Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agulka bardzo się cieszę, że podoba Ci się ;:196 I ja bardzo lubię tę rabatkę :D

Justynko faktycznie w tym sezonie rośliny są niesamowicie ukwiecone i dorodne..... aura im sprzyja :D

Gosiu i ja uwielbiam pysznogłówkę, mimo ciasnoty wygospodarowałam nawet miejsce na czerwoną, bo też niesamowicie mi się podoba :D

Aniu cieszę się, że wciąż macie ochotę je oglądać :D

Majeczko cieszę się bardzo, że nie nudzą się...... obawiałam się, że wciąż pokazywane lilie mogą stać się zbyt monotonne..... a to nie koniec, bo jeszcze wiele odmian szykuje się do kwitnienia 8-) :lol: ..... zapach naprawdę jest bajeczny....cały ogród i przyległa ulica są nim zasnute :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agnieszko nie wiem, czy zauważyłaś, ale małe, kudłate stworzonko bacznie Cię obserwuje (ostatnia fotka) :D
Liliowce po raz pierwszy zobaczyłam u Kogry. To znaczy miałam te rdzawe i myślałam, że na nich świat się kończy ;:306
O ja naiwna. Teraz biegam po ogrodach i spisuję nazwy tych naj...kiedyś je wszystkie będę miała w ogrodzie ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś , pospacerowałem i jak zwykle zauroczony jestem Twoim ogrodem. Tajemniczy , uporządkowany i rośliny w sporych kępach. Miałem kilka cebul Big Brother , nornice załatwiły je tej zimy. ;:202
Iwonko wszystkie naj ... :?: Uważaj , bo weszłaś w niebezpieczny etap choroby . Zanim te wszystkie z listy zdobędziesz będą już dziesiątki nowych , czy dasz radę. ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

AGNESS pisze:
Obrazek
AGNESS wszystko wygląda wspaniale. Piękna ta Twoja liliowa kraina. A ta armia gotowa do rozkwitu za liliowcem to co? Będzie to pięknie wyglądało ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
Przyjemnie jest pospacerowac po Twoim ogrodzie ,bo jest piękny ;:108
A teraz jeszcze kwitną piękne lilie,liliowce ;:167
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Agness, masz dużo lilii i liliowców, więc jestem pewna, że bez trudu odpowiesz na moje pytanie - czy przekwitłe kwiaty należy wycinać, usuwać? Czy lilie lubią nawożenie? Jak dokarmiasz swoje?
Miłego wieczoru :wit
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Na spacerek po Twoim pięknym ogrodzie zawsze dam się wyciągnąć! zachwycające lilie i liliowce!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jak dla mnie lilie i liliowce mogą kwitnąć cały rok i nigdy mi sie nie znudzą . Szczególnie takie piękne fotki jak u Ciebie z mnóstwem właśnie tych roślinek ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Aga próbuję sadzić lilie, nie wszystkie i nie w każdym miejscu w ogrodzie rosną dobrze, też jestem ciekawa odpowiedzi dla Ewusi /majowej/
Twoje lilie takie dorodne.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko to mój pekiniorek Maffi :D Strasznie towarzyski przytulasek, wszędzie tam gdzie właściciele :D
Ja też zawsze wychodzę od Grażynki chora na liliowce..... ma takie cuda, ze tylko wzdycham :roll: :lol: W ogóle w wielu forumowych ogródkach mnóstwo jest tych cudeniek.... u mnie przeważnie starsze odmiany, ale marzą mi się choć 2 - 3 kępy tych nowszych....a szczególnie pająki śnią mi się po nocach..... moje marzenie....
Twój kajet pewnie też już puchnie od nazw ;:224

Tadziu dziękuję, bardzo mnie to cieszy, że mój ogródek podoba Ci się :D Staram się, żeby roślinki rosły w jak największych kępach..... ale niestety miejsce tak bardzo ogranicza, ze przeważnie są to kępunie nie kępy....
Bardzo współczuję utraty BB.... to moim zdaniem jedna z najpiękniejszych lilii...... ach te nornice.... paskudy jedne.... :evil:

Karolinko dziękuję, lilie kocham i wciąż mi ich mało, ale na następne już nie ma miejsca :(
te pąki za liliowcami należą do pełnej tygrysiej Flore Pleno ( pomarańczowa).... jest cudna.... to takie liliowe drzewo :D

Aniu dzięki liliom i liliowcom jest bardzo teraz kolorowo, a jeszcze do kompletu powolutku dochodzą floksy..... robi się kolorowy zawrót głowy.... ale są i miejsca spokojniejsze, stonowane i wyciszające, więc duża ilość barw nie razi.... tym bardziej że wszystko zatopione w zieleni :D

Iwonko, faktycznie przekwitnięte kwiatostany należy usuwać, żeby rośliny nie traciły sił na zawiązywanie nasion. U lilii nie należy usuwać łodyg, aż zbrązowieją, bo cebula czerpie składniki odżywcze i wspaniale się rozrasta, już po jednym sezonie jest dużo większa :D Lilie warto nawieźć wiosną, jak kiełki osiągną wysokość około 10 cm, a 2 raz przed kwitnieniem...... ja powiem szczerze, że bardzo rzadko nawożę lilie( nawet co 2 lata :oops: ), ale ściółkuję je skoszoną trawą i korą, które rozkładając się dostarczają cennych witaminek :D

Marysiu bardzo się cieszę, że odwiedzasz mój ogródek i zawsze serdecznie zapraszam ;:196 Liliowce już wszystkie kwitną, ale jeszcze wiele lilii czeka na swoją kolej :D

Jadziu oj tak, mam takie same odczucia...... uwielbiam te kwiaty i nigdy mi sie nie znudzą, zawsze z wielką przyjemnością podziwiam je w innych ogródkach :D
Cieszę się bardzo, że podobają Ci się i u mnie ;:196

Zosiu faktycznie lilie mogą źle znosić zwięzłe, ciężkie i mokre gleby.... mogą wygniwać..... sytuację wtedy może uratować dobry drenaż zrobiony w dołku.... lub zrobienie podwyższonej rabatki....
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aga no nie mogę się napatrzeć na twoje zakątki ..Chwalić bym mógł dużo czasu..ale z racji późnej pory powiem tylko ,że jest pięknie ;:108
Lilie i liliowce to wspaniałe duety ,a jak teraz rozkwitną jeszcze floksy to gama kolorów będzie w całym ogrodzie i do tego zapach niesamowity .Udało mi się z nasion uzyskac biała i lekko różową pysznogłówkę
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ach te Twoje zdjęcia Aguś

można oglądać bez końca, co też czynię bardzo często.

Świetne ujęcia, a odmiany i ilości zaskakujące

Pozdrawiam niedzielnie całą rodzinkę.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pamiętam, jaka byłam wystraszona zostawiając orientalne na zimę w glebie :D Naczytałam się, że wrażliwe na mróz, a u mnie jest naprawdę zimno. Miałam ich tylko kilka, żeby ewentualna strata nie była zbyt bolesna. Kiedy znalazłam je po zimie-sadzę wszystko, co mi się podoba :D A dużo mi się podoba ;:306
Przyjemnie zaskoczyły mnie zeszłoroczne. Kupuję zawsze po jednej cebuli (żeby dużo odmian się zmieściło w ogrodzie :wink: ). Niektóre pojawiły się wiosną w ilości 2-3 pędów :tan Najwięcej wyrosło Purple Eye, która wreszcie doczeka się przeprowadzki, bo rośnie w tak tajnym miejscu, że odwiedzających muszę informować, gdzie patrzeć ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Agnieszko, przyszłam i ja z rewizytą :wit . Masz piękny ogród, zadbany, no i ile miejsca. Ja na 300 m2 muszę się nieźle nagimnastykować i nagłówkować a i tak nie mogę kupić wszystkiego co mi się marzy ;:224
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku dziękuję, cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie :D
Floksy i ja bardzo lubię i cieszę się, bo już zaczynają kwitnąć :D
Świetne kolory pysznogłówki otrzymałeś z nasion, lada chwila i będziesz miał wspaniałe kępy, one tak szybko przyrastają :D

Agatko bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz i że widoczki sprawiają Ci przyjemność ;:196 Tobie również życzę miłego niedzielnego wieczoru ;:167

Ewuniu twierdzę z całą stanowczością, że orientalne wcale nie są delikatne i wrażliwe :D To cudowne kwiaty i całkowicie niekłopotliwe :D
Większość lilii faktycznie wspaniale się rozrasta i po 2,3 latach tworzy piękne kępy...... niestety nie wszystkie, czasami zdarzają się straszne uparciuchy , które przyrastają w cebulę a potomstwa nie chcą wydać.... mam kilka takich....
U mnie też po rozrośnięciu się iglaczków kilka kęp lilii jest bardzo ukrytych i koniecznie muszę je przesadzić..... niestety problem w tym, że nie bardzo mam gdzie....

Jolu dziękuję za miłe słowa :D
Faktycznie niewielkie ogródki bardzo ograniczają nasze roślinne marzenia..... ja też nie mam już kompletnie miejsca na nic.... ogródek zapchany i mimo, że marzy mi się jeszcze mnóstwo roślin, muszę z nich zrezygnować....Tak, ze bardzo rozumiem Twoje uczucia ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”