Locutus- LOKI A dziękuję bardzo. Mnie też na nagroda bardzo cieszy.
chyba finalnego efektu w tym roku nie zobaczę.
Funkie wykopane na czas prac posadziłam do donic i do ziemi, Korą wysypałam. Ale wjazd trawą chyba w tym roku już się nie zazieleni.
Posiana. ale nic a nic nie wschodzi. u mnie tearz noce z przymrozkami i chyba nic z tego nie wyjdzie. a ptaszki też non- stop wydziobują nasionka . Skubańce. Mąż nawet powiesił karmnik i nasypał tam pszenicy,,,ale one wolą nasiona trawy wydziobywać w wjazdu. Ech...
Nerninę też lubię. Jeszcze kwitnie. Ale chyba już jej czas policzony. I trzeba będzie wykopać i do mieczyków dorzucić i do piwnicy.
Hmm twoja nerina chyba bardziej żonę polubiła.
Oj tak już nie dużo kwitnień, i coraz mniej kolorów w ogrodzie
Bufo-bufo- Olu , ewita44- Ewuniu; cyma2704- Soniu Dziękuję bardzo
Cierpliwości nam dużo trzeba teraz . Doszła nam do opieki moja teściowa, która 1 listopada była u nas po wizycie na cmentarzu a wieczorem , już wychodziła do samochodu i przewróciła się na tarasie i złamała obojczyk w jednej ręce a w drugiej kostka w ręku pękniętą.
I teraz i wnuczka i teściowa i prace różne i obce koty pchające sie do nas. i konflikty małżeńskie..
Może da się to przeżyć jakoś.
Oj oby u mnie na tym wschodzie ten młody judaszowiec przezimował bez problemów. Ładnie mi przyrósł w sezonie.
O twoja nerina jeszcze się nie zdecydowała na kwitnienie. Trzymam kciuki, niech zakwitnie.
Trawy i ja bardzo polubiłam. Lepiej późno niż wcale. One szybko nawet rosną . Może nie w każdym szybko . ale poczekam. I kilka chce jeszcze posadzić nad stawem. Ale to na wiosnę.
Dziękuję wam za te wszystkie życzliwości i uściski dla Neli. A życzenia zdrowia niech się spełniają.
Koleusy w tym sezonie miałam duże, a kilka ogromnych. Parę razy gnojówką z pokrzyw je podlałam i tyle.
Na trasie zawsze mi wielkie rosną. Może dlatego, ze pół dnia mają cień a potem słońce do końca dnia.
Karo- Kryniu dziękuję.
Staram się jak mogę.
liście judaszowca

Liście mojej młodej niewielkiej w tym roku posadzonej kanzan. Jeszcze u mnie nie kwitła. Może na wiosnę pokaże kwiatki.

I jesienne azalie

Miskant red Chief