Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

Witaj Marysiu,serek się odcedza,nie zmieścił mi sie do jednego sita ,jutro już będę wieczorem próbować ,ależ jestem z siebie dumna ,Franiu,przyszedł do kuchni i pyta co robię ,a ja ,że serek ,a on na to ,to jeszcze serki babciu robisz,to ty wszystko robisz ,a Mieszko zapytał ,czy im też dam tego serka ,strasznie się chłopcy dziwili ,że ja jeszcze sery robię ;:306 ,a teraz wracam do ogrodu ,takie mam przypomnienie po ostatniej wizycie u Ciebie ,co Ci rośnie ,i jak pokazujesz rośliny to myślę ,ja to widziałam ,ale wieczornika nie pokazałaś,a tak ładnie ci kwitnie ,życzę dobrej nocki i jutro pięknego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w piękną majową sobotę!

Iwonko gdyby się tak dało kierowałybyśmy do siebie po znajomości i deszcz i słońce a tak to musimy przyjąć to co pogoda nam przyniesie. Ty uważaj na siebie kochana, bo czytałam że pracujesz aż do utraty tchu ;:196 Zdrowie masz tylko jedno ;:302

Lucynko dmuchałam porządnie, bo u mnie też błękit, ale widać wdmuchałam w niebo ;:306 Ja już rozsadzam co większe rozsady na grządki i widzę że miejsca niedużo ;:oj Przygotowałam grządki pod warzywa, ale już nie posiałam fasolki i innych. W domu wysiane ogórki i dyniowate to też muszę mieć na nie miejsce. Chyba muszę zrewolucjonizować moje zapędy od następnego roku ;:223 A skoro piszecie, że przymrozków nie będzie to sadzimy wszystko!
Nie przemęczaj się dzisiaj, chociaż masz dobre zdrowie to jednak uważaj na siebie ;:196

Beatko śliwka ;:333 oby dała dobry plon :D U mnie przez przymrozek długo czereśnie kwitną i właściwie wszystkie drzewa obsypane kwieciem. Słyszę nawet pszczoły głównie na gruszkach :D Słońce mocno grzeje bo wystawiłam na taras rośliny do wywiezienia z domu i przywiędły, ale w tunelu przez noc odżyły ;:333 Moja cebulka nabiera ciała, miejsce na grządkach jakoś się kurczy, a ja żałuję że posadziłam mało czosnku ;:223 będę musiała sporo w tym roku dokupić.
Życzę Ci Beatko, żeby sił i samozaparcia do wszystkich zaplanowanych prac wystarczyło ;:196

Marysiu wiesz że lubię jak na niebie coś się dzieje :D

Martusiu pamiętasz jak miesięcznicę pomyliłaś z wieczornikiem i zaprowadziłam Cię w głąb ogrodu koło starej śliwki pokazałam Ci wieczornik. Skomentowałaś chyba, że Twój jeszcze nie kwitnie....nie pamiętam coś mówiłaś o swoim.
Franio ma rację że ma babcię orkiestrę, ale tak się od siebie uczymy różnych rzeczy, ja dzięki Tobie kiszę kapustę i kompoty zaczęłam robić po latach, nie tylko ja moja córka też :D Życzę pięknego weekendu i pysznego serka ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wypatrzyłam wczoraj na końcu pól coś dla amatorów kamieni!

Obrazek

tak kwitnie stara szara reneta ...cudo!

Obrazek

muszę się zmobilizować i wstawać wcześniej, bo jak wychodzę słonko jest już wysoko ;:3

Obrazek

Wspaniałego dnia Ogrodnicy ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, nie nie przepracowuję się, jestem oszczędna dla siebie, ale jak gorąco to się serducho szybciej męczy, a gorąco już od rana dzisiaj ;:oj , pięknego dnia ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Daj spokój z tym wczesnym wstawaniem wyślij się . Niech ktoś inny dyzuruje przy słońcu na zmianę ;:138 A na kamienie ja się zakradnę , bo nie mam ani jednego . Ale cicho sza ;:170
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie Iwonko kochana jak upał to leżaczek w cieniu a nie praca, wysiłek ;:196 Leki pomogą na chwilę, ale każdy ma wpływ (na ogół gorszy) na nasz organizm ;:4 Dobrego dnia i niech Ci podleje to odpoczniesz ;:168

Karolinko a gdzież Ty chcesz mnie wysyłać ;:oj ja bardzo lubię wcześnie wyjść do ogrodu, jak już wstanę to nie krzywduję sobie. Zresztą po śniadanku nikt mi łóżka nie zabiera ;:306
Na kamienie to można przyjeżdżać w moje strony :tan
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit

Zmobilizowałam się , wstałam rano i posadziłam cebulkę . :heja
Tak sobie myślę , że mogłaby jeszcze troszkę posiedzieć w paletkach , ale w ziemi może szybciej nabierze ,, ciałka ".

U mnie ilość miejsca do sadzenia i wysiewania też się kurczy . Może to i dobrze , wystarczy tego co jest . ;:108

Marysiu , zdjęcia ;:333 .

Oglądanie ich sprawia mi wielką frajdę , bo jak wiesz u mnie nie jest tak kolorowo .
Nasza Małgosia też pokazuje kwitnące kwiaty i drzewa .

Uwielbiam wiosnę i wiosenne śniadania . Dziś zrobiłam szpinak z czosnkiem i jajkami .
Szpinak mam w szklarni i w gruncie . Ten w szklarni trzeba przerabiać , bo ciepło i zaczynają mu się zawiązywać pąki kwiatowe .

Życzę udanego dnia . :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No tak jedna literka zmieniona i wychodzi inne słowo ale sie uśmiałam ;:306 Ładna pogoda lecz mocny chłodny wiatr dzisiaj wieje i uciekłam do domu bo głowę miało urwać.Ślicznie wygląda ta szara reneta
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinka na kamienie do Marysi, ja sobie kilka fajnych przywiozłam, przez pół Polski do domu wiozłam ;:306 , Marysiu jak popada to odpocznę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu witaj :wit
Wiosna rozbudziła sie na dobre u Ciebie ;:333
Widziałam świetnych fachowców od koparki ,szkoda ,że u mnie nie robili kanalizacji ;:224
Zdrówka Ci życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wieczorem!
Niestety nie popracowałam dzisiaj, bo najpierw zaliczyliśmy jakieś zakupy i coś mi wpadło do siatki, bo spotkałam na placu mojego ulubionego sprzedawcę

Obrazek

Beatko obejrzałam moją cebulkę i stwierdziłam że część może nadawałaby się do wsadzenia ale większość musiałabym sadzić pęsetą ;:306 Dzisiaj kupiłam i posadziłam 10 szt kapusty wczesnej, bo moja w ogóle nie wykiełkowała. Mam różne kapusty olbrzymie, stożkowe czy syberyjskie a zwykłej białej nie mam ;:306
Poza tym utykam sadzonki kwiatów w różnych pustych miejscach. Więc będzie Beatko bardzo kolorowo jak wszystko zakwitnie i nie przyjdzie żaden kataklizm, który by to zniweczył ;:131 Niestety nie ma szpinaku, bo siany późną jesienią zmarzł w zimie. Długo było ciepło i widocznie za duży wyrósł ;:131 Miałam dzisiaj kupić na placu ale wpadłam w amok kupowania sadzonek i o szpinaku zapomniałam ;:131
Miłego wieczoru i pięknej niedzieli życzę Ci Beatko ;:196 a to kolorki dla Ciebie :lol:

Obrazek

Jadziu w Krakowie ciepły dzień, a u mnie na wsi powiało chłodem i dopiero pod wieczór zrobiło się cieplej :D
Dzisiaj zaczęła kwitnienie Redlove :D chyba ma mniej kwiatów niż rok temu.

Obrazek

Iwonko u mnie zanosiło się na deszcz ale chmury rozwiało i mieliśmy grilla pod wieczór. Młodzi zaprosili na kolację i był pyszny pstrąg wyhodowany u nas w dolince (nie wiem czy tam nie byliście z M.) :?:

Mam dla Ciebie roślinki z pesteczek, które przywiozłaś do B. No to niech Ci poleje cały dzień ;:196

Obrazek

Ooo Ala /b] się znalazła, pewnie byłaś na tych fundowanych wczasach :D Owszem wiosna w pełni i inwestycje w obejściu poczynione :lol: Ja również życzę zdrowia i mam dla Ciebie takiego iryska ;:196

Obrazek

To jeszcze parę zdjęć dzisiejszych

Obrazek

Tu już nabytki na skalniaku

Obrazek

dla Marty jak tu wpadnie ;:168

Obrazek

znalazłam jeszcze dwie żurawki :D

Obrazek

Pod wieczór niebo płonęło co wróży chyba wietrzny dzień ;:oj

Obrazek

Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niebo płonie ;:oj , ślicznie wygląda ;:215 , śliwki aż Adasiowi pokazałam, zaskoczony ;:oj A w dolince byliśmy, byliśmy, cudnie tam ;:167
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Wiem, że piękne zdjęcia naszych przestworzy robisz i zazwyczaj za nimi buszuję a potem zawracam do reszty ;:oj ostatnia fotka znów mnie oczarowała ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

;:168
Wietrzniej niż dziś, to już nie musi być Marysiu ale takie płonące niebo niechaj cieszy oko co wieczór.
Ja już cebulę wysadziłam i wcale nie przejmowałam się, że niektóre to cienizny. Dziś już wypatrzyłam, że Exhibition sporo przybyło. Pojawiły się fajne, ciemno- zielone szczypiorki i można ją wypatrzyć bez lupy ;:306
Teraz już wiem dlaczego najczęściej z rozsady sadzi się właśnie Exhibition ;:108
Twój ogród jak zwykle zaprasza kolorami i zapewne zapachami.
A czy ja mogę mieć życzenie?
Prosiłabym kolejne zdjęcia bzu koralowego ;:180
A tak wygląda moje Epimedium. To maleńka kępka ;:173 Nawet jak nie zakwitnie, jestem nią oczarowana ;:167

Obrazek

Ściskam mocno i życzę miłej, ciepłej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wieczornik u mnie jeszcze nie kwitnie,kupiłam go sobie teraz na wystawie,bo tamten od Ciebie przepadł,a bardzo go lubię to też takie stare babcine kwiatuszki,u mnie te małe iryski też jeszcze nie kwitną ,więc u Ciebie cieplej i lepiej :uszy ser zrobiony i rodzina się zachwyca i degustuje ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny wieczór Marysiu :D
Pozdrawiam Cię ciepło ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”