Balkonowe Rosarium
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkonowe Rosarium
Nie przejmuj się - na początku moja Zośka wyglądała podobnie, potem wraca do swojego koloru.
Czasem są takie zmienne, nigdy potem nie miała takich zielonych kwiatów.
Czasem są takie zmienne, nigdy potem nie miała takich zielonych kwiatów.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Jestem po raz pierwszy w Twoim wątku.Weszłam i oniemiałam piekne róże i to w donicach. A jak zabezpieczasz je na zimę? Czy pielęgnacja róż w donicach jest trudna? Zastanawiam się ile masz miejsca dla siebie na balkonie
Myslę,że dla takich codziennych widoków ja tez bym zrezygnowała z przebywania na balkonie
.

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Czesc moje rozomaniaczki, Annes
, majka, patyczki nie pomylone, wiesz, Zocha potrafi.....
.
Deirde, zupelnie sie nie przejmuje, przez 3 sezony bylo wszystoko od landryny do takich seledynowych bladasow. Super pobytu w E.R.
Aniu, 1/3 jagodek juz masz......, nastepne tez beda, jesten na 100% pewna...
daysy, bardzo milo mi Cie goscic
, Balkon ma 20 m., bardzo sloneczny, mam miejsce na malenki stolik, 2 fotele, szmatke dla psa (boxer).Wlasnie teraz siedze , roskoszuje sie wieczorem i rozami i pisze. Uprawa w donicach jest bardziej czasochlonna, one potrzebuja codziennej opieki. Sa podatniejsze na choroby, na przypalanie sloncem, na podgniwanie w czasie deszczow, na polamanie w czasie nawalnic.......,
ale warto.......Zimuja na balkonie , upchane w kat. Ostatnia zima byla bardzo lagodna i bylo im za cieplo
. kilka odmian wystartowalo z mszycami i grzybem, juz w polowie lutego. W zwiazku z tym moj Balkon jest czesto "odzialem intensywnej terapi"
Czytalam u Ciebie bardzo mily wpis, dziekuje, jestem wzruszona....., odpisze u Ciebie.

Deirde, zupelnie sie nie przejmuje, przez 3 sezony bylo wszystoko od landryny do takich seledynowych bladasow. Super pobytu w E.R.
Aniu, 1/3 jagodek juz masz......, nastepne tez beda, jesten na 100% pewna...

daysy, bardzo milo mi Cie goscic

ale warto.......Zimuja na balkonie , upchane w kat. Ostatnia zima byla bardzo lagodna i bylo im za cieplo

Czytalam u Ciebie bardzo mily wpis, dziekuje, jestem wzruszona....., odpisze u Ciebie.

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Dziękuje - już wróciłam.
Byłaś tam? Mają bardzo trudny teren dla róż.
Byłaś tam? Mają bardzo trudny teren dla róż.
- alexia
Gosiu, szkoda, ze dluzej nie moglas zostac, ale mysle, ze nawet na krotko, bylo warto.
Niestety nie bylam, ale sie wybieram od lat......, mam tam b.daleko. Moglabym w drodze do PL , ale zawsze jedzie ze mna moj boxio i nie mialabym sumienia go zostawic na 2 dni w hotelu. On jest dla mnie wazniejszy niz wszystkie Rosaria tego swiata. Mam w promieniu 300 km. inne rozanki, musze sie nimi zadowolic.
Co masz na mysli, piszac, ze "....maja trudny teren dla roz." Zawsze sie dziwilam, ze maja na taka skale rozanke, w klimacie (pogranicze Sachsen-Anchalt/Thüringen) dosc ostrym, no i jedzcze gory (Harz). Mysle, ze wiedza co robia i to od tylu lat.
Dzisiaj sprawil mi radoche listonosz...
, zamiast rachunkow (do zaplacenia) i ulotek dostalam nowiutki Katalog Tantau`a i od kolezanki rozomaniaczki patyczki
,

Jeszcze kilka aktualnych fotek;

Zochy dostaly koloru.

Härzogin Chtistiana (zgnily sledz) i cudnie przekwitajaca (szaro-sina) Lavender F.C.
Niestety nie bylam, ale sie wybieram od lat......, mam tam b.daleko. Moglabym w drodze do PL , ale zawsze jedzie ze mna moj boxio i nie mialabym sumienia go zostawic na 2 dni w hotelu. On jest dla mnie wazniejszy niz wszystkie Rosaria tego swiata. Mam w promieniu 300 km. inne rozanki, musze sie nimi zadowolic.
Co masz na mysli, piszac, ze "....maja trudny teren dla roz." Zawsze sie dziwilam, ze maja na taka skale rozanke, w klimacie (pogranicze Sachsen-Anchalt/Thüringen) dosc ostrym, no i jedzcze gory (Harz). Mysle, ze wiedza co robia i to od tylu lat.
Dzisiaj sprawil mi radoche listonosz...

Jeszcze kilka aktualnych fotek;

Zochy dostaly koloru.

Härzogin Chtistiana (zgnily sledz) i cudnie przekwitajaca (szaro-sina) Lavender F.C.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Lavender F.C.

Nie wiesz co to za róża jest na okładce katalogu.....

Härzogin Chtistiana

- alexia
Zgadlas
, wole patyczki niz rachunki
Tytulowa roza to : Wedding Piano . Moze polubisz jeszcze male kwiatki........, czy wszystko musi byc duze.

Tytulowa roza to : Wedding Piano . Moze polubisz jeszcze male kwiatki........, czy wszystko musi byc duze.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

A.... jeżeli Piano... to już mnie nie kręci..... ja nie lubię takich kwiatów.

Jak coś wyczaisz ciekawego w tym katalogu, to napisz nam.....

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
A nawet trzaśnij foty co ciekawszym różyczkom z katalogu ...
.
Ta róża z pierwszego zdjęcia to "Zośka"
?
Dziewczyny powiedzcie, o co chodzi z tym "zgniłym śledziem" ...
. To taka ksywka dla róży
?

Ta róża z pierwszego zdjęcia to "Zośka"

Dziewczyny powiedzcie, o co chodzi z tym "zgniłym śledziem" ...

- alexia
Juz sie nie koleguje z Tantau`m. Od 10 dni czekam na rozpatrzenie reklamacji i pikus.
Sa nowosci, pewnie na stronie tez, ale wkleje fotki. Spodziewam sie karalogu Kordes`a. Oni przysylaja w tym samym czasie.

Sa nowosci, pewnie na stronie tez, ale wkleje fotki. Spodziewam sie karalogu Kordes`a. Oni przysylaja w tym samym czasie.

- alexia
Rozeta pisze:
Dziewczyny powiedzcie, o co chodzi z tym "zgniłym śledziem" .... To taka ksywka dla róży
?
Rozetko, tak....

A to bylo tak...., od mojego faceta pod choinke dostalam kartke z napisem ;"1 roza, bedzie na wiosne". Oczywiscie umieralam z ciekawosci i usilowalam sie czegos dowiedziec. Moj pan tylko powiedzial ; "bedzie ci sie podobala, wyglada jak zgnily sledz", no i tak zostalo.
Osobiscie uwazam , ze kolor podobny do wedzonego pstraga....., swiezego.....

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02

No taaak ... mężczyźni mają specyficzny sposób postrzegania rzeczywistości, w tym kolorystyki

Np. mój eM przez kilka pierwszych lat małżeństwa, na ubrania w kolorze szarym mówił, że to beż ...

Alexia, Twoje Zośki są prze-ślicz-ne
Moje to jakaś masakra w tym roku; duże, półpełne kwiaty...
Mnie się bardzo podoba to Wedding Piano i fotka też jest piękna

Mnie się bardzo podoba to Wedding Piano i fotka też jest piękna

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- beatris
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 15:20
Alexia a ja nie chcialam otwierac katalogu, zeby juz nic nie planowac, a tu 
Juz mam mnostwo planow przywiezionych z Rosarium, ale dwa razy w tym rozanych raju starczy, podobno w Badan-Baden ma byc cos ciekawszego:-)
Twoje rozczyczki pieknie kwitna.

Juz mam mnostwo planow przywiezionych z Rosarium, ale dwa razy w tym rozanych raju starczy, podobno w Badan-Baden ma byc cos ciekawszego:-)
Twoje rozczyczki pieknie kwitna.
"Wer mit seinem Garten schon zufrieden ist, hat ihn nicht verdient!" Dr. Karl Foerster
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde
Ten kto ze swojego ogrodu zadowolony jest, ten go nie zasluzyl .
Róże w Bergfelde