Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc

Zablokowany
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2013, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc

Post »

Ze znakiem zodiaku trafiłaś w dziesiątkę ;:108

Obrazek

A co do wysiewu to pewnie jakaś mała fotorelacja się pojawi; prędzej czy później ale się pojawi Obrazek

Ps. Tak z ciekawości "przeleciałem" Żaneto po raz kolejny cały Twój wątek Obrazek Można dostać oczopląsu (pozytywnego oczywiście) Obrazek
Pozdrawiam,
Przemek

Mój wątek: cz.1 cz.2
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuję Ci bardzo. Odwzajemnię się tym samym, bo ja - wykorzystując parę dni urlopu - Twój również "przeleciałam" od deski do deski. Zaskoczona jestem i zafascynowana Twoimi podróżami - głównie na Ararat patrzyłam jak zaczarowana. Nie wpadłeś przy okazji na pomysł, by zainicjować poszukiwania arki Noego? Tam osiadła według przekazów. Byłbyś nowym...poszukiwaczem zaginionej arki ;:60 ;:306
Mój wątek nie jest tak kolorowy i obfity w kwiaty jak Twój. Nie mam też jasno sprecyzowanych "trzonów" kolekcji jak Ty, poza tym jak zauważyłeś wpisując się do mnie pierwszy raz, za dużo samych kaktusów nie mam, to raptem łącznie około 120 sztuk (jak przeżyją zimę). W kaktusach jestem bardziej uporządkowana i zdecydowana kierunkowo. Natomiast zdecydowanie więcej sukulentów - i taki misz-masz bardzo lubię.
Ale u Ciebie - jak i w paru kolekcjach również - jest wszystko tak sprecyzowane, piękne, poukładane, szlachetne, formy stanowiskowe... Pozazdrościć w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu i dlatego takie wątki, jak Twój, zawsze będą ciekawe, kolorowe, pełne wiedzy i z przyjemnością się do nich będzie wracać ;:215 Ja przynajmniej z pewnością :wink:
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj przyszły nasiona Huernia hystrix i Larryleachia cactiformis (Trichocaulon cactiforme). Pewnie jutro wysieję - zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie.

A co do Araratu Żaneto to wcale nie tak łatwo na niego się dostać. Po pierwsze byłem po złej stronie granicy. Po drugie granica jest strefą silnie zmilitaryzowaną i zamkniętą (nie można jej przekraczać). A po trzecie jak już by się znalazło po tej właściwej stronie to trzeba zdobyć specjalne zezwolenie :shock: Przynajmniej patrzeć nie zabraniają...

A góry Kaukazu są przepiękne i jeszcze nie zadeptane ;:108

A co do arki to wolałbym jej poszukiwać gdzieś w Andach, nawet jakbym miał jej tam nie znaleźćObrazek
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

co do arki to wolałbym jej poszukiwać gdzieś w Andach, nawet jakbym miał jej tam nie znaleźć
Święte słowa! ;:306
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

piasek pustyni pisze:Ha! Instynkt! A trafiłam?! Niemożliwe - ja jestem Bliźnięta, a co horoskopy mówią o takiej konstrukcji to lepiej siedźmy cicho, żeby nikt nie wiedział, bo Lucynka będzie miała ubaw :;230

Ja już mam wszystko - i sny i ubaw i świra, szczęściem hojozy jeszcze nie mam ;:306
O Bliźniętach rzeczywiście zmilczmy - mam paru w swoim najbliższym otoczeniu ;:202
Przemkowi natomiast pogratulujmy - urodził się pod najlepszym znakiem, jaki mamy w starym i nowym Zodiaku ;:173

przemek_pc pisze: Wysieję, zobaczymy co z tego wyniknie.
Szybko poszło od nabycia do przybycia! Będziesz siał pod żarówkę, czy czekasz na wiosnę?
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przemek_pc pisze:Dzisiaj przyszły nasiona Huernia hystrix i Larryleachia cactiformis (Trichocaulon cactiforme). Pewnie jutro wysieję - zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie.
Szalenie jestem ciekawa! I żądna informacji na każdym etapie ;:65
przemek_pc pisze: A co do Araratu Żaneto to wcale nie tak łatwo na niego się dostać. Po pierwsze byłem po złej stronie granicy. Po drugie granica jest strefą silnie zmilitaryzowaną i zamkniętą (nie można jej przekraczać). A po trzecie jak już by się znalazło po tej właściwej stronie to trzeba zdobyć specjalne zezwolenie :shock: Przynajmniej patrzeć nie zabraniają...

A góry Kaukazu są przepiękne i jeszcze nie zadeptane ;:108

A co do arki to wolałbym jej poszukiwać gdzieś w Andach, nawet jakbym miał jej tam nie znaleźćObrazek
Wiem, wiem - to jeśli chodzi o dostanie się już nawet nie na górę, a w okolice.
Co do poszukiwań - ja bym wolała "nie znaleźć" na Madagaskarze. Albo w Meksyku. Od And to zupełnie niedaleko... ;:60 Prędzej siebie byśmy znaleźli niż arkę ;:306
onectica pisze: O Bliźniętach rzeczywiście zmilczmy - mam paru w swoim najbliższym otoczeniu ;:202 .
O przepraszam :twisted: Ja również, i to nawet kilku, i aż się dziwię, że mamy tak różne charaktery, ale i o tym mówią horoskopy. Nieskromnie powiem, że jestem z tej drugiej grupy, tych "z jaśniejszej strony mocy", a więc zarazem mających bardziej przechlapane Bliźniaków. "Może chaldejski wykrył mnie zodiak..." ;:131
onectica pisze: Przemkowi natomiast pogratulujmy - urodził się pod najlepszym znakiem, jaki mamy w starym i nowym Zodiaku ;:173 .
To się zgadza :D I na tym zakończmy te offtopy, bo i Tomek nas pogoni, a może i Przemek sobie nie życzyć naszego gadulstwa :pogon
onectica pisze: Szybko poszło od nabycia do przybycia! Będziesz siał pod żarówkę, czy czekasz na wiosnę?
I na parapecie czy na balkonie? Pamiętaj, że obiecałeś relację z każdego etapu, i pamiętaj również, że bardzo to się przyda każdemu, kto to czyta ;:108
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

Wszystko racja, niemniej jednak jestem żywo zainteresowana tym wysiewem, jak i konkretnie żarówką, jakiej do doświatlania (ewentualnie) użyje
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piasek pustyni pisze:(...) Wiem, wiem - to jeśli chodzi o dostanie się już nawet nie na górę, a w okolice (...)
No patrz, dałem się podpuścić...Obrazek
To za karę taki mały off dla Ciebie Żaneto, widoczek z Armenii:

Obrazek

piasek pustyni pisze:(...) Pamiętaj, że obiecałeś relację z każdego etapu, i pamiętaj również, że bardzo to się przyda każdemu, kto to czyta ;:108
onectica pisze:(...) niemniej jednak jestem żywo zainteresowana tym wysiewem (...)
OMG Obrazek Nie wiedziałem, że będę dźwigał aż takie brzemię... Ale skoro tak, to operację "Stinky weed" czas rozpocząć!

Phase one - zakup nasion - completed!

Huernia hystrix - sztuk 4, Larryleachia cactiformis - sztuk 2

Obrazek Obrazek

A co do gadulstwa to możecie sobie używać na moim wątku, nie przeszkadza mi to ;:198

onectica pisze: Przemkowi natomiast pogratulujmy - urodził się pod najlepszym znakiem, jaki mamy w starym i nowym Zodiaku
Nie byłbym Lwem gdybym zaprzeczył ;:170

onectica pisze:(...) konkretnie żarówką, jakiej do doświatlania (ewentualnie) użyje
Co do doświetlania to jeszcze się nad tym nie zastanawiałem, pomyślimy jak cokolwiek wzejdzie.
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to ja zrobię sobie printscreena z tego offa. Przecudny widok, moje w pełni klimaty - pierwsza listopadowa noc bardzo mile rozpoczęta. Bardzo dziękuję ;:167
Te roślinki może i śmierdziuszki, ale nie zgodzę się, że chwasty... niemniej nazwałeś fajnie :uszy
Nasiona fajne, tylko brakuje mi czegoś do porównania - grosza, dwa złote, takie tam. Jakiej są wielkości, bo tu wyglądają solidnie?
No i cóż - mocno trzymam kciuki ;:215
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

i dodajmy że bliźniaki to najlepszy znak
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacuś! Jak ja Cię lubię! ;:138 Chociaż jeden rozsądny na tym Forum...
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33

Post »

tak, bliźniaki są najrozsądniejsze
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I za to Ci wybaczam wszelkie błędy i wypaczenia, których jako rozsądna osoba przecież nie posiadasz. Jak bliźniak bliźniakowi :;230
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piasek pustyni pisze:Teraz to ja zrobię sobie printscreena z tego offa
Nie musisz robić print screena, możesz sobie po prostu ściągnąć obrazek z Fotosika w pełnym rozmiarze.

piasek pustyni pisze:Nasiona fajne, tylko brakuje mi czegoś do porównania - grosza, dwa złote, takie tam. Jakiej są wielkości, bo tu wyglądają solidnie?
Mówisz - masz:

Obrazek

piasek pustyni pisze:No i cóż - mocno trzymam kciuki ;:215
Dzięki. Przydadzą się ;:108

Ależ sobie słodzicie Obrazek
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo jak się fajny bliźniak z drugim fajnym bliźniakiem spotka, to jest miło i sympatycznie ;:304
A w towarzystwie Lwa to już w ogóle jest...superaśnie ;:306
A nieśmiało Ci powiem, że nie przejdzie skopiowanie - tylko jako skrót html, ale sobie poradziłam inaczej. Oczywiście tylko do użytku typowo "westchnieniowego".
I takie kary możesz jak dla mnie serwować częściej, chętnie zniosę takie ukaranie! :tan

To te ziarenka nie są takie "złe" w porównaniu z niektórymi nasionami. Oby się udały, chociaż brałeś chyba od "koalka", a jeśli tak, to z tego co wiem, ma dobre nasionka, więc nadzieja na pełen sukces jest. Dziękuję za materiał porównawczy wielkości - oj, gdybyście Panowie tak często chcieli spełniać nasze marzenia, ten świat byłby lepszy... ;:128
Spis moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”