawiam :wit i miłego weekendu ,życzę ;:168

Ewuniu,te szczoteczki to wierzba karłowa teraz kwitnąca,fortegilla jeszcze troszkę potrzebuje do całkowitego zakwitnięcia ,może 3-4 dni,lewizja jest w doniczce ,bo nowa ,tak położyłam i stoi,bo nie mam czasu zasadzić,dopiero po 1 maja,będzie zasadzona,na działeczce na pewno będą niespodzianki z nowych kwiatuszków,bo wszystko bardzo się spieszy,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196

Iwonko,piwonia zasadzona w listopadzie i cieszę się ,że zakwitnie tuż,tuż ,jest taka inna,buziaczki dla Ciebie ;:196

Pacynko to taka karłowa odmiana wierzby ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”