Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960

Post »

Małgosiu, moim zdaniem cleome będzie świetnie pasować do Twojego ogrodu - bardzo się cieszę z pierwszych wschodów nasion!
Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Małgosiu super zakupy :D
ja też kupiłam żółte malwy i różową incarvillea , miałam już dwa razy ale zawsze mi wymarznie, może ją się wykopuje nie wiem :roll:
W ubiegłym roku kupiłam różową, czerwoną i zółta , ale tylko różowa mi urosła i nawet kwitła . Teraz zrobię jak pisze
Bogna tj. wsadzę je do doniczki :D

papa ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu, żółwik ekstra, następne zdjęcie sezonu, widzę, że pomimo niesprzyjającej pogody, humorek Ci dopisuje, ja normalnie już szału dostaję jak wysłuchuję prognoz pogody na najbliższe dni, to jakaś masakra, tylko nadzieja, że to w końcu musi się skończyć daje mi siły i nastawia na pozytywne myślenie. Czyli teraz porobić możliwie wszystko w domu, aby później mieć czas tylko na ogród, ogród i ogród i myślę, że już po świętach, ta zimowa aura będzie tylko wspomnieniem. Zakupy bombowe, wiem co to za uczucie, kiedy chociaż na moment człowiek rekompensuje sobie te niedogodności, u mnie też ostatnio jedna róża z Lidla przez przypadek znalazła się w koszyku (a miałam, więcej róż nie kupować ;:223, tym bardziej z marketów, ale co mi tam), jeśli chodzi o gipsówkę, to miałam dwie i żadna z nich nie była ładna, ja w tym roku po raz pierwszy skusiłam się na malwę jednoroczną, póki co ładnie wzeszła i rośnie, zobaczymy czy zakwitnie, a cleome siane kilkakrotnie ani drgnie, chyba się tych kwiatuszków nie doczekam, chyba, że jeszcze gdzieś znajdę nasionka i spróbuję jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Gosia, gdzie kupiłaś nasionka miny? Zależy mi na niej, więc napisz mi. Patrzę wszędzie za nią i nie ma. Chcę posiać koło domu i zasłonić obrzydliwą ścianę śląskich chlewików ;:223
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witam wszystkich w zimowy poranek,u mnie śniezyca,biało wszędzie,głucho wszędzie,nie wiem co to bedzie.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Kasiu,ja teraz stopniowo w pojemniczki po jogurtach będę wysiewać,bo za oknem pogoda nie wskazuje,żeby mozliwy był wysiew w kwietniu do gruntu jak zalecają.Podobno te nasionka powinny się przemrozic,chociaz moje nie były mrozone.
Lucynko,nasion dałaś mi multum,jak po kilku dniach cisza to dokładam,ale i tak nic nadal oprócz dwóch sierotek.
Aguś,bardzo chciałabym wyhodować chociaż jedną sadzonkę,bo na zdjęciach kwiaty kleome są przepiekne,a na zywo niestety nigdy ich nie widziałam.
Bodzia,wczoraj przyniosłam worek ziemi z tarasu do kotłowni,zeby odmarzła i dzisiaj włożę do doniczek,bo posadzenie w ziemię nie bedziee prędko mozliwe.
Ilonko,gorzej bedzie jak kwiecień bedzie taki jak marzec,a niestety jest to możliwe.A tak oszukiwałysmy się nawzajem,że wiosna bedzie szybko i piekna.Zauważyłam,że odkąd mam ogród to niestety z roku na rok każda pora roku jest gorsza w stosunku do poprzedniego roku.Gispsówką nie zachwyciłam się,bo moja nawet nie była ani razu biała tylko taka szara,jest płożąca i w ogóle nie nadaje się ani do ozdoby,ani do wiązani.
Tosiu,nasiona miny kupiłam u nas w sklepie ogrodniczym.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Nie umiemy się oprzeć Małgosiu ;:oj .zakupy śliczne....masz rację lepiej niech już ta wiosna będzie to zajmiemy się sadzeniem ;:7
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś zgadzam się z kotem w całej rozciągłości :evil:
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Małgosiu... Serdeczności dziś tylko prześlę... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Małgosiu fajne fotki wstawiasz :D
jak tam ziemia rozmarzła , co posadziłaś :wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Niestety wiosna nas nie rozpieszcza, więc ja też wciąż coś dosiewam i na parapety, tylko, że za chwilę mi się skończą, co prawda mam jeszcze dwa wolne u syna u góry, ale nie chce mi się tam włazić ;:223, ale jak nie będzie wyjścia to pewnie je i tak wykorzystam. Widzę, że metody mamy podobne, ja również dosiewam jak widzę, że coś nie wschodzi ;:108 niestety czasami bez rezultatu, u nas też wszędzie biało, dzisiaj rano tak nawiało, że powstały zaspy, no i po raz pierwszy tej zimo wiosny się zakopałam ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pewnie to ;:3 co świeci wróży w nocy mróz, ale trudno szarości bardziej nie trawię niż zimna, a rośliny i tak przykryte!
Słonecznego dnia!
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

:wit
Dwa dni śniegu, dzisiaj lekki mrozik i ;:3 ale niestety teraz granatowe chmury nadciągają :(
U Ciebie begonie zawsze wyglądają wspaniale, ja jestem pod wrażeniem, cieszę się, że udało się przechować Tobie 67 oby rosły zdrowo :)
Koleusiki wspaniałe, mnie marzy się rokoko i takie purpurowe :)
Przeczytałam o minie i zastanawiam się czy zastąpić pelargonię bluszczolistną tą rośliną i w tym roku na balkon, bardzo ,do skrzynek, właśnie minę wsadzić, ale to chyba było by duże ryzyko (pelargonie się sprawdzają każdego roku).
Świetne zakupy, zwłaszcza podoba mi się azalia i magnolie oraz róże :)
Mam nasiona malwy pełnej, ale może skuszę się też na te "biedronkowe", z nasion w tym roku raczej nie zakwitną, a w planie mam wsadzić przed okna w kuchni, przy wykuszu - albo rozsadzę te co rosną koło garażu (takie zwykłe), wsadziłam w tamtym roku i teraz gęsto już powychodziły, mam nadzieję, że przetrwają przy tej pogodzie, zapomniałam o nich całkowicie.
Jeżeli mogę włączyć się do dyskusji odnośnie wschodów przy sianiu nasionek, która jakiś czas temu była prowadzona, to dodam, że u mnie różnie z tym było. Użyłam ziemi takiej specjalnej do wysiewów, i też marnie wschodziło, np bazylia czerwona już wzeszła, a zielona siana tego samego dnia nie. Podobnie było z miętą, oregano. Martwiłam się że nic z tego nie będzie. No to niecierpliwa wsadziłam palucha do ziemi, trochę "namieszałam" i teraz widzę, że wszystko wschodzi :)
Może przyczyną było to że przysypałam nasionka lekko ziemią.

Pozdrawiam serdecznie :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu , u mni eranek śliczny , słoneczko , ciepełko. Tylko że białego w bród ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Piękne zakupy róża szczególnie ta żółta. ;:215 ;:215 Zima nie odpuszcza .Roślinki od Pana Marka przyjdą później dobrze ,bo trafiło ,by doniczkową szkółkę założyć a mamy tego trochę :D każda .Ja juz mam w 50 doniczkach a jeszcze pikowanie kolejnych ciężko było by pomieścić a tak pójdą do gruntu od razu.Wczoraj od Borzymina ledwie do domu dotarliśmy takie zaspy a dziś ładne słoneczko .,ciepło :D Miłego dnia życzę .
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Małgoś gdzie znikasz? Sprzątasz czy co? Smutno bez Ciebie. Byłaś w jakimś ogrodniczym, kupiłaś coś ciekawego?
Odezwij się :wink:
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”