Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
- Francesca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 4
Boniu, napiszę o łatwiejszych (moim zdaniem :P) powojnikach na Twoim wątku
.

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Może u clary są troszkę mniejsze sadzonki, szczególnie wiosną, ale z tych które tam kupowałam wszystkie zgadzały się odmianowo i od razu kwitły w tym sezonie. A cena o połowę niższa, więc warto!
A ta Gravetye Beauty to prawdziwa piękność, będzie pasowac do białych róż
A ta Gravetye Beauty to prawdziwa piękność, będzie pasowac do białych róż

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Dziękuje kochanaFrancesca pisze:Boniu, napiszę o łatwiejszych (moim zdaniem :P) powojnikach na Twoim wątku.

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzie, ze powojniki sa na tapecie
U mnie w centrum byl dosc spory wybor ale mnie bardziej wiciokrzewy ciagnely niz powojniki. Co do nich podeszlam, bo Ewcia ciagle marudzila, to i tak wyszlam z czyms innym
Dopiero pod koniec sezonu kupilam Hanne na sprobowanie ale tylko dlatego ze po 2 zlocisze sprzedawali, to mysle sobie - jak sie nie zaprzyjaznie, to oddam i spoko.

- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Aguś, ja się zaszyłam w zimowych pieleszach, a Twój styczniowy wątek do półmetka dochodzi
. Plany masz ambitne i piękne, pozostaje mi tylko życzyć ich spełnienia. O ile Cię znam, to zanim lato przyjdzie, wszystko będziesz miała już zrobione
.
Też mam zamiar troszkę clematisów posadzić, jeszcze nie wiem jakie, muszę więcej o nich poczytać.
Z przyjemnością czytam o Twoich zamierzeniach.

Też mam zamiar troszkę clematisów posadzić, jeszcze nie wiem jakie, muszę więcej o nich poczytać.
Z przyjemnością czytam o Twoich zamierzeniach.
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
dziewuszki, wybaczcie, że odpowiem zbiorczo, ale jakoś weny dziś brak... powitam jedynie z osobna dawno nie widzianą Ewę
powojniki to wdzięczny temat, zwłaszcza że wspaniałych odmian nie brakuje... ja mam jedynie kilka: Kardynał Wyszyński, Jackmani, Warszawska Nike, Sweet Autumn... Popiełuszkę i Jana Pawła II niestety wyeliminował uwiąd, a takie piękne były
wiosną zaproszę do towarzystwa dla oszałamiającej Ilse Krohn Superior, clematisa Mikelite - oj, jak mi się podoba jego kolor i pokrój płatków... cudeńko
dzięki za polecenie tej odmiany!
bardzo przypadł mi też do gustu powojnik wymieniony przez Franci - Gravetye Beauty... kolejne cudeńko
u Clary faktycznie ceny atrakcyjne... zachowam sobie w pamięci tego sprzedawcę.

powojniki to wdzięczny temat, zwłaszcza że wspaniałych odmian nie brakuje... ja mam jedynie kilka: Kardynał Wyszyński, Jackmani, Warszawska Nike, Sweet Autumn... Popiełuszkę i Jana Pawła II niestety wyeliminował uwiąd, a takie piękne były

wiosną zaproszę do towarzystwa dla oszałamiającej Ilse Krohn Superior, clematisa Mikelite - oj, jak mi się podoba jego kolor i pokrój płatków... cudeńko

bardzo przypadł mi też do gustu powojnik wymieniony przez Franci - Gravetye Beauty... kolejne cudeńko

u Clary faktycznie ceny atrakcyjne... zachowam sobie w pamięci tego sprzedawcę.
- Jule
Mnie sie jeszcze Mr. Hans Horn podoba i Prince Charles i Royal Velours
Ale do moich kolorkow, to taki z popularniejszych Polish Spirit by bardzo pasil
A jeszcze taki dziwak mi sie podoba Alba Luxorians- bialo zielony

A jeszcze taki dziwak mi sie podoba Alba Luxorians- bialo zielony

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Masz rację Aguniu że wszystkie są śliczne ale nie wszystkie z nami chcą współpracować.
Muszę poszukać co to ciekawego ma ta Clara na Allu.
Jula bo Alba jest śliczna i bardzo Ci ją polecam.

Muszę poszukać co to ciekawego ma ta Clara na Allu.

Jula bo Alba jest śliczna i bardzo Ci ją polecam.

- Jule
Brzydki, to moze nie ale no czy ja wiem
Ale ten ostatni jest czadowy
Niby ladne sa ale mnie jakos nie pociagaja. Mialam w poprzednim ogrodku 2 sztuki ale byly, bo byly, bez zadnego wiekszego uczucia z mojej strony

Niby ladne sa ale mnie jakos nie pociagaja. Mialam w poprzednim ogrodku 2 sztuki ale byly, bo byly, bez zadnego wiekszego uczucia z mojej strony

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
A jak je ze zgodnością odmian?Francesca pisze:Ja też kupiłam w ubiegłym roku powojniki od Wędrowskich, czyli clary_w na allegrooo.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
JP II nie zakwitł to nie mogę za niego ręczyć, ale reszta była zgodna - i moje i Teściowej, w sumie chyba z 8 sztuk.Edyta1 pisze:A jak je ze zgodnością odmian?Francesca pisze:Ja też kupiłam w ubiegłym roku powojniki od Wędrowskich, czyli clary_w na allegrooo.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Mnie nie pociągają wielkokwiatowe, wolę drobne i mające to coś, konkretny kolor czy cóś.Jule pisze:Brzydki, to moze nie ale no czy ja wiem![]()
Ale ten ostatni jest czadowy
![]()

Ma tam jednego którego nie mają w E-Clematis, Atragene "Purple Spider" no ale tego jednego nie będę zamawiać.
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Na pewno jeden nieładny powojnik istnieje - ten, który przerasta do mnie od sąsiada!
A może to nie powojnik zresztą, na pewno pnącze... może byłoby ładniejsze, gdyby nie plamy na liściach. Ale te kwiatuchy, które pokazujesz śliczne są...

A może to nie powojnik zresztą, na pewno pnącze... może byłoby ładniejsze, gdyby nie plamy na liściach. Ale te kwiatuchy, które pokazujesz śliczne są...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
A mnie clematiski pociągają