Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

;:63 Pięknie, ale czy nie za wcześnie.
Odważna jesteś, ja jeszcze poczekam z pracami na zewnątrz.
Za to w domu potykam się o doniczki, które są wszędzie i mój mąż ma ciężkie życie z nimi do maja.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyznam się wam, ze sama się dziwię mojemu bratkowemu szaleństwu. ;:224 Skoro jednak te bratki pojawiły się w sprzedaży, to widocznie już można. :roll: Jeśli coś im się stanie, to jakoś przeżyję, bo w końcu majątku nie wydałam. Bratki były po 1,50, a ten środkowy po 1 zł. Gdybym szła w odwrotnym kierunku, to zaoszczędziłabym całe dwa złote. ;:173
Dziś w lidlu były przecenione bratki z 1,99 na 0,99, ale chyba za darmo bym nie wzięła. Jednak ten kwiatek ewidentnie pada w pomieszczeniach, skoro w dwóch marketach widziałam takie zdechlaki. Natomiast te na targu śliczne. Gdyby nie rozsądek wzięłabym więcej, bo było mnóstwo odmian kolorystycznych. Tak na marginesie te bratki miniaturowe są droższe od tych tradycyjnych, bo rzekomo kwitną do jesieni. Zobaczymy, czy moje do maja przetrwają. :wink:
mniodkowa, bratki w cieniu podobno dłużej kwitną. Zachodzę w głowę, czemu nigdy wcześniej ich nie kupowałam. Pewnie dlatego, że po kwiatki zaczynałam chodzić ok. 15 maja, a wtedy już raczej ich nie ma.
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit ale sliczne ach jak ja kocham wiosne ;:3
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

dzięki za info ;:196 to u mnie cienia nie uświadczą :roll:

w Lidlu i ja widziałam... "bratki" :shock: taka nędza, że te 0,99 zł nie zachęciło nijak ;:222 powinni napisać, że darmo, ale też wątpię w zainteresowanie...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

;:3
Można już sadzić bratki do skrzynek, są wytrzymałe na mrozy, moje w ogrodzie maja już malutkie kwiatuszki.
Dobra cena tych maluchów, niech zdrowo rosną, a pozbieraj z nich nasionka i wysiej w lipcu to będziesz miała na nastepną wiosne jak znalazł i spokojnie mogą zimować na balkonie. :D
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Witaj Jagoda. Żadna ze mnie ogrodniczka ale Ty przesadziłaś z wystawieniem tych pięknych kwiatków na ten ziąb. Nie żal Ci ich, takie piękne maja buźki a tam za oknem tylko 5 st. C na razie...........
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylo, u mnie jest już 10 stopni, a zresztą niech się hartują. :twisted: :wink:
fiskomp, dzięki za informację, raz w życiu udało mi się zebrać nasiona fuksji, których potem zresztą i tak nie wysiałam, ale może i spróbuję z tymi nasionami bratków. ;:108
mniodkowa, też myślę, ze bratki to nie byłby dobry wybór dla ciebie, a w domu tez odpada, bo one sama widzisz, jak po dniu w sklepie wyglądają, masakra po prostu. Szkoda, bo można by fajną kolorową kompozycję zrobić.
oksi, ja już nie mogę się wiosny doczekać, zwłaszcza dlatego, ze chcę już to całe towarzystwo wywalić na balkon i zyskać trochę miejsca. :;230

Koniec marca, a moje poziomki wciąż w torebce, muszę się za to wreszcie zabrać, żeby mi zaowocowały przed zimą. :wink:
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Jagodo ja też już chce się tych doniczek pozbyć i wypchnąć na balkon bo już nie ma się jak obrócić w domu, wszędzie doniczki i kwiatki :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:Koniec marca, a moje poziomki wciąż w torebce, muszę się za to wreszcie zabrać, żeby mi zaowocowały przed zimą.

cieszę się, że nie tylko ja mam takie zapędy do sadzenia ;:224 o bulwach gloksynii przypomniałam sobie też na początku marca zamiast w połowie stycznia :;230 i tak to będzie, że wszyscy będą mieć kwiatki a ja będę czekać ;:223
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Aguś ja tez dopiero niedawno wsadziłam gloksynię do doniczki - chyba 10 marca. Ale już wylazła więc ma szansę na zakwitnięcie przed zimą :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

o to będziemy dwie :tan ja musiałam kupić nowe bulwy, zeszłoroczne ukatrupiłam ;:223 zaszczepiłam nawet jesienią liścia i też kaput ;:170 a teraz cięzko dostać gloksynie... bulwy znaczy, bo kwiatki pewnie w kwietniu będą już na targach ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa, za to będziesz szpanować razem z Moniką kwitnącymi gloksyniami, jak już wszystkim przekwitną. :uszy
Ja powinnam już dziś sobie przysiąc, ze będę omijać targowisko, a raczej wszytko na nim, co nie jest włoszczyzną albo jajkami. Tylko że sama w to nie wierzę. A na półeczce w przedpokoju potężne luki się porobiły. ;:173

Dziś powsadzałam w doniczki cebulki szczawika. Planowałam to robić falami, jak doradzała meandrzejew, ale zrezygnowałam, bo nie chciałoby mi się całego majdanu rozkładać, żeby wsadzić 3 cebulki. Tak więc ostatecznie wszystkie wylądowały w doniczkach, a że wsadzałam po 3 sztuki do doniczki, a doniczki 4, więc pozostałe trzy wylądowały w skrzyni na balkonie. Ze skrzyni zdjęłam już gałęzie iglaków i mam tam gołą ziemię, zresztą nie powinnam się chyba jeszcze spodziewać nic więcej. Mam nadzieję, ze hiacynty i te drugie cebulki mnie nie zawiodą, tylko czy one nie przemarzły w te mrozy? Zobaczymy. :wink:
Wysiałam tez owies wielkanocny dla siebie i dla mamy w ramach niespodzianki. A na poziomki czasu mi zabrakło. ;:223
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Śliczne bratki ;:138
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

:wit

Jagoda brateczki jak z bajeczki ;:196 ja marzę by wyjść z kwiatami na mój balkonik ale tak się zastanawiam czy jest sens bo mają nam blok remontować - ocieplać itd. tylko kiedy zaczną to nikt nie wie ;:174
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agarow, ja miałam takie plany dwa lata temu, bo synuś był już na tyle duży, ze mogłam trochę czasu przeznaczyć na prace na balkonie, a tymczasem w kwietniu ruszył remont i skończył się chyba w sierpniu albo i we wrześniu. Tak więc nici z kwiatków. Jeśli remont nie będzie długi, to w czerwcu czy w lipcu kupisz sadzonki za grosze i jeszcze się kwiatkami nacieszysz, choć krócej, a jeśli ma być dłuższy, to trzeba będzie niestety odpuścić ten sezon.
Stokrotkaniu, dzięki :) pamiętam, ze ty w zeszłym roku tez miałaś dużo bratków i byłaś z nich zadowolona.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”