Alicja125 - Alu dziękuję ;:
Jeżówki dopiero rozpoczynają swój festiwal,a większość jeszcze jest w pąkach.
Po ponad tygodniowym upale, wczoraj przyszła burza i 15 min solidnie popadało.
Za życzenia dziękuję i z serca odwzajemniam i życzę miłego tygodnia
stasia_ogród- Stasieńko dziękuję
Po ulewach nastała susza i tylko żar bije z nieba do wczoraj, gdzie w końcu przyszła burza i chwilkę popadało.Dzisiaj znowu upalnie i takie prognozy są do poniedziałku.Dzisiaj jeden dzień odpoczynku od podlewania, ale nic nie da się zrobić, gdyż bardzo tną komary
Clematis zakupiony ostatnio jest ok, zachorował najstarszy i teraz jeden Biedronkowy. Ścięłam go do połowy, podlałam topsinem i widzę lekką poprawę.
Pozdrawiam cieplutko i życzę słonka w dzień, a deszczyku nocą
leszczyna-Krysiu pozazdrościłaś mi deszczu,a tu mam już drugi tydzień upał, że trudno wytrzymać. Mam nadzieję, że chmury deszczowe przeniosły się do Ciebie . Wczoraj troszkę podlało, na jeden dzień roślinom wystarczy.
Dziękuję w imieniu powojników. Być może, że to jest u Ciebie uwiąd, ale ze mnie marny doradca. Mój jeden miał ze trzy lata temu, ale wiosną wypuścił liście i drugi sezon pięknie kwitnie.
Pozdrawiam cieplutko
cyma2704- Soniu dziękuję
Przyznam, że ten bordowy martagon i mnie bardziej przypadł do gustu. Miał też większe kwiaty i było to ich pierwsze kwitnienie. Jeżówki w tym sezonie faktycznie wystrzeliły w górę, ale kilka też jest niskich.
Słońce pali drugi tydzień, temp, powyżej 30 stopni i dalej taka sama prognoza, ufffff trudno wytrzymać.
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka
clem3- Małgosiu dziękuję i miło, że do mnie wpadłaś
Pociesz się, że nie tylko Ty masz zaległości na FO, bo ja też je mam i nie wiem kiedy zdołam je nadrobić. Latem trudno być na bieżąco na forum.
Pozdrawiam cieplutko
anabuko 1 - Aniu dziękuję w imieniu podopiecznych i własnym
Mój nowy nabytek to nie jest CF tylko właśnie Tajga. Na CF polowałam i znalazłam w jednej szkółce która mi podpadła i zdecydowałam się na zakup gdzie indziej. Miło, że podobają Ci się moje hosty, ale Twoje równie są piękne.
Pozdrawiam serdecznie
christinka- Krysiu dziękuję w imieniu host i własnym

Hostunie trzymają się dzielnie, mimo tych upałów, a ślimaków faktycznie mam mało, ale jest kilka też dziurawych w których szczególnie one gustują.
Kanny po gradzie się regenerują i mają już piękne nowe liście, oby tylko znowu nie ucierpiały, a cieszyły oczy.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
JAKUCH- Jadziu dziękuję w imieniu powojników
Sama nie wiem co mnie na nie wzięło, ale dobrze się stało, bo drugi zaczął chorować, to te w następnym sezonie może będą cieszyć oczy.
Krysiu jeżówki podobno trzeba odmładzać po trzech, czterech latach podobnie jak żurawki. Ja swoich jeszcze nie dzieliłam i boję się to robić.W zeszłym sezonie chciałam podzielić się ze znajomą z fb, to tylko zmarnowałam i musiałam kupić nowe dla niej i dla siebie . U mnie też nie wszystkie odmiany wytrzymują zimy, są odmiany które wymarzają.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka
marta64- Martuniu dziękuję za pochwały moich podopiecznych i miło mi, że się podobają
Hortensje tylko bukietowe cieszą kwiatami, a ogrodowe tylko zabierają miejsce, bo jak zwykle bez kwiatów.
Pozdrawiam serdecznie i miłego ogrodowania
korzo_m- Dorotko cieszę się, że jesteś i dziękuję
Od host i żurawek zaczynałam, ale te drugie to już tylko niedobitki.Następne były hortensje i jeżówki, których też już troszkę się uzbierało.
Kanny z nasion kwitną, pokazywałam je wcześniej w kroplach deszczu.Nie są jeszcze zbyt duże, ale kwitną.Obdarowałam nim sąsiadkę i jest bardzo z nich zadowolona.
Pozdrawiam cieplutko i miłego ogrodowania