Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po 50-tce we własnym ogrodzie !!!

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Kto wie co to za kwiatek? Na końcu łodygi "wiecheć" różowych pięknych, pachnacych kwiatków, a nasionka w takich jakby płaskich, wydłużonych torebkach? No nie wiem jak je opisać.
Niestety, zdjecia robiłam w domu i jak się okazało pod światło okienne, no i wyszły barrrdzo słabo.
pozdrawiam , pa ;:3
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Stasiu, to Kleome ciernista (Cleome spinosa)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Zuch dziewczyna! :D ;:333
x_P-42

Post »

dawidbanan pisze:Stasiu, to Kleome ciernista (Cleome spinosa)
Dawid ma rację. U mnie się w ogrodzie sama rozsiewa.Także mam różową.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Stasiu,gratuluje że opanowałaś wstawianie zdjęć,ja nadal mam problemy.Działa to bardzo zniechęcająco
Dusza trafia przed oblicze św.Piotra.
- Zawód?
- Lekarz.
- To wchodź wejściem dla dostawców.
Spokojnego wieczorku.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu udało Ci się to i mi się uda :oops:
A ta naleweczka za kalendarzem to z czego jest :?: :?: :?: ;:1
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze blade, to co napisałam, wszystko mi uciekło jak wklejałam zdjęcie. Spróbuję jeszcze raz coś nabazgrać, choć pierwsza myśl jest najlepsza :( Do tewgo zdjęcie było tak wielgaśne, że musiałam je zlikwidować.

Drogi Dawidku!, skąd Ty to wszystko wiesz? aż mi :oops: . Ale bardzo Ci dziękuję za podpowiedź. Otrzymałam taki kwiat od Mamuśki przyjaciółki i mam trochę nasion. Te kwiaty są piękne. Wyczytałam, że interesuje Cię dalia czerwono-biała. Jeżeli tak, to proszę napisz. Ja mam to się podzielę. Z daturą też spróbuję. Poczytałam, że łatwo się rozmnaża, pożyjemy, zobaczymi. Jak się uda to masz u mnie sadzonkę.

Gosiaczku Mój Kochany! Bardzo dziękuję, ale jeszcze ciężko mi idzie. Po pięćdziesiątce już szare komórki ciężko pracują. "Starość nie młodość"

Droga Polla42!, dziękuję barrdzo. Całuski.

Grażynko Cudowna Dziewczynko!, głowa do góry. Ja się uczę i coś wychodzi. Ale ciężko, bardzo ciężko ta nauka mi idzie. Już głowa nie taka, nerwy wariują. Wiesz,że już chciałam włosy rwać z głowy, głowę posypać popiołem i skopać sobie d.... na pewno Inni Ogrodnicy-Pasjonaci Tobie pomogą.
Grażynko, ja robię tak: dostaję wiadomość jak się wkleja zdjęcia na forum. Przepisuję treść na kartkę słowo w słowo. Potem postępuję krok po kroku tak jak jest w opisie i.... jakoś idzie do przodu. Tobie też się uda zobaczysz. Tylko trzeba ćwiczyć i ćwiczyć. No ja to muszę robić częśćiej, bo wiek mnie do tego zmusza. Ty to pojmiesz w try-miga. Czego Ci bardzo życzę. Dowcip bardzo fajny. Dzięki. pa

Wszystkim życzę miłego weekendu! I dużo, dużo ;:3 ;:3 ;:3
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
dawidbanan
---

Post »

stasia109 pisze:Drogi Dawidku!, skąd Ty to wszystko wiesz? aż mi :oops: . Ale bardzo Ci dziękuję za podpowiedź. Otrzymałam taki kwiat od Mamuśki przyjaciółki i mam trochę nasion. Te kwiaty są piękne. Wyczytałam, że interesuje Cię dalia czerwono-biała. Jeżeli tak, to proszę napisz. Ja mam to się podzielę. Z daturą też spróbuję. Poczytałam, że łatwo się rozmnaża, pożyjemy, zobaczymi. Jak się uda to masz u mnie sadzonkę.
Stasiu, już piszę na PM...
;:180 ;:180 ;:180 Jesteś wielka ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogumiła!, z wiśni. Ale już się skończyła. Za to humor mi się poprawił i cieplej jest mi nie tylko na duszy. Muszę iść do spiżarni i przelać "troszkę" wody życia do mojej małej skrytej buteleczki. ;:7 ;:7
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cholera, znowu zdjęcie za duże.
Pomidorki ostatnie się czerwienieją. Zbieram nasionka. Ja w tym roku miałam tylko 2 krzaczki, jeszcze przez zarazę ziemiaczaną straciłam wiele owoców. (Choć niby ta odmiana nie choruje). Ale postaram się podzielić jak się tylko da. A sąsiedzi jaką mieli rad
ochę. ;:2 ;:2

Obrazek
Adresy do moich wątków
dawidbanan
---

Post »

Stasiu, zobacz jaką mam nową zachciankę ogrodową LINK
Kiedyś sobie kupię...
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawidku, piękne magnolie. Ja też choruję na nie lub na rododendrony i sama nie wiem co wybrać. Teraz są wyprzedaże w sklepach ogrodniczych. Poszukaj, może znajdziesz coś ciekawego i do tego nie będziesz musiał płacić koszta wysyłki Alleg...
Ale zachciankę masz niczego sobie, powodzenia ;:3
ObrazekObrazek
Adresy do moich wątków
dawidbanan
---

Post »

Oj, na rhododendrony to też choruję :lol: Następnym razem poproszę mamę jak będziemy w Oleśnicy na targu żeby kupiła mi jakąś roślinkę :) :lol:
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnie też się wiele innych kwiatów i krzewów podoba, ale z kasą cienko i trzeba zaprzestać, choć na razie.
ObrazekObrazek
Adresy do moich wątków
dawidbanan
---

Post »

Hym, ja też już nie powinienem kupować kwiatków, bo mam tyle nasion że nie wiem gdzie je posieję :roll: Ale podobają też mi się canny :)
Piękna dalia :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”