Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

Kasia cudna ta donica wiosenna ;:oj miłego weekenda :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witajcie w ten piękny słoneczny dzień :)
Zamierzam ruszyć do ogrodu już za momencik :)

Kasiu -Shida dziękuję ;:196 chyba już wszyscy nie możemy się doczekać tych pączków kwiatowych, liściastych i zwykłego grzebania w ziemi ;:138 Wczoraj ogród nawodnił się porządnie i doskonale będzie można sadzić, oczywiście tam gdzie nie jest zbyt mokro i grząsko!

Iwonko to jest pełnik :) Kupiłam go w doniczce w Auchan ale widziałam też białe kłącza w woreczku w supermarkecie. Cudnej urody jest to roślinka ;:108

Dorotko miłego weekendu! Też Ci życzę ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ale Ci zazdroszczę grzebania w ziemi:) U mnie dojazd na działkę okropny,traktory rozwaliły drogę dojazdową....tak mnie nosi,żeby tam jechać ;:65
Donica wiosenna przecudaśna ;:167
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu jak pogoda się ustabilizuje to i ty zaczniesz! I będziemy mogły podziwiać twoje cudne rośliny i róże!

Jestem padnięta, ale mega szczęśliwa! Odtrawniczyłam część trawnika! Uzyskując dzięki temu cenną glebę pod rośliny !!! Teraz zdecydowanie lepiej to wygląda, bo ładnie od pergoli zaczyna się rabata.
Zasadziłam zakupione wspólnie z Aguniadą sasanki! Szpalerek którego pozazdrościłam robaczkowi-Poznań :lol: składa sie z 7 sasanek i zastanawiam się czy jeszcze 4 sztuk nie dokupić. Posadziłam 3 borówki amerykańskie, żeby moje dzieciaki mogły skubać latem i jeszcze jedną dokupię bo jeszcze miejsce na jedna jest :tan Dzięki tym przeobrażeniom rudbekie pójdą w jedno miejsce, a przed nimi będzie albo floks szydlasty, albo dąbrówka :heja Nie zdążyłam jeszcze z różami, bo deszcz mnie przegonił ale jutro zamierzam to nadrobić...

Oto moja dzisiejsza praca, rozpoczęłam wyrównywanie od nogi pergoli
Obrazek Obrazek

To jeszcze do odtrawniczenia i wypadałoby dokupić sasanek ;:131
Obrazek Obrazek

A tu reszta wiosny...
Zwinęły łepki po deszczu
Obrazek

Obrazek Obrazek

serduszka
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu...poszalałaś ;:138 Pięknie i czyściutko u Ciebie. A wiosna przepiękna i kwitnąca :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu cudowny efekt...pięknie u Ciebie ;:63
Sasanek masz sporo...widzę,że żurawki też Ci ładnie przezimowały:)
Jednak udało mi się dziś zajechać na działkę,ale dopiero po niedzieli będę robiła porządki.
Dziś tylko przycięłam powojniki :uszy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, odwaliłaś dziś kawał dobrej roboty... świetne kanty trawnika!
Super, że udało się zrobić mini szpaler z sasanek... ja też o takim - przez naszą wspólną inspiratorkę Robaczka - marzę! Póki co, wsadzę swoje 3 jutro i będę się cieszyć kępką.
Bardzo mi się podoba obecna linia Twojej rabaty stykającej się z pergolą, a przy okazji powstała piękna alejka trawiasta... tak trzymaj, Kasiu!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu, oj poszalałam, mam nadzieję, że nie odbije się to na gnatach :lol:
Aniu dziękuję ;:168 Sasanki to nabytek tego roku, chociaż trzy własne pięknie wypuszczają pąki! Tiarelle i żuraweczki maja się dobrze ;:108 Powojniki udało mi się przyciąć w marcu jak było ciepło i promanalem też zdążyłam popryskać ;:173 U mnie to ważne, bo dzięki temu mam mniej robali....Jutro czeka mnie sporo wycinania krzaków.
Aguś tak sobie myślę, że człek jest czasem ślepy, jak mogłam wcześniej tej krzywizny nie widzieć ;:223 Teraz linia biegnąca od pergoli wygląda tak jak powinna, prawda? A sasanek jeszcze chyba dokupię, żeby szpaler był dłuższy :)Na jesieni dosadzę tulipanki albo szafirki i będę mieć robaczkowy szpaler ;:306

Jednym z moich planów był płotek mający zasłonić kompost i miał wylecieć bez, a ten jak na złość ma strasznie dużo pąków liściastych i teraz mi go żal.....ale wiem, że ta metamorfoza miałaby sens , bo dojście do kompostu byłoby lepsze ;:223 Biję się z myślami. Zobaczymy jak zakwitnie i ile tak naprawdę będzie żywych gałązek i wtedy chyba podejmę decyzję ;:108 Nie mam innego miejsca dla niego...
Miłego wieczoru wszystkim !
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

Cudne te iryski :!: Przyglądam się twoim fotkom i nacieszyć nie mogę z tylu kwitnących roślinek :tan A teraz dojdzie jeszcze sasankowo ;:215 Koniecznie dosadzaj ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, czy dalej bedziesz odtrwawniczać? Myslę, że powinnaś pociągnąć to dalej az do sosenki, stopniowo zmniejszając rabatę.
Chyba i Ty tak myślisz,ale nie wiem :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, kompozycje w donicach urocze! A sasankowy szpalerek szybko się rozrośnie i będzie piękne zdobił wejście do pergoli ;:170
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Troszkę się rozczarowałam wyjrzawszy za okno :lol: Pogoda wybitnie nie jest zachęcająca do wyjścia, wygląda jakby miało lada szelest lunąć :evil:
Kasiu-shida dziękuję bardzo, sama jestem ciekawa co mi jeszcze zakwitnie i w jakich kolorach, bo zimą wszystko co sadziłam skutecznie wietrzeje mi z głowy :lol:

Małgoś taak nie zostawię takiego zygzaka :lol: ładnym półkolem zakręcę do kosówek ;:173 Na jednej fotce widać sznurek wytyczający dalszy kształt.

Kasiek-robaczek dziękuje ;:108 Namiastka kwitnącego tarasu była mi ogromnie potrzebna. To moja pierwsza taka kompozycja cebulowo - bylinkowa ;:65 Stoi sobie na zewnątrz i mam nadzieję, że ruszy z kopyta w tygodniu ;:173
Sasanek wiesz, że ci zazdrościłam :lol: a że do ogrodniczego dowieźli spory zapas to się skusiłam, dosadziłam jeszcze swoje , które rosły na murku, złapałam za łopatę do wyrównywania brzegów trawnika i już mam gotowe ;:173 Dokupię jeszcze kilka, żeby szpaler był szpalerem ;:108 A kiedy ty wracasz robaczku, mam wrażenie,że strasznie długo Cię nie ma ;:168

Idę po kawę, bo bez niej chyba się nie wybiorę ....Miłego buszowania po ogrodach!
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,widzę,że nie tylko mnie wzięło na poszerzanie trawnika, donica ma piekne wiosenne kwiatuchy.Iryski te niskie masz w fajnych kolorach,musze dokupić inne,bo wymarzły po ostatniej zimie.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu, dzięki, dziś chyba nic nie zrobię, pogoda mnie odstrasza skutecznie...Kupiłam tylko nawóz do trawy, ale bez grabienia i wertykulacji nie ma co sypać....
Powinnam posadzić róże..., ale nie chce mi sięęęęę paskudnie.....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, czytam, ze w nadchodzącym tygodniu ma być cieplutko, więc wszystko w ogrodzie i w donicach ruszy! Ja plażuję się do końca tygodnia, a potem ruszamy do ogrodu i pewnie otworzę wątek żeby zdać relację zainteresowanym :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”