Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Marzka :lol:

Iwonka, nie będzie pstrokato, zwłaszcza, ze u Ciebie to będzie nadzenie na dużej powierzchni ;:215

Agunia :oops: Nawet nie wiesz jak bardzo mi miło ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu ;:196 , wiem, że na Ciebie można liczyć ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja mam pytanie czy hortensje będą na środku? Czy nie lepiej posadzić je pod szmaragdami, a potem schodzić kaskadowo w dół innymi roślinami?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Gosiu, bedzie dokładnie tak jak mówisz, moje pseudoobrazki sa niedokladne :lol:
Tam mają byc trzy tzw. piętra ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To będzie pieknie. Bardzo lubię takie grupowe nasadzenia. Oczywiście sama takich nie mam bo jestem zachłanna na rośliny i mam miszmasz. Będę podziwiała u Ciebie idealnie stworzoną rabatę
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale zmiany ;:oj Rewelacyjnie wygląda ten zakątek :lol: Mnie się już nic nie chce ,ale gdzie nie wejdę każda kopie ...może i ja się wezmę ;:131
marzenia się spełniają! Dana
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Magda! Pół dnia dziś spędziłam u Ciebie i widzę,że Sezon Mądrości zakończył się powodzeniem.
Dziewczyno, masz OGRÓD! W kamiennym wgłębniku pod koronami brzóz nie potrzeba nic prócz trawy.
To, co udało Ci się zrobić i Twoje plany (Wzgórze Motyli..!) - wspaniałe.
Tym bardziej,że , tak jak napisałaś, "każde sadzenie urasta do rangi przedsięwzięcia" - świetnie to rozumiem, bo u mnie wygląda to dokładnie tak samo.
I bardzo lubię Twój humor i wdzięk, a Twoje fotoreportaże są pełne napięcia i czytam je z zapartym tchem.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Madziu, świetna robota , będzie pięknie ;:108 , teraz tylko czekać do wiosny by dalej ruszyć z pracami. Twój " kawałek " ziemi już zachwyca a co to będzie za parę lat ;:oj
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Gosiu, mam nadzieje, że uda mi się stworzyć takie właśnie grupowe nasadzenia. One najpiękniej wyglądają w dużych ogrodach. Oczywiście nadal mam ogromny apetyt na różne rośliny, ale ze względu na wspomniane założenia z części też jestem zmuszona zrezygnować. Cieszę się, ze będziesz ze mną nadal i liczę na dobre rady :D

Danuś, Ty swój ogród tez tworzyłaś w pocie czoła i masz teraz prawo do odpoczynku. Poza tym tworzysz takie cudeńka z gliny, że odpust ogrodowy jest według mnie całkiem usprawiedliwiony ;:108

Izo, aż mnie zatkało.... :oops:
Takiej mistrzyni ogrodowych aranżacji spodobał się mój pomysł na stworzenie ogrodu ;:oj

Inspiracją do jego tworzenia wśród między innymi jest Twój wspaniały ogród. Zakątek brzozowy będzie dookoła obsadzony w kolorach bieli, co jest stricte zainspirowane Twoim dziełem, strumyk także, ale to jeszcze dłuuuuga droga. Pomysł brzozowy to ogród Dany, rabata z kamieniami to Agunia, róże to Kasia Robaczek, gloriadei, vertigo, kasia_rom, trawy to Mufka, połączenia bylinowe z zimozielonymi to Wanda7, Iga23, AGNESS, Asia2, magenta, aage, Lukrecja, OLUNIA, majowa, sweety oraz wiele, wiele innych osób, których nie sposób wymienić wszystkich, ale oglądam ich ogrody i ciągle czerpię z nich garściami ;:215
Twoje słowa są dla mnie potwierdzeniem tego, że działam w dobrym kierunku a dodatkowe komplementy odnoście stylu pisania cudownie podłechtały moją próżność ;:196 :wink:

Małgosiu, dawno Cie nie było. Dziękuję za miłe słowa i zapraszam do siebie, w końcu masz naprawdę blisko :D

Ostatnie podrygi jesieni:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Thuje rosną, Rh przesadzony, wszystko podlewane naturalnie :uszy
Chciałam dosadzić kilkaset cebulowych, ale zrezygnowałam z zakupu, bo mi się przypomniało, ze przecież trzeba jeszcze prezenty gwiazdkowe niedługo kupić ;:224
Zresztą od wiosny będę miała tyle nowych roślin z tegorocznych nasadzeń, że mogłabym zemdleć od nadmiaru emocji :lol:

Czekam na zimę i od wiosny znowu działam ;:134
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Magda,

podsumowując Twoje tegoroczne dokonania jestem pełna podziwu i uznania jak pięknie udało Ci się stworzyć , nie tylko zarysy, ale prawdziwy OGRÓD...i to całą gębą ! Dopiero na wiosnę widać będzie w pełnej krasie to co stworzyłaś, gdy z ziemi powychodzą wsadzone byliny, a krzewy i drzewa się zazielenią. A gdy jeszcze dojdą trawy, dodając całości wdzięku i lekkości jesienią, to obraz będzie doskonały. O każdej porze roku piękny i przyciągający wzrok innym zakątkiem.
A więc... IDEALNY !
Należą Ci się wielkie brawa ;:138 i buziaki za rozmach, konsekwencję, wytrwałość i upór w realizacji marzeń ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Madziu rzadko bywam , bo z czasem ciężko, do Ciebie zaglądałam od czasu do czasu, fotorelacje czytałam i oglądałam z zapartym tchem i uśmiechem na ustach, bo świetnie piszesz, jestem pełna podziwu co stworzyłaś na tych piaskach, dzięki za zaproszenie, pewnie kiedyś skorzystam ;:196
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu całkiem ładnie ta jesień ,,podryguje u Ciebie,, różyczki wciąż dają radę na przekór chłodom ....a wrzos przepiękny ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Madziu! :wit

Chyba nikt do tej pory nie skomentował Twojego największego osiągnięcia: uratowania i odchuchania pięknego czarnego kota!
Gratuluje, podziwiam i za to najbardziej Cię lubię.
Pozdrawiam serdecznie!

P.S. A gdzie się podział uroczy podpis w stopce "Tak, lubię koty?"
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Ale tu czad jest , i ten teren ogromny, no nie mogę się napatrzeć na te kamulce cudne i naburmuszone koty, cudnie tu - ale sobie park urządziłaś - czuję, że mi się charakter zmieni i straszna zazdrosna się zrobię :tan - Piękny ogród rośnie.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zmiany zmiany...Madziu u Ciebie sezon obfitował w kształtowanie jakże ważnych a może i najważniejszych ram cudnego ogrodu.
Należy Ci się odpoczynek ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”