Gosiu kochana moja, przepraszam - jakoś dziwnym trafem, umknął mojej uwadze Twój wpis na samej górze strony
Masz rację, że o każdej porze roku można znaleźć w naszych ogrodach coś co warte jest uwagi. Niezauważalne kiedy indziej, jesienią przykuwa wzrok barwą, kształtem czy fakturą...
Witaj
Krysiu, miło Cię gościć

Choć to już koniec sezonu, to jednak wspaniały czas na wspominki, nowe ogrodowe plany i pogawędki, które wiosną zaowocują nowymi rabatowymi aranżacjami. A więc bardzo ważny i potrzebny , bo dzięki niemu nabieramy dystansu do swoich dokonań i zapału do kolejnych zmian, dzięki którym nasze ogrody stają się coraz piękniejsze.
Maju
Najważniejsze że cichutko ktoś zaglądnie i popodziwia widoki

Pewnie, że najważniejsze, ale jak dodatkowo jeszcze czasem się odezwie, to już sama radość
W sprawie ostnicy napisałam w Twoim wątku. Moja jest kupiona dopiero niedawno, jednak zastanawia mnie, że ma jakieś drobniejsze/cieńsze źdźbła niż Twoje siewki. Może to tylko kwestia zdjęcia
Ja postanowiłam jedną z trzech sadzonek przezimować pod dachem, więc jeżeli zmarzną nam w gruncie, będzie do podziału wiosną

Mam jednak nadzieję, że zima je oszczędzi.
Grażynko masz rację co do krwawników, bo to niezwykle dekoracyjne i niekłopotliwe roślinki. Potrzebują tylko słońca i rosną jak na drożdżach ! Oprócz tych pokazanych wyżej, dostaniesz jeszcze jasno różowy, który już nie kwitnie a nie mam jego zdjęcia, ale też bardzo ładny.
Jeżeli czas pozwoli to może po świętach otworzę nowy wątek wspomnieniowy, taki na zimowe pogaduchy, to będzie więcej różanych zdjęć
Dziękuję za życzenia, bardzo się przydadzą, Ciebie też ściskam
Agnieszko najmilsza, jestem przekonana, że kiedyś to się na pewno uda ! A na razie pozostają marzenia, plany i oczekiwanie,... a to jest przecież równie przyjemne, prawda ?
Moniko, witaj nowy gościu ! Ogromnie się cieszę, że mnie odwiedziłaś, tym bardziej, że teraz mieszkamy w jednej dzielnicy !
Pytasz o szałwię i kocimiętkę - jest odwrotnie : kocimiętka jest jaśniejsza, zaś szałwia ciemniejsza, a także w kolorze białym i różowym. Na tej samej stronie niżej, pokazałam ich zbliżenia

Na Twoje pytania chętnie odpowiem niebawem na PW W wątku pokazywałam zdjęcia jak te roślinki zachowują się w trakcie sezonu.
Trawek o jakie pytasz jest dość dużo, ale musisz bardziej uściślić co Cię interesuje : kolor, pokrój, okres kwitnienia, do cienia czy na słońce ?
Bardzo się cieszę, że tak pozytywnie odbierasz mój ogród, dziękuję i mam nadzieję na spotkanie, bo wtedy można więcej porozmawiać na interesujące nas tematy a także podzielić się nadwyżkami roślin