Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ja bym mogła prosić o zbliżenie forsycji? Niekoniecznie teraz, po prostu przy okazji robienia fot :wink:
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj będąc u rodziców zauważyłam znów mszyce na różach :evil: Już nie wiem jak sobie radzić z tym cholerstwem... Gosiu ja też się coraz bardziej ślepa robię... I głowa mnie boli podobno od oczu... To już chyba choroba cywilizacyjna... :cry:
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Awatar użytkownika
Magda-Meg
100p
100p
Od: 1 lut 2009, o 12:41

Post »

śliczny ten twój ogródek...ciekawe pomysły
słoneczko dla wszystkich :)

Ogród 2009
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu u mnie w ogródeczku dodałem najświeższe fotki pinii :wink:
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

i ja swoją forsycję zacznę formować. Gosiu ile razy w sezonie można ją przycinać? I po jakim czasie uzyskałaś taki efekt?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witajcie moi drodzy :P
Dzisiaj szybciutko bo wieczór towarzyski mi się szykuje :lol:

Jaśminko, bardzo mi miło :P Teraz Twoja kolej...

Dominiko - mówisz i masz, ale dopiero w tygodniu uda mi się pewnie coś pstryknąć, chyba że satysfakcjonuje Cię zdjęcie "okienne". Te może byc zdecydowanie wcześniej 8)
Ps. Niezła laseczka z Ciebie: i z przodu i z Tyłu :wink:

Marylko, mszyce na różach to moja zmora. Po oprysku, jest spokój na jakiś czas, ale one zawsze wracają :cry:

Madziu miło mi Cię gościć. Zapraszam częściej w odwiedziny :P

Gosiu, forsycję zaczynam ciąć zaraz po kwitnięciu. Mocno się rozkrzewia i młodziutkie przyrosty w szybkim czasie wyrastają poza pożądaną bryłę. Tnę wobec tego tyle razy, ile defasonuje mi się moja "kopułka" :P
Mimo mocnego cięcia, krzew wiosną pięknie kwitnie na starszych gałęziach.
Moja forsycja była starym, zaniedbanym krzewem, który coraz słabiej kwitł. Przez jeden sezon nie cięłam w ogóle młodych odrostów, tylko sukcesywnie wycinałam stare gałęzie, aż doprowadziłam do całkowitego odmłodzenia.
Jeśli Twój krzew jest w lepszym stanie to sądzę, że już po paru cięciach modelujących osiągniesz pożądany kształt :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

dzięki Gosiu :lol: moja jest chyba u mnie ze trzy lata ale do tej pory prawie w ogóle nie rosła. W tym roku ją przesadziłam i widać spodobało się jej po potroiła swoją objętość. Zależy mi na dużym krzaku, żeby mieć tło dla innych roślin, ale chciała trochę panować nad jej kształtem. W takim razie zaczynam od wiosny :lol:
A Ty idź imprezować :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
Taccanivea
1000p
1000p
Od: 24 cze 2009, o 12:49

Post »

No niestety, nic na mszyce nie działa w 100%
Pozdrawiam, Maryla
Pracuję nad kolekcją hoi, ficusów, storczyków i syngonium:)
Spis treści
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Oj Gosiu - lasencja z Ciebie i już :roll:
Kurcze :oops: też bym chciała trójkę :oops: choć w sumie mam męską tylko 2+1 :roll:
x_P-42

Post »

Witaj Gosiu, miło Cie "naocznie" zobaczyć...Nie będę się powtarzać, że fajna z Ciebie babka, tylko dla odmiany poproszę o nową porcyjkę fotek ogrodowych :)
M-owi się póki co, nie przyznawaj.Czego oczy nie widzą...Pozdrawiam całą waszą 5- kę na 5-kę ;:31
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Gosia! Ale Ty ładna dziewczyna jesteś! Ja oczywiscie zaraz kombinuję, kto tu do kogo podobny - chyba Dawid to cały tata, a maluszki bardziej Twoje :-)

I wcale się nie dziwię, że po bliźniakach tak szczupło wyglądasz - jakośtak jest, że dzieciaki spalą człowiekowi tyle kalorii ...

Bardzo mi się podoba, w jaki sposób modelujesz forsycję. Mówisz, że to stary krzew? Szukałam pomysłu na moją młódkę, żeby z niej jakaś Godzilla nie wyrosła i podniosłaś mnie na duchu - widzę, że da się nad nią zapanować i do tego bardzo ładnie i elegancko wygląda poza sezonem kwitnienia.

A takie maluśkie azalie pod krzewami, hmmmm...już od jakiegoś czasu mam na nie oko :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Hej Hej!
Wróciłam!
I się napodziwiać Twojego ogrodu i Ciebie nie mogę!
Poproszę o receptę na odzyskanie figury po dzieciach ;) Wyglądasz wspaniale!
Wpadnę później, żeby wszystko dokładnie pooglądać bo już się mój Skrzat budzi i muszę do niego pędzić!
Pozdrawiam gorąco!
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witam serdecznie przemiłych gości :P
Szczególne pozdrowienia dla Ciebie Kasiu :wit Już myślałam, że na dobre zdradziłaś nas z dziadkami albo przeniosłaś się za ocean... :lol:

Dla zainteresowanych... mocno przycinana forsycja :P
Obrazek

Widok na rabatkę berberysowo - wierzbową

Obrazek

Jukka weteran ale jeszcze nie kwitła

Obrazek

Irga obsypana owocami

Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Gosiu Twoja forsycja jest niesamowicie gęsta. Musi wspaniale wyglądać gdy kwitnie. Może masz jakieś jej kwitnące zdjęcie? A ja jakoś nigdy nie przepadałam za tymi krzewami... Chyba jednak będę musiała zmienić o nich swoje zdanie skoro tak można je ciąć.
Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Witaj Gosiu! Podglądam czasami Twój ogród nie zostawiając sladu :oops:
Ależ masz perfekcyjne te rabaty z kamyczkami...Wrażenie robią też wielkie kamiory :lol: Ogóle wrażenie takiego ładu i porządku....Podoba mi sie...A poza tym fajną masz rodzinkę :P
g.kiecko pisze: Dla zainteresowanych... mocno przycinana forsycja :P
Obrazek
Z tym przycinaniem aż tak mocnym forsycji to ciekawa sprawa...Moja /posadzona na wiosnę/ ma długie gałązki..ok.1,30m, ale jest bardzo rzadka....Zastanawiam się, czy mogę ją tak mocno jeszcze teraz ciachnąć :oops: Wiem, że forsycję tnie się po kwitnieniu, ale może coś mi doradzisz?
I jeszcze mam pytanko...Jakie tujki,.....a może to cyprysiki masz posadzone koło forsycji...??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”