Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

I Ty mówisz, że nie masz nic ciekawego do pokazania. ;:14
Poprosimy o więcej perspektywy. Pięknie wyglądają te wrzośce. Już mam pierwszego ;:138
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też za perspektywą ;:65
Izabelko, fajny ten zwierzyniec, kot baaaardzo fotogeniczy :lol:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

To ja się przyłączam do Izy o parę foteczek widoczków ogrodu bo takie cuda powalają jak ślicznie wszystko rośnie a ile wspaniałych kwiatków kwitnie :shock: hihi no i jacy goście Cię odwiedzają ;:224
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Złotko ;:63

No i wiosennie się zrobiło :D ..czynnik PSI kumuluje energię słoneczną a KOCI kosmiczną :lol:
Magnolia cacuszko! i szafirki na starcie...........smoki czekają na białe sasanki[widziałam u Ciebie piękniste z ubiegłego r]

A wiesz że żaby tak jak długo przed Markiem[ 25 kiwietnia] skrzeczą,tak długo potem milczeć muszą?
:D[ znaczy pogorszenie pogody i przymrozki]

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Smokini nie strasz przymrozkami, bo tu już chyba każdy ma dosyć zimna. Mam nadzieję, że się nie sprawdzi :D
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Kwitną moje czereśnie, nie może być dużych przymrozków :wink:
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

O nie - zjadło mi prawie całą odpowiedź. Pamiętacie taką piosenkę? : "Tak bardzo się starałam, a ty teraz nie chcesz mnie "internecie.... Och nie odtworzę tego elaboratu co poszedł w kosmos. Będzie skrótowo:

Magduś
- ja już mam pierwsze przekwitania, a przed Tobą wszystko!? Ciesz się :D

Aniu Zielona- psiny nie upilnowały. W ogródku niespodzianie wyrósł klon Globosum i złotokap Vossi. Fundusze niepokojąco topnieją, a gdzie tam jeszcze do soboty :;230

Piterek - witaj serdecznie, bo Cię jeszcze nie widziałam ;:7 To magnolia Susan ( najprawdopodobniej) - ma naprawdę intensywny kolor i ogromne pachnące kwiaty.

Eluś - magnolia kupiona w czasach zamarzniętej ziemi i już z pękatymi pąkami. Taka marketowa przedsprzedaż... Pachnie uwodzicielsko, nie znałam tego zapachu. Jak podrośnie będzie można się pławić w jej zapachu... Wezmę urlop na czas kwitnienia magnolii :;230 Będę musiała ją opatulić na zimę? Pomożesz? A co do kotów, to z pewnością wiedzą kiedy psy są w domu. U mnie też paradują bardzo prowokująco... A jeden taki kocur, sądząc po odorku obsikał wietrzące się psie legowisko. Z wietrzenia zrobiło się pranie

Ewo
- piękna ta magnolia, nie mogę się nią nacieszyć :tan . Lubię zwierzyniec, ale dzikość kuny mnie troszkę martwi... Ale co ma być, to będzie.

Dominiko - też chciałabym mieć nadzieję, że TA kuna zamieszka w szopie Twoich sąsiadów :;230 Ale to raczej nadzieje płonne... Milczę w temacie na własną odpowiedzialność... moje winogrona wyglądają nędznie ;:29 . Straszliwie się wkurzam, nie wiem czy na nie, czy na siebie. Wkurzam się i już.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Znowu zjadło ciąg dalszy - rozłącza mi net i klapa...

Czarodziejko - było dużo po raz drugi... O tym, że to jeszcze nie ogród tylko grupy roślin, i że dużo czasu minie, zanim zepnę to w całość.

Martuś - było o tym, że cztery metry obwodu, dotyczy rzecz jasna pnia... Oraz że czekam na fotki... A magnolia sklepowa więc pędzona...

Goś - było o tym, żebyś nie biła... I o tym, że to męska rabata z iglakami. Dodałam co nieco, żeby było trochę życia :;230

Aniu Różana - dopytywałam o powód dominacji perspektywy nad detalem :wink:

Beatko - było o tym Brutusie, że i ty.... Nie mam zdjęcia sukulenta, bo co wrócę to ciemno...

O Wielka Smokini - było o żabach w naszym sąsiedzkim stawie, a zwłaszcza o tym, że siedzą cicho....

Więc może MarioTereso będą nam przymrozki darowane....
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

aleb-azi pisze: Obrazek
No, to się napatrzyłam! Wspaniała! Mówisz, że pięknie pachnie? Nie mogę się doczekać :lol:
Złotokap Vossi? Planowałaś ten zakup? Masz dla niego miejsce?
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piękna Susan, nie myślałam, że mnie tak co cna zauroczy. Złotokap - pojawiał się w myślach, ale, że planowany to nie powiem... Dla mnie taki trochę... hm... jakby to powiedzieć -niepoważny, bo nawet za wesoły. Listki jak figli migli, żółte kwiecie ( no żeby poważne drzewo na takie żółto kwitło :;230 ) Ale powinien sobie poradzić stanowiskowo, tak myślę... Ale bardziej go widzę w Twoim ogrodzie. Jest lekki, jasny - ot zefirek...
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

A propos kuny, mieszkała na poddaszu naszego domu zanim się przeprowadziliśmy, potem wyniosła się gdzieś blisko i "bliskie spotkanie z kotem" (hałas był niesamowity) skończyło się jednak wyprowadzką kuny.
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Widać MarioTereso są Koty i koty, są Kuny i kuny.... Ja już miałam jednego ciągle poharatanego... źle się to skończyło ...

Nie mogę nadrobić zaległości ogródkowych, net zanika, coś mam nie tak z łączem. Mam nadzieję, że to nie pecet... Chyba znikam. Za zdjęcia nawet się nie biorę...
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Ta Susan ma piękny kolor, ale już mam 3 magnilie , a z ich kwitnieniem to róznie bywa, Oczywiscie one zawsze usiłują, ale pogoda nie zawsze dopuszcza te cuda do glosu
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Zarówno klon jak i złotokap będą się świetnie prezentować. Brawo!
W mojej okolicy chodzą kuny- u sąsiadów straszą na poddaszu. U mnie na działce znalazłam w zeszłym roku jedną- padła w walkach, ale nie wiem czy z kotami czy z jakimś psem.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Izo ! Wyjątkowej urody zdjęcia ! I roślin i zwierzaków ! Przyjazny świat u Ciebie...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”