Dwa dni śniegu, dzisiaj lekki mrozik i

ale niestety teraz granatowe chmury nadciągają
U Ciebie begonie zawsze wyglądają wspaniale, ja jestem pod wrażeniem, cieszę się, że udało się przechować Tobie 67 oby rosły zdrowo
Koleusiki wspaniałe, mnie marzy się rokoko i takie purpurowe
Przeczytałam o minie i zastanawiam się czy zastąpić pelargonię bluszczolistną tą rośliną i w tym roku na balkon, bardzo ,do skrzynek, właśnie minę wsadzić, ale to chyba było by duże ryzyko (pelargonie się sprawdzają każdego roku).
Świetne zakupy, zwłaszcza podoba mi się azalia i magnolie oraz róże

Mam nasiona malwy pełnej, ale może skuszę się też na te "biedronkowe", z nasion w tym roku raczej nie zakwitną, a w planie mam wsadzić przed okna w kuchni, przy wykuszu - albo rozsadzę te co rosną koło garażu (takie zwykłe), wsadziłam w tamtym roku i teraz gęsto już powychodziły, mam nadzieję, że przetrwają przy tej pogodzie, zapomniałam o nich całkowicie.
Jeżeli mogę włączyć się do dyskusji odnośnie wschodów przy sianiu nasionek, która jakiś czas temu była prowadzona, to dodam, że u mnie różnie z tym było. Użyłam ziemi takiej specjalnej do wysiewów, i też marnie wschodziło, np bazylia czerwona już wzeszła, a zielona siana tego samego dnia nie. Podobnie było z miętą, oregano. Martwiłam się że nic z tego nie będzie. No to niecierpliwa wsadziłam palucha do ziemi, trochę "namieszałam" i teraz widzę, że wszystko wschodzi
Może przyczyną było to że przysypałam nasionka lekko ziemią.
Pozdrawiam serdecznie