neferet - Monia,cyma2704- Soniu Dziękuje i cieszę się, ze moja ogrodowa jesień wam się podoba.
Marcinki są cudne. Teraz po przymrozkach mniej już kolorów.
Ale jeszcze chryzantemy mi będą kwitły.
Tak, tak koło rudbeki to rozplenica chyba Hameln.
Oj tak, tak zżycie bardzo zaskakuje.
Dziękuję bardzo wam dziewczyny za te wszystkie słowa wsparcia

Szczepki z koleusów już zebrane.
Wanda7- Wandziu Te czerwone kwiatki to były kwiatki niskiej dali. Kupiłam w maju z kwiatami w doniczce i tak cały czas kwitła.
Marcinki też lubię. Mam w różnych miejscach. Część muszę przesadzić. A część posadziłam na koću działki , pod lasem i tam nie za bujnie mi rosną jak w innych miejscach.

jakie macie doświadczenia z judaszowcem. Kupiłam go chyba w czerwcu. I nie wiem tak do końca jak on u nas zimuje

mały ambrowiec
Bufo-bufo Dziękuję bardzo. Cieszę sie, że mój jesienny ogród ci się spodobał.
Trochę już traw mam. Inne jeszcze małe, mało widoczne.
Kilka teraz przesadziłam. wiem, wiem, ze to teraz nie pora. ale musiałam coś zmienić, na rabatach.
Ja też lubię marcinki. I chyba jeszcze ich mam za mało.
Drzewek przebarwiających się jesienią trochę posadziłam takich jak miłorząb, klony, ambrowiec, trzmielina, cypryśnik błotny ale są jeszcze małe i mniej widoczne w ogrodzie
Florian Silesia I ja trawami się zauroczyłam. Może później niż inni ale już troszkę ich wprowadzałam do ogrodu i jeszcze zamierzam kilka dosadzić.
No tak, tak, ty dużo roślin wykorzystujesz we florystyce. A trawy są idealne do tego.
Ja żeniszki lubię i mam karłowe.
Ale nie zauważyłam, aby się wysiewały same. Nic na drugi rok też je wysieję. Podobają mi się przy hakonkach i z przodu rabaty.
cyma2704- Soniu Mam tego jednego rdesta. ale on bardzo mi się podoba. Kwitnie od lata to teraz, cały czas. Niższy i z przodu może być. Może nie taki niski, raczej średni. Jeszcze marzy mi się taki wielki bordowy ale go nie spotkałam nigdzie.
Dziękuję , pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę.