Ankowo cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.3

Post »

Siberio, bez obaw, moje wynalazki to tylko maleńki fragment zajmą, reszta normalna, burak, marchewka, fasolka, kapusta itp.

Martuś, hostki nowe są tak maleńkie, że naprawdę nie ma co pokazać, a z kolei te starsze to takie pospolite, dla Twojego wprawnego oka to aż wstyd pokazać. No i stąd brak zdjęć...
No ale pomidory i ogórki też mam - do wyboru, do koloru. Truskawki ozdobne, ale z funkcją jadalną, a co lepsze kwitną do jesieni :)

Pamelko, każda truskawka dobra - zauważyłam że ładna z niej okrywówka, przyjemne z pożytecznym.

Asiu, ciesz się że Wacik jest spokojny, bo takie ataki są przykre. Zwłaszcza że on skacze też do kurek i one cierpią.

Miiriam, fiołeczek ma jakieś dzieci wokół, jeśli masz ochotę :)

Izuś, a ten bodziszek od Ciebie pięknie się prezentuje i jutro postaram się wkleić jego godne zdjęcie.

Marzanko, z tej blado różowej mogę dziecko wysłać. Ciemna jeszcze za mała. Z bladej owoce były duże, ale słabo u mnie dojrzewały - ale ubiegły rok był fatalny więc może dlatego.

Zdjęcia ogrodnicze zamieszczę jutro, a dzisiaj tylko pochwalę się nowymi drobkami. Wypatrzyłam je w Pszczynie, na giełdzie ptaków. Strasznie lało, do tego ciężko było znaleźć interesujące mnie kury, jakieś 70% wystawianego drobiu to były koguty albo parki. Plan wykonałam powiedzmy w 50%. Na pierwszym zdjęciu widać Miśka, który chyba sobie przygruchał dwie nowe młode kurki- mieszańce, jedna zielononóżki, druga liliputki. Potem dwie czarne araucany, upragniony marans, (miały być dwa), jedyna i w dodatku maleńka jeszcze zielononóżka, a na końcu nieoznaczony mieszaniec (tak mi się jej żal zrobiło i wzięłam, jest najbardziej kontaktowa z nowych kurek).
Obrazek
Pogoda dzisiejsza nie pozwoliła na żadne prace w ogrodzie, ale deszcz bardzo był potrzebny, więc nie narzekam.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Aniu jaki śliczny bodziszek. Znasz może nazwę?
Pozdrawiam.
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Misiek ma prezencję króla kurnika.
Niezmiennie zazdroszczę tych doświadczeń :-) czyli jaj głównie :;230
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Łał, nie zdążyłam zobaczyć drobiu.
Ładne masz stadko. :wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylko, to bodziszek żałobny, kwiaty ma niewielkie, ale kolor ciekawy. Żeby tylko nowe drobie się szybko zaaklimatyzowały :)

Siberio, dzisiaj zrobiłam kolejny krok w kierunku naturalnych pisanek - jeszcze trzeba by więcej araucan, może by się trafiło i różowe jajko.
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Żeby nie wiem co muszę mieć drobki :lol: dla jaj :lol: .ewciu dzięki za ;:167 ale widziałam u mnie w ogrodniczym jutro pędzę tam po coś na mszyce( wyciągi naturalne nie pomagają,kalinę mi zaatakowały wstrętne czarne mszycory :twisted: ) to przy okazji truskawkę przytacham
x-d-a

Post »

Aniu, to ile Ty masz tych kurek?
Z rózowym jajkiem to oczywiście żart :?: :roll: Ale jakie kolorki mogą mieć jajka takich rasowych kurek?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzanko, jak tylko masz warunki, to kurki polecam, warto wrócić do dawnej tradycji przydomowego kurnika. Teraz to nawet modne :)

Dalu, obecnie mam ponad 20 kur. Ale jeszcze kilka się zmieści na grzędzie. Różowe jajka to nie żart- araucany mogą znosić jajka niebieskie, turkusowe, zielone i różowe właśnie. Oczywiście kolory są pastelowe, delikatne, ale jak to musi wyglądać razem :)
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

jako że poszukuję nowego aparatu to patrzę na Toje fotki i stwierdzam że ten pentax fajnie cyka zdjęcia ...

kurki boskie ---eeee sorry el diablowskie :;230
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Aniu, kupiłaś marans! :tan :tan genialnie, będziesz teraz miała czekoladowe jajka. Pozwolę sobie dodać , moje marans strasznie wysoko latają, nie raz musiałam ich szukać u sąsiadów hihi. Ostatnim razem przycięłam piórka. Jak kurka zniesie jajka to napiszesz ile waza ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Aniu - kurki świetne .. ale ja chyba wolę .. roślinki . Kury kojarzą mi się z wygrzebywaniem moich nasadzeń..

A co do fiołka - Oczywiście mam ochotę, nawet wielką .... tylko czym Ci się mogę odwdzięczyć ???
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Araucany :shock: Nie pamiętam gdzie to było... widok zza kierownicy - sad a w nim pełno kur i wszystkie czarne... może to araucany. Widok był nieziemski bo sad był w białym rozkwicie, świeża trawa soczysta i jaskrawa i stado czarnych kurek.
magdala

Post »

Brawo dla Miśka i jego haremu ;:138
Na te zdjęcia właśnie u Ciebie czekałam :wit
I te kolorowe jajka...Niesamowite :D
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Rodzina pierzaków powieksza sie bardzo ciekawie. El Diablo ;:24 a wygląda tak niewinnie :D
Aniu, to Ty na wielkanocny stół nie będziesz musiała farbować jajeczek :heja
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę że drób wywołuje ożywienie w wątku :lol: Nowe kurki już chodzą po wybiegu, pod opieką Miśka. Trzy powinny dzisiaj znieść jajko.

Marku, bardzo dobry aparat, często pożyczam od siostry, ja mam kompaktowy Cannon, ale nie daje takich ładnych kolorów.

Gosiu, chodziłam po tej giełdzie z obłędem w oczach, szukając maransa, wyprosiłam żeby mi pan sprzedał bez koguta. Jak tylko zniesie jajko będzie zdjęcie i podam wagę. Gdyby latała, podetnę piórka w skrzydle. Nie wiedziałam tylko że to taka spora kura - największa teraz, większa nawet od moich kogutów.

Miiriam, a to prawda, kurki lubią sobie pogrzebać, dlatego siedzą na wybiegu ogrodzone. Daj adres na wysyłkę fiołka na PW, albo się jakoś umówimy jeśli bywasz w Krakowie :)

Izuś, czarnych kur jest dużo - wiele ras ma takie odmiany barwne. Ale widok w tym sadzie jaki opisujesz to musiał być nieziemski :D

Madziu, bardzo mnie ucieszyło że Misiek się zaangażował w opiekę nad nowymi- jest szansa że szybciej się zaadaptują. Zdjęć na pewno będzie jeszcze sporo w sezonie na wybiegu. Zapraszam.

Olu, a żebyś wiedziała że kurza rodzina się powiększy- zachorowałam na kochiny- nie mogłam oczu oderwać na wystawie, siostra z kolei chce wyandotta - to jakiś bakcyl drobiowy chyba :wink: Teraz moje stadko jest bardziej kolorowe to jajka kolorowe :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”