Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3

Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3

Post »

Maju ale masz sporego Chepka,naprawdę spory okaz,mój jest dużo niższy :? Piękne różyce pokazałaś jak zwykle,księżniczka Mary za mną chodzi coraz bardziej :wink:
Awatar użytkownika
pawel1313
50p
50p
Od: 11 lis 2011, o 07:16

Post »

Piękne te róże aż dech zapiera.
Nie wiesz może czy jakiejś szkółce można dostać wysyłkowo pikurettd czipendalje i pastelle. Może bym już zamówił. Miejsca mam dużo tylko czasu nie bardzo
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie :wit

Ewa, :D Bremer Stadtmusikanten mnie się trafiła przez pomyłkę. Jak zobaczyłam ją u Aguni, to już nie żałowałam pomyłki.
Powinnaś być z niej zadowolona. Przejrzę fotki, bo wiem, ze ją mam i wstawie.

Aniu, :D Chippendaile ten krzak, który ostatnio pokazywałam, to jego pierwszy sezon. Pokazał co potrafi.
Kronprinsesse Mary - Polusenka polecam, piękny zapach, kwiat utrzymuje się mimo deszczy długo. Trzeba zadbać i zrobić profilaktykę, może chorować.

Paweł, :D czy widziałeś brzydkie róże :;230 . Chciałabym zobaczyć Twoje. Załóż wątek, będziemy podziwiać.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

K.Mary pryskasz czymś? Troszkę mnie to zniechęciło, że może chorować. Nie przepadam za chorowitkami.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Popatrzę sobie z przyjemnością i pomarzę o przyszłym sezonie :D Na razie zrobiłam poważne zakupy zupełnie czego innego-hosty, piwonie, liliowce i paprocie. Istne szaleństwo :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Majka :wit Królowo Pastellowa :wink:

A czy Bidermeier rzeczywiście jest taki niziutki? Jak on u Ciebie rośnie?

Chippendale ma się wspaniale, widziałam, chociaż trudno mi nadrobić tyle stron...... :wink:

Potwierdzam, ze Kronprincesse Mary u mnie złapała lekko choróbsko na koniec sezonu, ale jej nie można nie wybaczyć :lol:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko, :D mam dwa krzaki. Pierwszy z 2010 roku. On mi zachorował. W 2011 roku wiedząc, że ma skłonności, pryskałam go wyciągiem z grejpfruta. Pomogło. W lipcu dokupiłam drugi krzak, ten mi nie chorował.
Może ten pierwszy chorował, bo na przykład inne róże chorowały i załapał. Wtedy miałam Flore Danica w pobliżu i Belvedere. Obie wiadomo bardzo chorowite. ;:108

Ewa, :D wszystkie inne szaleństwa poza paleniem zostają Ci wybaczone :;230 ( nie palisz - co....)

Justynko, :D :oops: :oops: :oops: , to Pastellka jest królową na rabatce różanej.
Bidermeier jest niski, ale chyba gównie dlatego, ze on ma bardzo ciężkie kwiaty. Gałązki obniżają się pod ich ciężarem. Dlatego jest niską różą. Lubi zaciszne miejsca i słonka raczej po południu.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ufff...
Widzę, że prawie wszyscy mają Mary, a ja nigdzie jej nie mogę dostać. Może ktoś mi kupić i wyśle, skoro w Waszych atronach jest ona dostępna ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika, :D jeżeli spotkam, to kupię i Ci wyślę. Tylko musimy mieć kontakt telefoniczny, żebyś mogła podjąć decyzję, czy kupować jak będzie w sklepie. ;:132
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne - podejmuję decyzję w ciemno ;:108 ;:108 ;:108
;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich, zapraszam na obejrzenie kilku różyczek.

Pastella, boczny pęd zanim rozkwitł ten, na którym było około 30 pąków.
Obrazek

A, tu ten sam krzak, tylko gałązki w środku krzewu.

Obrazek

Obrazek

Tu drugi krzak Pastelli, równie dorodny jak giganciara. Kwitnie tylko trochę później, bo ma lekko rozproszone słońce.Obrazek

Tu, trzeci najsłabszy krzak Pastelli, chociaż w drugim kwitnieniu zaczęła nadrbiać.
Obrazek

Amber Queen.
Obrazek

Nostalgia wtulona w Geishe.
Obrazek

Morgengruss,
Obrazek

Bremer S.
Obrazek

Obrazek

Księżniczka M.
Obrazek

Pirouette,
Obrazek

Obrazek

Teasing Georgia,
Obrazek

Aphrodyte,
Obrazek

Obrazek

Rokoko,
Obrazek

Candlelight,
Obrazek

;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Majka, jaka śliczna ta Twoja pomyłka ;:138 Mam na myśli Bremen oczywiście. Powiedz, gdzie kupiłaś szałwię omączoną, rośnie przy Amber Queen. Nasion nie widziałam w sklepach, sadzonek też nie, bo kupiłabym,żeby się mnożyło. Ładnie pasuje chyba do wszystkich róż :D Próbowałam walczyć z przyzwyczajeniem, ale dziś dałam za wygraną-kiedy siedzę przy maszynie, ręce wykonują pewne czynności same. Jutro dla odmiany zamierzam sprzątać, więc pokusę odpędzę :D Za to na forum nie będę mogła na razie siedzieć tyle, ile bym chciała :( Ale to od jutra-dziś pograsuję.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Gdzie kupiłaś Księżniczkę Mary?
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Majeczko, chodzę po Twoich wątkach i znalazłam zdjęcie prześlicznej kremowozielonkawej róży, którą kupiłaś w OBI. Czy może już wiesz, jak ona się nazywa?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa, :D wszystkie szałwie omączne i omszałe kupuję co roku na targowiskach w mniejszych miastach. Koszt takiej kwitnącej sadzonki w doniczce to 5 zł. Szałwia omączona nie przetrwa zimy, chociaż nas sprzedawcy zapewniają , że to bylina. Ta ciemniejsza zdecydowanie bardziej mi się podoba.
W tym roku zostawiłam szałwie omszoną i okopczykowałam, zobaczymy. Zima żadna może przetrwać. Nie pal..... ;:170
Sprzątaj i rób sobie co chcesz, ale nie pal. Grasuj po forum, bo pewnie komputerek Ci wetnie. ;:196

Asiu, :wit a to północne Mazowsze , to mniej więcej o jaką okolicę chodzi. Pomoże mi, to podpowiedzieć Ci gdzie możesz kupić.

Małgosiu :D jak siedzisz w tym pierwszym wątku, to tam udało mi się ją dzięki Gosi - Deirde rozszyfrować.
To jest seria Kodresa, chyba Kordiana, nazwy samej różyczki już nie pamiętam.
Szybciutko cię oświecę, że one wszystkie, te z OBI musiałam wyautować. Bardzo się pochorowały i zaraziły mi inne.
Teraz szerokim łukiem omijam wszystkie kwitnące różyczki w małych doniczkach. Ciągnie mnie do nich niemiłosiernie, ale to wyrzucone pieniążki. Lepiej kupić takie, które są hodowane z przeznaczeniem do gruntu. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”