Witam w piękną majową sobotę!
Iwonko gdyby się tak dało kierowałybyśmy do siebie po znajomości i deszcz i słońce a tak to musimy przyjąć to co pogoda nam przyniesie. Ty uważaj na siebie kochana, bo czytałam że pracujesz aż do utraty tchu

Zdrowie masz tylko jedno
Lucynko dmuchałam porządnie, bo u mnie też błękit, ale widać wdmuchałam w niebo

Ja już rozsadzam co większe rozsady na grządki i widzę że miejsca niedużo

Przygotowałam grządki pod warzywa, ale już nie posiałam fasolki i innych. W domu wysiane ogórki i dyniowate to też muszę mieć na nie miejsce. Chyba muszę zrewolucjonizować moje zapędy od następnego roku

A skoro piszecie, że przymrozków nie będzie to sadzimy wszystko!
Nie przemęczaj się dzisiaj, chociaż masz dobre zdrowie to jednak uważaj na siebie
Beatko śliwka

oby dała dobry plon

U mnie przez przymrozek długo czereśnie kwitną i właściwie wszystkie drzewa obsypane kwieciem. Słyszę nawet pszczoły głównie na gruszkach

Słońce mocno grzeje bo wystawiłam na taras rośliny do wywiezienia z domu i przywiędły, ale w tunelu przez noc odżyły

Moja cebulka nabiera ciała, miejsce na grządkach jakoś się kurczy, a ja żałuję że posadziłam mało czosnku

będę musiała sporo w tym roku dokupić.
Życzę Ci Beatko, żeby sił i samozaparcia do wszystkich zaplanowanych prac wystarczyło
Marysiu wiesz że lubię jak na niebie coś się dzieje
Martusiu pamiętasz jak miesięcznicę pomyliłaś z wieczornikiem i zaprowadziłam Cię w głąb ogrodu koło starej śliwki pokazałam Ci wieczornik. Skomentowałaś chyba, że Twój jeszcze nie kwitnie....nie pamiętam coś mówiłaś o swoim.
Franio ma rację że ma babcię
orkiestrę, ale tak się od siebie uczymy różnych rzeczy, ja dzięki Tobie kiszę kapustę i kompoty zaczęłam robić po latach, nie tylko ja moja córka też

Życzę pięknego weekendu i pysznego serka
Wypatrzyłam wczoraj na końcu pól coś dla amatorów kamieni!
tak kwitnie stara szara reneta ...cudo!
muszę się zmobilizować i wstawać wcześniej, bo jak wychodzę słonko jest już wysoko
Wspaniałego dnia Ogrodnicy