Balkonowe Rosarium

Zablokowany
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium

Post »

Nie przejmuj się - na początku moja Zośka wyglądała podobnie, potem wraca do swojego koloru.
Czasem są takie zmienne, nigdy potem nie miała takich zielonych kwiatów.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No, do posiadania tych "jagódek" ;:306
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jestem po raz pierwszy w Twoim wątku.Weszłam i oniemiałam piekne róże i to w donicach. A jak zabezpieczasz je na zimę? Czy pielęgnacja róż w donicach jest trudna? Zastanawiam się ile masz miejsca dla siebie na balkonie :wink: Myslę,że dla takich codziennych widoków ja tez bym zrezygnowała z przebywania na balkonie ;:215.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

Czesc moje rozomaniaczki, Annes ;:196 , majka, patyczki nie pomylone, wiesz, Zocha potrafi..... ;:306 .
Deirde, zupelnie sie nie przejmuje, przez 3 sezony bylo wszystoko od landryny do takich seledynowych bladasow. Super pobytu w E.R.
Aniu, 1/3 jagodek juz masz......, nastepne tez beda, jesten na 100% pewna... ;:224
daysy, bardzo milo mi Cie goscic ;:108 , Balkon ma 20 m., bardzo sloneczny, mam miejsce na malenki stolik, 2 fotele, szmatke dla psa (boxer).Wlasnie teraz siedze , roskoszuje sie wieczorem i rozami i pisze. Uprawa w donicach jest bardziej czasochlonna, one potrzebuja codziennej opieki. Sa podatniejsze na choroby, na przypalanie sloncem, na podgniwanie w czasie deszczow, na polamanie w czasie nawalnic.......,
ale warto.......Zimuja na balkonie , upchane w kat. Ostatnia zima byla bardzo lagodna i bylo im za cieplo ;:oj . kilka odmian wystartowalo z mszycami i grzybem, juz w polowie lutego. W zwiazku z tym moj Balkon jest czesto "odzialem intensywnej terapi" ;:306
Czytalam u Ciebie bardzo mily wpis, dziekuje, jestem wzruszona....., odpisze u Ciebie. ;:196
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Dziękuje - już wróciłam.
Byłaś tam? Mają bardzo trudny teren dla róż.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, szkoda, ze dluzej nie moglas zostac, ale mysle, ze nawet na krotko, bylo warto.
Niestety nie bylam, ale sie wybieram od lat......, mam tam b.daleko. Moglabym w drodze do PL , ale zawsze jedzie ze mna moj boxio i nie mialabym sumienia go zostawic na 2 dni w hotelu. On jest dla mnie wazniejszy niz wszystkie Rosaria tego swiata. Mam w promieniu 300 km. inne rozanki, musze sie nimi zadowolic.
Co masz na mysli, piszac, ze "....maja trudny teren dla roz." Zawsze sie dziwilam, ze maja na taka skale rozanke, w klimacie (pogranicze Sachsen-Anchalt/Thüringen) dosc ostrym, no i jedzcze gory (Harz). Mysle, ze wiedza co robia i to od tylu lat.

Dzisiaj sprawil mi radoche listonosz... :tan , zamiast rachunkow (do zaplacenia) i ulotek dostalam nowiutki Katalog Tantau`a i od kolezanki rozomaniaczki patyczki ;:138 , ;:180
Obrazek Obrazek
Jeszcze kilka aktualnych fotek;
Obrazek Obrazek Obrazek
Zochy dostaly koloru.
Obrazek Obrazek
Härzogin Chtistiana (zgnily sledz) i cudnie przekwitajaca (szaro-sina) Lavender F.C.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Alexia.... Zochy śliczne..... ;:170 mówisz, że wolisz patyczki niż rachunki ;:306
Lavender F.C. ;:167 cudna..... ja czekam na powtórkę kwitnienia Lavender Ice :D
Nie wiesz co to za róża jest na okładce katalogu..... ;:204

Härzogin Chtistiana ;:167 ubolewam, że ma małe kwiaty ;:173 kolor i kwiat piękny ;:215
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadlas ;:224 , wole patyczki niz rachunki :D
Tytulowa roza to : Wedding Piano . Moze polubisz jeszcze male kwiatki........, czy wszystko musi byc duze. ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:;230 no nie wszystko musi być duże...... podobno małe jest piękne.... ;:306
A.... jeżeli Piano... to już mnie nie kręci..... ja nie lubię takich kwiatów. :;230
Jak coś wyczaisz ciekawego w tym katalogu, to napisz nam..... :lol:
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

A nawet trzaśnij foty co ciekawszym różyczkom z katalogu ... ;:180 .

Ta róża z pierwszego zdjęcia to "Zośka" :wink: ?

Dziewczyny powiedzcie, o co chodzi z tym "zgniłym śledziem" ... ;:65 . To taka ksywka dla róży ;:oj ?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Juz sie nie koleguje z Tantau`m. Od 10 dni czekam na rozpatrzenie reklamacji i pikus.
Sa nowosci, pewnie na stronie tez, ale wkleje fotki. Spodziewam sie karalogu Kordes`a. Oni przysylaja w tym samym czasie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozeta pisze:
Dziewczyny powiedzcie, o co chodzi z tym "zgniłym śledziem" ... ;:65 . To taka ksywka dla róży ;:oj ?

Rozetko, tak.... ;:306
A to bylo tak...., od mojego faceta pod choinke dostalam kartke z napisem ;"1 roza, bedzie na wiosne". Oczywiscie umieralam z ciekawosci i usilowalam sie czegos dowiedziec. Moj pan tylko powiedzial ; "bedzie ci sie podobala, wyglada jak zgnily sledz", no i tak zostalo.
Osobiscie uwazam , ze kolor podobny do wedzonego pstraga....., swiezego..... ;:306
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

:lol: :lol: :lol: ...
No taaak ... mężczyźni mają specyficzny sposób postrzegania rzeczywistości, w tym kolorystyki ;:124 .
Np. mój eM przez kilka pierwszych lat małżeństwa, na ubrania w kolorze szarym mówił, że to beż ... :twisted: . I powstawały przez to "pewne" nieporozumienia przy porządkowaniu ciuchów ;:14 . Albo w ogóle nie wiedział, że istnieje kolor łososiowy (też ryba ;:306 - coś w tym musi być ... ;:306 ).
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alexia, Twoje Zośki są prze-ślicz-ne :!: Moje to jakaś masakra w tym roku; duże, półpełne kwiaty...
Mnie się bardzo podoba to Wedding Piano i fotka też jest piękna :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
beatris
200p
200p
Od: 16 mar 2008, o 15:20

Post »

Alexia a ja nie chcialam otwierac katalogu, zeby juz nic nie planowac, a tu :-)
Juz mam mnostwo planow przywiezionych z Rosarium, ale dwa razy w tym rozanych raju starczy, podobno w Badan-Baden ma byc cos ciekawszego:-)
Twoje rozczyczki pieknie kwitna.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”