Zielony Świat Moniki cz. 4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 4

Post »

mniodkowa pisze: :wit
właśnie, i jak Ci poszło? warto było szyjkę wystawiać na ryzyko przeziębienia? ;:224
ja zjadłam 2,5 pączka, myślałam, że się pohaftuję takie ohydne dżemy w nich były ;:222 to te z Tesco ;:223 ble, fuj, yyyyy!!!! a i Biedronkowego 0,5 zjadłam i też był nieciekawy ;:222 poza tym doczytałam się na tym pudle: rozmrożono dnia 07.02.2013 - rewelacja ;:223
Nie ma to jak zdrowa żywność :|

Moni czekam na info w sprawie premii? ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Monia, nie trzymaj nas w napięciu, dekolt pomógł?????
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie Iwonko, ja też jestem ciekawa,

ale ta młodzież dzisiaj to Ci nic nie powie :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Hej hej dziewczynki :wit Ale ciekawskie jesteście ;:306 Przetrzymałam was co?

Więc powiem wam ... że nic nie powiem ;:306 cały dzień byłam zajęta i nawet nie musiałam udawać zapracowanej ;:306
Rozmawiałam z szefem pod koniec dnia i mu oznajmiłam, ze na dzień dzisiejszy nie mogę mu powiedzieć ile bym chciała podwyżki ponieważ nie wiem jeszcze ile pracy będę miała i ocenię mój wkład po jakimś czasie. Tym sposobem ocenię ile dodatkowo będę musiała pracować i ile mi dojdzie obowiązków, a szef zobaczy że się staram i może uda się utargować więcej. I że na starcie nie żądam jakieś kosmicznej kwoty. Szef pogapił się na mnie (lub na mój biust ;:306 ) i stwierdził że mam rację.
Myślę, ze dobrze to zrobiłam bo i tak pierwsza premia miała być za luty więc mam czas do końca miesiąca na wykazanie się ;:108
Dziękuję dziewczynki za wsparcie ;:196

Z wiadomości kwiatkowych - czas zacząć robić sadzonki z pelasi bo bardzo ładnie popuszczały zielone i moja pierwsza szczepka ukorzenionego własnoręcznie hibiskusa variegata puściła kilka ślicznych maluteńkich listków - strasznie się cieszę bo to znaczy że się zadomowił na dobre ;:138 Teraz czekamy aż się rozrośnie i zakwitnie :heja

Fotka będzie jutro bo dzisiaj już nie dałam rady pstryknąć foteczki przy świetle dziennym ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13

Post »

Dobrze rozegrałaś z szefem ;:138 z hibiskusa cieszę się razem z Tobą
a sadzonki jak jest z czego i masz miejsce to pewnie możesz robić ;:108
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko też myślę, że dobrze wyszło, bo szef sam zaproponował premię a ja nie nie byłam zachłanna (chociaż korciło ;:306 ), mam teraz czas na wykazanie się, tym bardziej że premia ma być nie jednorazowa tylko przez kilka najbliższych miesięcy ;:108 Może uda się ugrać więcej niż szef sobie umyślił ;:224
Pelasie popuszczały się jak głupie, nawet różane ślicznie przezimowały - nic tylko zacząć sadzonkować ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Och Ty sprytna dzieweczko ;:138 , a pelaśki sadzonkuj, sadzonkuj :wit ;:108
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja myślę że za inteligentnie z nim zagrałaś, myślisz że on to weżmie na serio,

a jeśli pomyśli że dobrze jest jak jest???

wiesz faceci myślą skrótami myślowymi.

Oj tak tylko piszę, może on to przeczyta i się zastanowi jakiego białego kruka ma w zasobach ludzkich.

Sadzoneczki jak najbardziej wskazane, w ukorzeniaczu, czy bez.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Aż mi szczęka opadła...jako pracodawcy :;230 :;230
Pewnie mnie zlinczujesz....
Miałaś do tej pory czas na FO....
Potem przejęłaś czyjeś obowiązki...dalej masz czas na FO...
I jeszcze oczekujesz podwyżki ;:oj
Masz więc w pracy luzik...który bystry szef stara się zminimalizować....koszty zatrudnienia się to nazywa :D
Trzeba było wcześniej dawać sygnały. że nie wyrabiasz się...
Zresztą...
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu, ale właśnie kiedy jej roboty dowalił, to parę dni Monisi nie było na fo .
Pozdrawiam, Agata.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Dobrze szefowi kochana powiedziałaś:).A na zdjęcia kwiatów cierpliwie czekamy:).
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Ja jako chłop najbardziej jestem ciekaw tego dekoltu :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halo halo :wit

Piękny dzisiaj dzionek mamy ;:108 Jest przyjemnie, może nie jakoś bardzo słonecznie ale pogoda jest całkiem całkiem, śnieg leży na trawniczkach, nie wieje i nie ma jakiegoś strasznego mrozu ;:108

Iwonko, Agatko - dziękuję kochane dziewczynki ;:196 sadzonki zacznę robić w przyszłym tygodniu bo muszę poszukać małych doniczek w piwnicy a niełatwo jest się tam przebić ;:306
Kasiu - witam pracodawcę :wit No widzisz kochana moje stanowisko ma swoje przywileje i fo mam zawsze włączone w tle od rana i nikt mi nie zabroni zerknąć przy kawie czy śniadanku ;:108 Moja sytuacja w pracy jest taka trochę skomplikowana. Od czasu mojego zatrudnienia przejęłam obowiązki po stopniowo likwidowanych stanowiskach plus prace narzucone nam przez Urząd Skarbowy czy ISO i SZJ. No i zastępstwo w razie choroby lub urlopu przedstawiciela handlowego plus szkolenie nowego pracownika. Kochana sama powiedz - czy to nie fajnie mieć w firmie osobę która wypełni wszystkie obowiązki bez konieczności zlecania tych usług na zewnątrz bądź zatrudniania nowego pracownika? Trzeba dbać o takiego pracownika i szef sam to widzi skoro sam zaproponował mi premię - nie podwyżkę na stałe - i nie myśl że ta premia to będzie jakieś 50% wynagrodzenia ;:306 raczej 20% ;:306 Inna sprawa - to ja jestem lekko stuknięta na puncie organizacji - zodiakalna Panna ;:219 - więc nie mam najmniejszego problemu z wykonywaniem obowiązków dodatkowych poza tymi wymaganymi moim stanowiskiem. A szef nie chce zminimalizować kosztów bo przedstawiciel sam odszedł niespodziewanie i szef na gwałt szuka nowego bo jak pójdę na urlop lub chorobowe to masakra będzie, a do tego zbliżają się terminy audytów i oddania dokumentacji z podmiotami powiązanymi i będę zajęta wykonywaniem obowiązków za stanowiska nr 2 i 3 ;:306 I nie chodzi o pokazywanie że nie nie wyrabiam - to by znaczyło że nie mam odpowiednich kompetencji do wykonywania powierzonych mi obowiązków. A na to ja sobie nie pozwolę - cenię sobie swoją pracę i wkładam w nią całe serce bo ja baardzo lubię. Chodzi o docenienie mojego wkładu, wiedzy i umiejętności na które długo pracowałam.
I czemu kochana ja mam cię zlinczować? Przecież masz swoje zdanie i całkowicie je rozumiem bo wiem jak trudne jest zarządzanie firmą bo obcuję z tym na co dzień. Sama wolałabym dać premię pracownikowi dokładając mu pracy (za jego zgodą) dając mu możliwość poszerzenia swoich kompetencji i umiejętności zamiast zatrudnić kogoś nowego i ponosić koszty jego utrzymania w całości. Czysta ekonomia prawda? Za mnie drugiego ZUS'a płacić nie będą ;:306
Patrycjo - w końcu się zbiorę w sobie i zrobię te fotki chociaż jak na razie kwiatki w większości wegetują a nie żyją jakoś spektakularnie ;:219
Jureczku - no fotki nie wstawię bo by mnie zbanowano ;:306 ale kurier co wczoraj przyniósł paczkę to prawie w drzwi nie trafił wychodząc ;:306
Awatar użytkownika
polikola
500p
500p
Od: 16 maja 2012, o 15:31

Post »

ja się boję zaglądać do piwnicy, bo nie wiem co u mnie przezimowało, jak znam życie - nic ;:145
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit
Moniko ja w tym tygodniu zrobiłam już kilka sadzonek z pelasi. Wsadziłam je z ukorzeniaczem do ziemi. Niestety po trzech dniach połowa z nich zgniła. ziemia była dość mokra no ale chyba taka powinna być. Może mimo wszystko jest za wcześnie?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”