Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 5

Post »

Ewa, na pewno Ci sie uda! A mowilam, prosilam: przyjedz, zasiej mi, podogladaj ;) u mnie pustki w kuwecie...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ze swojej zdjęłam już szybę, bo szałwia rośnie-koty wykorzystują ziemię z zasiewami jako miejsce do spacerów :evil: Nie wiem, czy lobelia przeżyje takie deptanie. Po większych roślinach koty nie chodzą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga i Dorotko :D prymulki zimują. Ja je też kupiłam kwitnące, wiosną wsadzę do gruntu. Zakwitną w przyszłym roku.
Zrobiłam fotki wstawię wieczorem u siebie. ;:196
Aga one są ładniejsze niż pierwsze tulipany, pachną. :tan
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga zastanawiałaś się czy korzenie innych roślin nie będą przeszkadzać różom. Mnie dziewczyny poradziły żeby róże posadzić do ziemi w osłonie tak jak sadzi się rośliny ekspansywne, to osłoni młody system korzeniowy róż przed korzeniami innych roślin a jednocześnie zmusi róże do zagłębiania się w dół w poszukiwaniu wody i dobroci pokarmowej. Jednak róże mają bardzo długie korzenie jak się już dobrze zakorzenią że czasami trudno je wykopać nie ucinając korzeni.
Ja postanowiłam większość róż które będą rosły w jakimś sąsiedztwie sadzić w wiadrach bez dna. Taki sposób rozdzieli również róże od powojników. ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Nie martw się Agu, niektóre nasionka długo kiełkują ;:108
Może masz troszkę za zimno? W pierwszej fazie kuweta powinna stać w cieple, a jak wyłażą kiełki to w chłodniejsze miejsce trzeba ją przestawić :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja dopiero w sobotę biorę się za sianie i doniczkowanie bulw i cebulek. Nie miałam kupionej ziemi, a nie miałam czasu i chęci zbaczać w drodze do domu do ogrodniczego.
Mam silne postanowienie uczynić to w piątek
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko - byłam tutaj u Ciebie, ale rozumiem, że jeszcze roślinki śpią. Pozdrowienia zostawiam. ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

witaj Aga ale cudne słońce od rana ;:138 , a zimno ....brrr ale to ponoć już ostatnie takie chłodki i bierzemy się do robotki ;:65 ;:65 ;:65 ....osz Ty Majka....a myślałam , że się im oprę , a gdzie watek obiecany :wink:
x-ag-a
---

Post »

Witajcie, zimno wciąż, brrr! Wyjeżdżałam rano przy -7st., oby prognozy o ociepleniu się sprawdziły, bo zamierzam pracować w weekend ;)

Keetee, nie oprzesz im się ;) Maja wątek obiecany już wczoraj założyła, jeśli o to pytasz :)
Krysiu, roślinki śpią, bo wciąż mrozi, ale jak się zrobi ciepło, to zacznie się ruch i szaleństwo w ogrodach :) pozdrawiam!
Cześć Gosiu, ja dzisiaj posadzę begoniowe bulwy... z nasion nic nie będzie i więcej nie wchodzę w ten deal ;)
Kasiu, nie martwię się, raczej stukam w czoło, że po raz kolejny się skusiłam wiedząc, że z tym sianiem mi nie po drodze... Kuwetka stoi w kuchni na blacie, na wschodnim oknie... raczej jest im ciepło...
Maju, dziękuję za poradę w sprawie różanych korzeni... W miejscu, w którym chcę je posadzić (mówię o tych różach, które powędrują na skarpę przy tarasie) rośnie sporo roślin, których systemy korzeniowe są już dobrze rozwinięte... Obym nie spotkała się z sytuacją przy kopaniu dołków, że w ogóle w tym miejscu nie da się posadzić róż... Jeśli się da, to wsadzę je w osłonach bez dna... A co do Twoich, skąd Ty kochana weźmiesz tyle wiader? ;)
Majeczko, wiem, że prymulki zimują :) Na razie się nie skuszę, pooglądam u Was :) I póki co, teorii że są ładniejsze od tulipanów nie zaadoptuję do mojej głowy ;)
Ewa, widzę, że Twoje koty mają pełną wolność ;)

Dobrego dnia, zwłaszcza dla wszystkich Pań! Ja już pracuję w towarzystwie tulipanów :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,osobiscie tez wolę tulipany,a z zachłanności chciałam miec duzo prymulek,żeby zrobić sobie obwódkę,robiłam z nimi tak jak wszyscy kazali i mam guzik.Korzyśc,że mam szkrzynke z ziemia przygotowana dla mojch begonii.Dałam u siebie zdjęcie jecynych nasion,które JESZCZE zyyją.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, oglądałam prymulki naszej Majeczki i przyznaję, że te jej kwiatuszki są przepiekne... ja jednak nadal wolę tulipany ;)
Oglądałam zdjęcia Twojej uprawy - dla mnie jesteś mistrzem!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

AGuś gdzieś mi się zgubiłaś ale już jestem u Ciebie :wit
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Aguś :wit
najlepszego ;:196
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Dziewczyny a u mnie pada śnieg!!!!

;:118
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ojej, tylko nie śnieg :evil: Nie mogę doczekać się weekendu, żeby coś podziałać. Ale tak zimno!
Wtargałam kratkę do domu żeby ją zabezpieczyć drewnochronem i udało się pomalować pół. Duża kratka 180x180. W domku ciepło to może dziś skończę, choć może się nie udać bo planuję wstąpić do ogrodniczego po drodze ;:65 . Dobrze że mam dużą pracownię to mogę sobie w domu różne rzeczy porobić. Mam już pomalowane sztachetki na nową furtkę do ogródka, czekam tylko na zakup stali żeby zrobić ramę i poproszę M żeby pospawał. Dzielnie się ma uczyć w tym roku. Mam już plany żeby mi pospawał ogrodzenie do ogródka bo siatkę psy przerobiły na sieczkę :roll:
Czy tylko ja taka niecierpliwa? przejdzie mi z wiekiem? (chyba stażem ogródkowym, bo wiek hmmmm..) Podobno w moim wieku ludzie są już rozsądniejsi :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”