Szukam szukam i znaleźć nie mogę

Może rzeczywiście nowość a moze po prostu oszustwo.Co by nie było niech zdrowo rośnie ,tam dla mnie to może się nazywać i Hiacynta Żakiet

Z nowości przeze mnie przetestowanych mam Chandlera ,dobrze owocuje,ma większą jak inne liczbę zawiązków owocowych,jedno co trochę bardziej ciepłolubny a u mnie no cóż.....

.W sklepach przeważnie sprzedają te same odmiany od lat,w szkółkach coś można wyszukać z nowszych.Chociażby nie taka nowość ale mało gdzie spotykana w sprzedaży szerokiej Sierra-(moim zdaniem najsmaczniejsze owoce

ale o gustach się nie dyskutuje.)łatwo je poznać,bo nie rosną w formie słupa ale rozkładają się na boki krzaki.Dobra jest też Brigitta .Darrow też niezły.A Spartan tak popularny ma u mnie - ,nie jest rewelacją ,szkoda tylko pieniędzy.
Nie wiem czy znasz ale poczytać zawsze warto.Z tego co tu czytam co niektóre odmiany to prawdem piszom.
http://www.borowka.pl/pl-opis-borowka-wysoka.html
nie owijaja w bawełnę jak coś lubi ciepło i może przemarzać to może.A nie na etykietkach sama nazwa i jak posadzić

albo napis ,,Borówka wysoka'' i cena ,w sumie to cena największa i najbardziej widoczna jest