Moja nowa wymarzona działka cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10

Post »

Iwonko , ;:196 jak ja bym chciała mieć pomocnicę w ogrodzie :? Gdyby tylko któraś z moich synowych/ też mam Iwonkę/ zechciała paznokcie ziemią z mojego ogródka zabrudzić , byłabym bardzo zadowolona jak żem teściowa... ;:oj
Nie warto się przejmować , szkoda zdrowia ,życie takie kruche jest... :roll: Dobrze, że widzisz pozytywy nowej sytuacji działkowej i tak trzymaj! Ładuj akumulatory ...wiosna idzie ! Ale jeszcze odradzałabym Ci pracę na działce , jeszcze wydobrzej , zdrowie najważniejsze! ;:173 Byłam wczoraj na działce ale żadnej roboty sobie jeszcze tam nie wyobrażam ;:185 Lubię pracować jak już nadejdzie pora ... A za oknem ciapie...Miłego dnia Iwonko ;:167 !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Iwonko, dobrze że choć rośliny ukochane, dbane mogłaś zabrać ze sobą na nowe ;:108
A powiedz, czy jak teściowa odejdzie kiedyś do teściowego nieba (nie żebym jej życzyła, ale teściowa to z założenia pewnie sporo starsza od Ciebie), to tą ziemię będziesz mogła znów zagospodarować, czy to już niemożliwe?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie dziewczyny kochane :wit ;:167
Zuziu, pewnie bym mogła zagospodarować na nowo tą ziemię, ale czy dała bym radę, to jest spore pole, wielkości 3 działek, takich ROD, w tej chwili już zarośnięte, kosze co prawda tam trawę, bo chodzę tam z psem na wybieg, ale przekopywać na nowo nie dam rady, a ciągnik na naszą górę nie wjedzie, no zostanie to jak jest i tyle ;:108
Maryniu kochana, teściowa ma już naprawdę sporo lat, ale nie może się z tym pogodzić do tej pory ;:185
Dziś pięknie słonko świeci, ale przymroziło lekko, pewnie w dzień będzie ślicznie, jedziemy chyba na wycieczkę, korzystać ze słonka :wit
Moje cebulowe, wczoraj wykopałam, a dziś je zmroziło lekko, ale nic im nie będzie mam nadzieje ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko! wiosna za pasem,a Ty bidulko chorujesz. Zdróweczka Ci życzę. Ja w obronie Teściowych ;:306 mieszkam z jedną synową 14 lat , z drugą 2 - jesteśmy kumpelkami, no prawie. Nie wyobrażam sobie ,abym mogła wyrządzić im jakąkolwiek krzywdę.Traktuję jak własne córki ;:108 A moja rada! skoro raz odebrała Ci teściowa przyjemność uprawiania działki w zasięgu ręki/ na pewno też miała z tego korzyść/nie wróciłabym tam drugi raz . Szkoda Twojego zdrowia. ;:168 Zasiewy superaśne!Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Iwonko! :wit
Ciekawa jestem, czy nawiedziłaś dzisiaj działeczkę. Sporo miałaś do wsadzenia. Dałaś radę? ;:218
U mnie dzisiejszy dzień bez słoneczka. Pułap chmur dość wysoki, ale nie jest zbyt jasno. Szkoda, bo młodziutkim sieweczkom bardzo potrzeba dobrego światła.
Trzymaj się zdrowo i jeszcze nie przemęczaj. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny kochane, jaka piękna pogoda dziś u nas była, Moje kochanie się postarało i mnie na działkę zawiozło, oj cudny dzień, powycinałam suszki, powojniki już poszczają listki, więc też przycięłam, no fajnie było, zebrałam Calle i Begonie do domku, będę sadzić do donic, takiego dnia mi trzeba było :tan :tan :tan
Lucynko no właśnie pisze, nawiedziłam, pobawiłam się trochę, jestem cudnie zmęczona, aż od tego nadmiaru powietrza w głowie mi się kręci ;:306
Bogusiu pogodziłam się z tym, a dziś taki piękny dzień, to na swojej działeczce mogłam poszaleć i tu nikt mi nie truje, że coś wycinam, niszczę, bo robię to dla siebie i roślin :tan
Słuchajcie, u mnie już widać sporo oznak wiosny, krzewy niektóre puszczają pączki, roślinki budzą się do życia, zaskoczyły mnie powojniki, bo niektóre ju nawet listki mają, normalnie wiosna ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Iwonko po krótkiej przerwie.
To mamy wyczekiwaną wiosnę. U mnie też pierwsze jej oznaki. Byłam w ogrodzie,ale zimno i mokro jeszcze.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Widać wiosna na całego. ;:138
U mnie dzisiaj zimno, szaro i buro. W dodatku straszna mgła. I co chwilę coś siąpiło. Nie podoba mi się taka pogoda, bo nic zrobić nie można. Trudno, nadrobię innym razem.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Nie rozpędzaj się tak bardzo z tą wiosną, Iwonko ;:185 ;:185 ;:185
Zapowiadają nocne przymrozki. Na razie. Jeszcze i mrozy mogą nadejść. Niech więc roślinki jeszcze sobie pośpią. ;:19
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, nie Lucynko, ja tylko suchotniki wycinałam, nie odkrywam jeszcze roślin, za wcześnie :wit
Dorotko, ale jak u Ciebie było pięknie, to ja tylko wzdychałam ;:196
Biedroneczka z wiosną mnie odwiedziła ;:196 , witaj Alu :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Iwonko ja też dzisiaj zaczerpnęłam powietrza działkowego i tak jak ty suszki wycinałam i powojniki przycięłam,wszędzie widziałam noski,przyroda przy takim słoneczku budzi się do życia ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

No fakt, po sprawiedliwości musi być. Myśmy mieli dziś pidżamowy dzień. Co rzadko się zdarza. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Iwonko w tym roku wiosna przyszła wczesniej.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Iwonko moi teściowie mieli kilkanaście h ,a M nic nie dostał ,a przydałoby sie bo miejsce piękne .Ale obyliśmy się bez tych h
Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u mnie podobno jutro ma być słonecznie i ładnie ;:3 Już widzę Cie zmęczoną ale zadowoloną. Jak było ładnie to mnie kusiło do robienia porządków, ale nie kto inny jak Ty studziłaś zapały przepowiadając mróz :;230 więc czekam spokojnie na marzec ;:204 Zresztą u mnie leży śnieg i takich widoków nie mam ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”