Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Witaj, jak rośnie nowa piwonia wąskolistna? I jakiego koloru będzie miała kwiaty? Moja, jak się okazało zakwitnie na czerwono. Byłam u Czarodziejki i widziałam. Widziałam również przecudnej urody tulipany...
Konwalia o tak ciekawych listkach? Pięknie prezentuje się azalia. :) :) :)
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Nigella - taka oryginalna odmiana. W przeciwieństwie do formy podstawowej słabo się rozrasta.
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

jollla500 pisze:Martuś u mnie też pada i roślinki zadowolone ;:109
Ale masz śliczne okazy :shock: pięknie kwitną
I już Joluś po deszczu :( Dzisiaj rano jak zobaczyłam bezchmurne niebo i pełne słońce, rzuciłam w to niebo siarzyste słowo.. Mój M dziwnie spojrzał - z reguły cieszyłam się słońcem ;)
Chryzantemki kwitną, bo to mutanty wyniesione ze szklarni - ciekawam co z nimi dalej będzie..

Ewa Janina Sadowska pisze:Marto-znowu seria pięknych zdjęć. Dywanik szyszkowy piękny,ale czy Ci się aby las nie wysieje przy okazji?
Dziękuję :oops: A las niech się sieje na zdrowie :D Nie przypuszczam, bo to stare szyszki, wyjedzone przez wiewióry.

Aska pisze:Azalia z dywanikiem - super! Kupuję pomysł.
:) Obawiam się że długo nie wytrzyma, ale jak się rozpadnie, to dodatkowo ładnie wyściółkuje ziemię. W tym miejscu pod sosna tak sucho, że bez ściółkowania i ciągłego podlewania nic by nie rosło, o azaliach nie mówiąc. W bagażniku mrówki powyłaziły z szyszek! Uważaj jak będziesz wozić swoje ;) Cieszę się bardzo że Ci się podoba :)

AGNESS pisze:Martuś następna porcja śliczności :D dębik jest wspaniały- uwielbiam takie maleństwa :D azalia ma prześliczny kolorek :D i rewelacyjnie wygląda na tle tego szyszkowego dywanika :D - świetny pomysł :D
Jesteście dziewczyny kochane - nawet nie wiecie jak mi takie słowa dodają skrzydeł :D Fajnie jest mieć coś ładnego dla siebie, ale móc to pokazać i jeszcze dostać pochwały - to jest dopiero coś!
Dębik - mam nadzieję - że się rozrośnie. Maciupki jeszcze, ale kwitnie cudnie. Sto razy bardziej lubię takie kwiaty od canny i innych arystokratycznych..

Ewa Janina Sadowska pisze:Martuś-poziomki już są -pół na pół Rugia i Regina(powtarzają w jesieni owocowanie).
Ewa - za poziomki to ja Cię ozłocę :D Do zobaczenia jutro :)

nigella pisze:Witaj, jak rośnie nowa piwonia wąskolistna? I jakiego koloru będzie miała kwiaty? Moja, jak się okazało zakwitnie na czerwono. Byłam u Czarodziejki i widziałam. Widziałam również przecudnej urody tulipany...
Konwalia o tak ciekawych listkach? Pięknie prezentuje się azalia. :) :) :)
Moja wąskolistna na razie "się przyjmuje". Tak dość biednie siedzi w ziemi i czekam aż poczuje się lepiej. Będzie czerwona, pełna :)
Konwalia piekna, prawda? :D Czekam aż zakwitnie. Wypatrzylam ją jakis czas temu u Asi i już chciałam zamawiać, a tu nagle w Książu patrzę: JEST! :D Radość ogromna :)
Azalia to chudzina, ale za rok, za dwa mam nadzieję na więcej kwiatów. Dziękuję :)

coma95 pisze:To moja córka z Książa zamiast chryzantem które kocham i na nie poluję kupiła mi szczodrzeńca :(
Aska pisze:Mariola - którego szczodrzeńca? Mam położony, rewelacja na skalniak!
coma95 pisze:Miotlastego.....
Niby ładny ale to jednak miotła.
Wolałabym chryzantemy ale córka kupiła szczodrzeńca "bo wszyscy kupowali" :;230
Mariola, a jakiego Ci kupiła? Takiego?

Obrazek

Obrazek

:;230 Ja kupiłam, bo już dawno chciałam (po tym jak niechcący zamordowałam poprzedniego), na dodatek polowałam na takie właśnie kwiaty, ale to prawda - wszyscy kupowali :D To był chyba hit wystawy. I jeszcze coś, co wyglądało jak czerwona szczotka do szorowania butelek, też na pniu. O rozesłanym na skalniak pierwsze słyszę :shock:
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Mój niedługo powinien zacząć kwitnąć, wkleję fotę, jak to nastąpi. Dla mnie piękny, a przecież mam go dopiero od wiosny zeszłego roku - z dwu badylków! Teraz już zapowiada się złota fala...
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Kocina pisze:(...)
Pisałam wcześniej, że Diamond Star się rozwinął, ale nie. Zrobił to dopiero teraz - przedziwny tulipan.
Obrazek
(..)
Martuś, gratuluję zostania " diamentową mamą" ! :P
Jesteś pierwszą, u której ten piękniś pokazał pręcika :;230
Raju, jak on tak długo dojrzewa, to u mnie obnaży się dopiero w maju? :shock: :;230

P.S.
Pięknie Ci wyszło podglądanie środeczków tulipanowych. :P
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Aska pisze:Mój niedługo powinien zacząć kwitnąć, wkleję fotę, jak to nastąpi. Dla mnie piękny, a przecież mam go dopiero od wiosny zeszłego roku - z dwu badylków! Teraz już zapowiada się złota fala...
Będę do Ciebie zaglądać i czekać na fotki - ciekawam bardzo.
hanka55 pisze:Martuś, gratuluję zostania " diamentową mamą" ! :P
Jesteś pierwszą, u której ten piękniś pokazał pręcika :;230
Raju, jak on tak długo dojrzewa, to u mnie obnaży się dopiero w maju? :shock: :;230
P.S.
Pięknie Ci wyszło podglądanie środeczków tulipanowych. :P
Hania - zrobiłam mały kolaż z datami - widać rozkwitanie mozolnie mu idzie! 3 tygodnie jak nic. Ale może to tylko u mnie?
Diamentowa mama: brzmi dumnie :;230
Tulipany to wdzięczny obiekt do fotografowania. Dziękuję :)
Obrazek

Spod ziemi wylazła nasturcja siana w celu ochrony róż przed mszycami - galopująco jej to poszło!
Obrazek

I mieczyki.. Nie wiem czy się ciszyć, bo na dniach będzie Zimnych Ogrodników. Trzymam kciuki za ciepłe noce.
Obrazek

Pięknotka goryczka: kwiatek na razie tylko jeden, ale radość i tak wielka :D
Obrazek

Ostatnie zdjęcie tulipana - Elegant Lady na tle nieba i bordowolistnej śliwy pissardi.
Obrazek

Dostałam od Ewy Konstantego poziomki! Z wrażenia nie porobiłam im zdjęć, ale jutro nadrobię.
Ewa - bardzo dziękuję ;:196
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne fotki, zwłaszcza tulipany. Moje mieczyki jeszcze głęboko w ziemi, ale to moja wina, póżno je wsadziłam :oops: .
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Ja też odwiedzam Twoje kwiaty,piękne tulipany ,niesamowite ,kolekcja ogromna,no i wreszcie trafiłem do kogoś ,kto też dużo zdjęć wstawia i jest co oglądać,pozdrawiam
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Marto-goryczka i te ostatnie tulipany Ci się udały!Wyobrażam sobie jak musiałaś się nachodzić za tym ujęciem.Nie sądzisz,ze goryczce by się przydal porządny kawal skały?
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalej pokazujesz same piękności tulipanowe,jesienią koniecznie muszę jeszcze kilka odmian dokupić takich ty masz.Goryczka już ci kwitnie :shock: ,moja jeszcze leniwa :D .Mówicie o szczodrzeńcu rozesłanym(janowiec) ,ja również go mam ale w kolorze róż-fiolet.U mnie już kwitnie. :D .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Martuś, u Ciebie istne lato. :P
Nie martw się Diamentem, on jest INNY.
Widocznie cała jego uroda tkwi w pełnym, półzamkniętym pąku :;230
Zresztą własnie tak, jest on prezentowany na stronach holenderskiego wynalazcy.
Inne, pełne tulipany są prezentowane w stanie otwarcia, w stanie miseczki,
a ten - jak lody wiśniowe z bitą śmietaną , jest zamkniętą, wypiętrzoną kulką,
która pokazywałaś 24.04.
Fota, dokładnie taka, jak u sprzedawcy cebul.

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś tulipan cudo :shock: a goryczka :roll: o rany, naprawdę uwielbiam takie maleństwa, na goryczkę poluję i mam nadzieję, że w końcu trafię :roll: :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Martusiu pięknie wszystko kwitnie w Twoim ogrodzie ;:109

Ja w tym roku bardzo dużo posadziłam nasturcji, gdzie tylko się da....strasznie mi się podoba ale nie wiedziałam że ona odstrasza mszyce :roll:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Martuś - chryzantemki są prześliczne . Goryczka urocza . Muszę zajrzeć do swojej - może też szykuje się do kwitnienia .
Pozdrawiam . Marta.
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

U mnie mieczyki są takiej samej wielkości i też już zaczynam odprawiać modły żeby tylko im przymrozek nie zaszkodził :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”