Ogród "po 30-tce" - II część

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród "po 30-tce" - II część

Post »

Aniu, u nas też lewie pokropiło. Tyle było, że KM myślał, że włączyłam podlewanie. Masakra. ;:223
U mnie niestety brunery wyschły. Z pozostałymi dwoma pozycjami się zgadzam.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

takasobie - Miłka, wiem, wiem, na to liczę ;:196 , Cafe jest duża, nie będzie problemu :D .
Twoje siewki pewnie z kompostu; ciekawe roslinki czasem wyrastają ;:224 .

sweetdaisy - Zuza- ja tak mam, potrafię iść spać o 20.00, no to do 4.00-tej rano jestem wyspana i muszę wstać, bo nie umiem poleżeć :;230 .

chinannit - Marysiu, szkoda brunner, ale u mnie jest sporo ;:108 .

Zdjęcia z dzisiejszego poranka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kto wie, co ten rozchodnik ma na liściach, poza chyba mączniakiem?.
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Ogród piękny, zielony - suszy nie widać ;:333 , ale wiem ile to wymaga pracy. Kwitną ci już chryzantemy i marcinki, czyli jesień ;:oj
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ANNO,tą cynię to bym częściej pokazywał ;:108
Ale inne fotki też ładne :!:
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dzisiejsze popołudnie spędziłam na działce ..byłam na ogrodowych plotach...jesień na dobre zaczyna wchodzić do ogródków.... Szkoda... :( Uporządkowałam liliowce i irysy z pożółkłych liści . Nie podlewam tam więc susza aż ziemia prawie biała...Czekam na zapowiadane nocne opady ... ;:173 Dzisiaj " niby " coś padało ale na działce ani śladu... :(Nie podlewałam!
Narzekasz Aniu a w ogródku jak wszędzie ; zielono gdzie trzeba i kolorowo! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

I jeszcze tą wiśniową (Black Touch? Kenora Macob?), i nasiona tych śmiesznych ciapkowanych cynii zamawiam... (zielone cynie mam ;:224 )
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53

Post »

U Ciebie Aniu w ogóle nie widać suszy, pięknie i soczyście.
Za pasem jesień.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Aniu, piękne rośliny i ogród zielony. Kwitnących u Ciebie sporo. Dalie piękne. ;:333
Pamiętam, jak psioczyłaś na duże drzewa, a one odwaliły kawał roboty, tego lata.
Podobają mi się nasadzenia z trawami, żurawkami, funkiami.
Róże pokazałaś cudnie.
Pozdrawiam serdecznie i deszczu życzę. :wit ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ale cudny hibiskus!
I cynia.Ja cynię sieję i nawet cyni nie mam ;:306
A rozchodnik piękny.
Tylko na moje mało wody i tam się przypalił.Nawet liście lekko skręcone.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i znów się przyczaiłaś ;:131 a już powinnaś nabrać wigoru bo deszcz u Was odświeżył wszystko co jeszcze żywe było... ;:173
Nie to co u mnie... wszystkie deszcze ostatnio padające w całym kraju mój region ominęły...Dzisiaj takie anito ani to deszcz, mżawka jakaś od czasu do czasu przeleci nie wiadomo jak się na dzisiejszy dzień zaprogramować. O podlaniu roślin nie ma mowy ledwo kurz zmyty... Wkurza mnie taka pogoda na maxa...
A Ty pewnie orzesz w ogrodzie tymi rencami ;:173 ...A ja sobie siedzę i zajadam śledzie , świeżutkie z garmażerki nabyte ...może mi humor poprawią bo dawno nie jadłam a uwielbiam!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu - u mnie można powiedzieć, że nie padało, jak mam mieć wigor ;:145 . Usycham z tęsknoty za pracą w ogrodzie. Nigdy nie myślałam, że będę tęsknić za pracą, bo generalnie za nią nie przepadam, ale w ziemi dłubać lubię, tylko ja nie mam ziemi, a szary piasek, chyba do Chin sięgający.
Poddaję się - pogoda wygrała.
Wybaczcie, może odpiszę jutro. Jadę obejrzeć ogród 'na patelni', gdzie nie zostało prawie nic, bo woda w studni też się tam skończyła.Humoru mnie to nie poprawi, ale może, jak się upijemy, to będzie lżej, bo trzeba się będzie martwić o ból głowy i kaca ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu cynie nakrapiane bomba ;:333 Nie widziałam ja takich. Chryzki kwitną, zaczyna się kolorowa jesień :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zazdraszczam takich spotkań w plenerze... ;:131 niestety nie mam już takich okazji ...a lubiło się i owszem ..nawet bólu głowy nie było ani kaca...W doborowym towarzystwie nic takiego nie grozi ;:173 ...Ale to już historia :cry: ... "to sobie ne vrati..." ;:145
Bywają jeszcze spotkania plenerowe nie powiem ale to już nie to...sorry... ;:131 Bywają na naszej drodze Ludzie nie zastąpieni...dane mi było ich spotkać... :cry: Dziś już tylko idąc na spotkanie z Nimi zapalam świeczkę... :( Byłam i dzisiaj... :?
;:oj ;:oj , wróciły wspomnienia ... dobre! A życie toczy się nadal...

;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w słoneczny poranek, chociaż na termometrze 12*C, ale mnie chłód nie przeszkadza.

jode22 - Jolu, wiem, że masz podobnie, tylko jeszcze bardziej słonecznie, ale u Ciebie może mocniej podlało, chociaż musiałoby popadać z tydzień, żeby nasze piaski były wilgotne trochę głębiej.

slanka-flora - Sławku, dziękuję za pochwałę, ale ja czasem nie 'widzę' , że można zrobić ciekawe zdjęcie ;:174 .

marpa - Maryniu, no i się nie upiłam, bo stwierdziłam, że to odchoruję, więc nie warto, ale nie powiem, było fajnie. Ogród faktycznie wygląda, jak po przejściu tornada, ale nie ma co płakać, tylko brać się znowu za robotę - tym razem, jako Syzyf :roll: . Obiecałam podrzucić sporo roślin, moich terminatorek i jakoś muszą sobie radzić. Co do śledzi z garmażerki, tylko po kaszubsku uznaję :D .
A wspomnienia - mamy ich coraz więcej :cry: .

takasobie - Miłka, to Black Touch jest, a cynie mnie samą zauroczyły ;:173 .

ewarm - Ewa, suszę widać na liczniku za wodę i moim strachu, że ktoś mnie podkabluje za podlewanie ogrodu wodą wodociągową, bo jest zakaz.

dorkow0 - Dorota, masz rację, drzewa uratowały ogród od przypalenia, ale też 'dostały' mocno, bo igły ze świerków, sypią się 'na potęgę'. Trawy, żurawki i funkie zdały egzamin z suszy i ciekawa sprawa, bo najwrażliwsze okazały się właśnie trawy, a głównie śmiałek darniowy - 2 kępki uschły 'do cna'.

Tulap - Mati, fakt, hibiskus 'się postarał', a co do cynii, to siałam pierwszy raz w życiu :oops: .

PEPSI - Gosiu, cynie tak mi się podobały u Ciebie w ub. roku, że postanowiłam sobie wyhodować, co było z mojej strony ogromnym wysiłkiem :;230 . Nie umiem, nie lubię i jeszcze dużo na "nie". Ale się udało i jestem Ci za to wdzięczna, bo z kolei lubię nowe kolorki ;:224 .
drugie kwitnienie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brunnery na zdjęciach to siewki - wyrosły w różnych miejscach, dość daleko od głównych roślin.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
macius28
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 6 wrz 2015, o 09:26

Post »

Nic dodać nic ująć - po prostu pięknie ;:138
Pozdrawiam
Maciek
Zablokowany