Kochane dziewczyny! Dziękuję za wizytę u mnie
Aniu, Agnieszko, Sylwio, Celinko, Grażynko, Asiu- dziękuję za miłe słowa. Akwarium to duża wygoda przy maluchach i choruszkach. Szczerze polecam!
Chciałabym, by moje wyglądało jak skrawek dżungli, ale wydaje mi się za małe.
grazka2211 pisze:
Wyczytałam że w akwa trzymasz Masdewille napisz proszę jak dużą ją masz i czy rośnie Tobie.U mnie od roku stoi w miejscu ale też nic się z nią złego nie dzieje.
Grażynko, Masd. nam od października, stały już w różnych miejscach. Długo były na zach. parapecie przy samym oknie, żeby miały chłodno. Ponoć Masd. tak lubią. Niestety moje dostały plam na listkach(złą gospodarka wodno-świetlna), a dwa młode jakby zgniły. Pilnowałam, by miały wilgotne podłoże, choć ono przesychało b. wolno. Za radą Ani/Anaka, by zmienić im stanowisko na cieplejsze, trafiły do akwa. Zaczynają im rosnąć młode listka. Jest nadzieja

Międzyczasie wyjęłam je z doniczek, bo byłam ciekawa co tam zobaczę. Niestety część korzeni była zgniła, dlatego postanowiłam posadzić je razem.
Art pisze:Kamilo Zainteresowały mnie te dwie Masdevallie w jednej doniczce. Nie boisz się, że kiedyś jedna może zagłuszyć drugą ?
Bo są dwie różne prawda ?
Asiu, Masd. są dwie różne- pomarańczowa i biała. Też myślałam o tym, że wspólna doniczka może im zaszkodzić. Ale nie jest tak na stałe. Rozsadzę je jak tylko dojdą do siebie, będą miały więcej korzeni i przestane się o nie bać