Nie warto się przejmować , szkoda zdrowia ,życie takie kruche jest...
Moja nowa wymarzona działka cz.10
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10
Iwonko ,
jak ja bym chciała mieć pomocnicę w ogrodzie
Gdyby tylko któraś z moich synowych/ też mam Iwonkę/ zechciała paznokcie ziemią z mojego ogródka zabrudzić , byłabym bardzo zadowolona jak żem teściowa...
Dobrze, że widzisz pozytywy nowej sytuacji działkowej i tak trzymaj! Ładuj akumulatory ...wiosna idzie ! Ale jeszcze odradzałabym Ci pracę na działce , jeszcze wydobrzej , zdrowie najważniejsze!
Byłam wczoraj na działce ale żadnej roboty sobie jeszcze tam nie wyobrażam
Lubię pracować jak już nadejdzie pora ... A za oknem ciapie...Miłego dnia Iwonko
!

- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Iwonko, dobrze że choć rośliny ukochane, dbane mogłaś zabrać ze sobą na nowe
A powiedz, czy jak teściowa odejdzie kiedyś do teściowego nieba (nie żebym jej życzyła, ale teściowa to z założenia pewnie sporo starsza od Ciebie), to tą ziemię będziesz mogła znów zagospodarować, czy to już niemożliwe?
A powiedz, czy jak teściowa odejdzie kiedyś do teściowego nieba (nie żebym jej życzyła, ale teściowa to z założenia pewnie sporo starsza od Ciebie), to tą ziemię będziesz mogła znów zagospodarować, czy to już niemożliwe?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie dziewczyny kochane
Zuziu, pewnie bym mogła zagospodarować na nowo tą ziemię, ale czy dała bym radę, to jest spore pole, wielkości 3 działek, takich ROD, w tej chwili już zarośnięte, kosze co prawda tam trawę, bo chodzę tam z psem na wybieg, ale przekopywać na nowo nie dam rady, a ciągnik na naszą górę nie wjedzie, no zostanie to jak jest i tyle
Maryniu kochana, teściowa ma już naprawdę sporo lat, ale nie może się z tym pogodzić do tej pory
Dziś pięknie słonko świeci, ale przymroziło lekko, pewnie w dzień będzie ślicznie, jedziemy chyba na wycieczkę, korzystać ze słonka
Moje cebulowe, wczoraj wykopałam, a dziś je zmroziło lekko, ale nic im nie będzie mam nadzieje

Zuziu, pewnie bym mogła zagospodarować na nowo tą ziemię, ale czy dała bym radę, to jest spore pole, wielkości 3 działek, takich ROD, w tej chwili już zarośnięte, kosze co prawda tam trawę, bo chodzę tam z psem na wybieg, ale przekopywać na nowo nie dam rady, a ciągnik na naszą górę nie wjedzie, no zostanie to jak jest i tyle
Maryniu kochana, teściowa ma już naprawdę sporo lat, ale nie może się z tym pogodzić do tej pory
Dziś pięknie słonko świeci, ale przymroziło lekko, pewnie w dzień będzie ślicznie, jedziemy chyba na wycieczkę, korzystać ze słonka
Moje cebulowe, wczoraj wykopałam, a dziś je zmroziło lekko, ale nic im nie będzie mam nadzieje

- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko! wiosna za pasem,a Ty bidulko chorujesz. Zdróweczka Ci życzę. Ja w obronie Teściowych
mieszkam z jedną synową 14 lat , z drugą 2 - jesteśmy kumpelkami, no prawie. Nie wyobrażam sobie ,abym mogła wyrządzić im jakąkolwiek krzywdę.Traktuję jak własne córki
A moja rada! skoro raz odebrała Ci teściowa przyjemność uprawiania działki w zasięgu ręki/ na pewno też miała z tego korzyść/nie wróciłabym tam drugi raz . Szkoda Twojego zdrowia.
Zasiewy superaśne!Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Iwonko!
Ciekawa jestem, czy nawiedziłaś dzisiaj działeczkę. Sporo miałaś do wsadzenia. Dałaś radę?
U mnie dzisiejszy dzień bez słoneczka. Pułap chmur dość wysoki, ale nie jest zbyt jasno. Szkoda, bo młodziutkim sieweczkom bardzo potrzeba dobrego światła.
Trzymaj się zdrowo i jeszcze nie przemęczaj.
Ciekawa jestem, czy nawiedziłaś dzisiaj działeczkę. Sporo miałaś do wsadzenia. Dałaś radę?
U mnie dzisiejszy dzień bez słoneczka. Pułap chmur dość wysoki, ale nie jest zbyt jasno. Szkoda, bo młodziutkim sieweczkom bardzo potrzeba dobrego światła.
Trzymaj się zdrowo i jeszcze nie przemęczaj.
- iwona0042

Dziewczyny kochane, jaka piękna pogoda dziś u nas była, Moje kochanie się postarało i mnie na działkę zawiozło, oj cudny dzień, powycinałam suszki, powojniki już poszczają listki, więc też przycięłam, no fajnie było, zebrałam Calle i Begonie do domku, będę sadzić do donic, takiego dnia mi trzeba było
Lucynko no właśnie pisze, nawiedziłam, pobawiłam się trochę, jestem cudnie zmęczona, aż od tego nadmiaru powietrza w głowie mi się kręci
Bogusiu pogodziłam się z tym, a dziś taki piękny dzień, to na swojej działeczce mogłam poszaleć i tu nikt mi nie truje, że coś wycinam, niszczę, bo robię to dla siebie i roślin
Słuchajcie, u mnie już widać sporo oznak wiosny, krzewy niektóre puszczają pączki, roślinki budzą się do życia, zaskoczyły mnie powojniki, bo niektóre ju nawet listki mają, normalnie wiosna

Lucynko no właśnie pisze, nawiedziłam, pobawiłam się trochę, jestem cudnie zmęczona, aż od tego nadmiaru powietrza w głowie mi się kręci
Bogusiu pogodziłam się z tym, a dziś taki piękny dzień, to na swojej działeczce mogłam poszaleć i tu nikt mi nie truje, że coś wycinam, niszczę, bo robię to dla siebie i roślin
Słuchajcie, u mnie już widać sporo oznak wiosny, krzewy niektóre puszczają pączki, roślinki budzą się do życia, zaskoczyły mnie powojniki, bo niektóre ju nawet listki mają, normalnie wiosna

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Iwonko po krótkiej przerwie.
To mamy wyczekiwaną wiosnę. U mnie też pierwsze jej oznaki. Byłam w ogrodzie,ale zimno i mokro jeszcze.
To mamy wyczekiwaną wiosnę. U mnie też pierwsze jej oznaki. Byłam w ogrodzie,ale zimno i mokro jeszcze.
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Widać wiosna na całego.
U mnie dzisiaj zimno, szaro i buro. W dodatku straszna mgła. I co chwilę coś siąpiło. Nie podoba mi się taka pogoda, bo nic zrobić nie można. Trudno, nadrobię innym razem.
U mnie dzisiaj zimno, szaro i buro. W dodatku straszna mgła. I co chwilę coś siąpiło. Nie podoba mi się taka pogoda, bo nic zrobić nie można. Trudno, nadrobię innym razem.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Nie rozpędzaj się tak bardzo z tą wiosną, Iwonko
Zapowiadają nocne przymrozki. Na razie. Jeszcze i mrozy mogą nadejść. Niech więc roślinki jeszcze sobie pośpią.
Zapowiadają nocne przymrozki. Na razie. Jeszcze i mrozy mogą nadejść. Niech więc roślinki jeszcze sobie pośpią.
- iwona0042

Nie, nie Lucynko, ja tylko suchotniki wycinałam, nie odkrywam jeszcze roślin, za wcześnie
Dorotko, ale jak u Ciebie było pięknie, to ja tylko wzdychałam
Biedroneczka z wiosną mnie odwiedziła
, witaj Alu 
Dorotko, ale jak u Ciebie było pięknie, to ja tylko wzdychałam
Biedroneczka z wiosną mnie odwiedziła
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Iwonko ja też dzisiaj zaczerpnęłam powietrza działkowego i tak jak ty suszki wycinałam i powojniki przycięłam,wszędzie widziałam noski,przyroda przy takim słoneczku budzi się do życia 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
No fakt, po sprawiedliwości musi być. Myśmy mieli dziś pidżamowy dzień. Co rzadko się zdarza. 
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Iwonko w tym roku wiosna przyszła wczesniej.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Iwonko moi teściowie mieli kilkanaście h ,a M nic nie dostał ,a przydałoby sie bo miejsce piękne .Ale obyliśmy się bez tych h
Zdróweczka
Zdróweczka
Pozdrawiam Alicja
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko u mnie podobno jutro ma być słonecznie i ładnie
Już widzę Cie zmęczoną ale zadowoloną. Jak było ładnie to mnie kusiło do robienia porządków, ale nie kto inny jak Ty studziłaś zapały przepowiadając mróz
więc czekam spokojnie na marzec
Zresztą u mnie leży śnieg i takich widoków nie mam