Gosiu, mam nadzieje, że uda mi się stworzyć takie właśnie grupowe nasadzenia. One najpiękniej wyglądają w dużych ogrodach. Oczywiście nadal mam ogromny apetyt na różne rośliny, ale ze względu na wspomniane założenia z części też jestem zmuszona zrezygnować. Cieszę się, ze będziesz ze mną nadal i liczę na dobre rady
Danuś, Ty swój ogród tez tworzyłaś w pocie czoła i masz teraz prawo do odpoczynku. Poza tym tworzysz takie cudeńka z gliny, że odpust ogrodowy jest według mnie całkiem usprawiedliwiony
Izo, aż mnie zatkało....
Takiej mistrzyni ogrodowych aranżacji spodobał się mój pomysł na stworzenie ogrodu
Inspiracją do jego tworzenia wśród między innymi jest Twój wspaniały ogród. Zakątek brzozowy będzie dookoła obsadzony w kolorach bieli, co jest stricte zainspirowane Twoim dziełem, strumyk także, ale to jeszcze dłuuuuga droga. Pomysł brzozowy to ogród Dany, rabata z kamieniami to Agunia, róże to Kasia Robaczek, gloriadei, vertigo, kasia_rom, trawy to Mufka, połączenia bylinowe z zimozielonymi to Wanda7, Iga23, AGNESS, Asia2, magenta, aage, Lukrecja, OLUNIA, majowa, sweety oraz wiele, wiele innych osób, których nie sposób wymienić wszystkich, ale oglądam ich ogrody i ciągle czerpię z nich garściami
Twoje słowa są dla mnie potwierdzeniem tego, że działam w dobrym kierunku a dodatkowe komplementy odnoście stylu pisania cudownie podłechtały moją próżność
Małgosiu, dawno Cie nie było. Dziękuję za miłe słowa i zapraszam do siebie, w końcu masz naprawdę blisko
Ostatnie podrygi jesieni:
Thuje rosną, Rh przesadzony, wszystko podlewane naturalnie

Chciałam dosadzić kilkaset cebulowych, ale zrezygnowałam z zakupu, bo mi się przypomniało, ze przecież trzeba jeszcze prezenty gwiazdkowe niedługo kupić
Zresztą od wiosny będę miała tyle nowych roślin z tegorocznych nasadzeń, że mogłabym zemdleć od nadmiaru emocji
Czekam na zimę i od wiosny znowu działam