Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widać już fajny skalniak.Jakie roślinki będą tam rosnąć?
Też jestem na etapie zbierania kamieni i roślinek na skalniak.
Pilnie podglądam też tworzenie oczka,też mam je w planie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, dziękuję! ;:79

Basiu, dziękuję za gratulacje, choć trochę przedwczesne ;) Mam jednak nadzieję, że jak skończę, to mój ogród nie będzie tak bardzo odbiegał wyglądem od tych, które tu podziwiam :D

Kasiu, podobno pogody ma wystarczyć tylko na dwa dni :( muszę się więc "sprężać", bo jeszcze mam mnóstwo pracy! Dzięki za kciuki :D

Aniu, nie jestem jeszcze pewna, jakie roslinki będą rosły na skalniaku. Na pewno trochę tych, które miałam i trochę nowych (rozchodniki, macierzanki, goździki i różne takie, których nazw jeszcze nie znam :lil: )
Oczka trochę się obawiam, bo dopiero zaczynam się dokształcać w tej dziedzinie, a czasu mam na to niewiele, ale jednocześnie jestem pełna optymizmu :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziś nic nie robiłam, to powklejam trochę zdjęć kwiatowych, bo to i owo przecież kwitnie w moim ogródeczku :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To jeszcze parę zbliżeń

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze kilka ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec rarytasik: zakwitła mi sliczna trójsklepka od Anulki :D

Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ślicznie! :D Jak ja bym tak rozkopała swoj ogród to by mi nic nie zostało :lol: , a u Ciebie proszę, cała galeria kolorowych piękności. Te kępy marcinków są zachwycające, miskant też, a trójsklepka faktycznie niezwykła!
Izo, czy znasz może nazwę tego dzwonka na drugim zdjęciu z ostatniego postu? Dostałam takiego ostatnio, a nie wiem jak się dokładnie nazywa.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

To dzwonek karpacki. :P
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu moim zdaniem Twój ogród nie odbiega , jest piękny :D
Gdy już skończysz wszystkie prace będzie cudowny . Wpadnę usiądę na kamyczku i będę podziwiała :D :wink:
Zresztą Izuniu po tych wszystkich foteczkach , którymi nas obdarzyłaś , widać , że Twój ogród ma "charakter i duszę" :D :wink:
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Izuchna! No pięknie Ci jeszcze roślinki kwitną! I marcinki już pokazały swoje kolorki! Te "mojo-twoje" :wink: chyba nie zdążą po przesadzeniu zakwitnąć, bo zapowiadają w połowie października opady deszczu ze śniegiem :( . Ale przynajmniej u Ciebie mogę sobie pooglądać!
Fajnie, że pokazałaś skalniaczek ;:333 . Będziemy mogli oglądać etapy jego tworzenia. Dla mnie będzie to bardzo ciekawe!
Ale skąd masz siły na prace domowe, w ogrodzie i jeszcze na siedzenie do późna na forum?! :shock:
No ja w czasie weekendu padałam :wink: . Ale ... nie będą mogła doczekać się wiosny, jak wszystkie rośliny ( mam taką wielką nadzieję!) od Ciebie zaczną wypuszczać listki i kwitnąć! ;:11
Jeszcze raz baardzo Ci za nie i za wszystko dziękuję!!! ;:79
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuniu - a co to za kwiatki na 3 zdjęciu w pierwszej serii? Te kwitnące na biało. Jak widzę to jeszcze dużo roślinek kwitnie u Ciebie i pewno będą do zimy. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolinko, to jest dzwonek karpacki, ale identyczne kwiaty ma dzwonek brzoskwiniolistny. Różnią się liśćmi i wzrostem.
Jakbyś u siebie rozkopała, to też zostałoby coś kwitnącego. Spróbuj, to się przekonasz ;)

Aniu, fajnie, ze zajrzałas :D

Basiu, nie widzisz wszystkiego ;) Dziękuję za komplement, a na "posiedzenie" na kamyczku zapraszam już teraz! Kilka mam, nawet z kokardkami :lol:

Jadzieńko, może u Ciebie marcinki też zdążą zakwitnąć. Powinno im wystarczyć kilka ciepłych dni. Hm, nie wiem, czy będziecie mogli oglądać etapy tworzenia, bo pozostał tylko jeden etap, czyli sadzenie, a to zrobię wiosną hurtem :lol: Poza tym już trochę pozmieniałam ułożenie kamieni i zamieniłam niektóre... Pewnie zrobię to jeszcze parę razy a na koniec, jak będę sadzić, to jeszcze będę te kamienie przesuwać :lol:
Nie wiem skąd mam te siły, chyba z zapału, bo uwielbiam tworzyć :D
Na rozwój listków i kwiatów będę czekać z Tobą ;) Ja też Ci dziękuję! ;:196

Grażynko, kwiatki o które pytasz, to floksy :D Większość z tego, co teraz kwitnie, będzie kwitła do przymrozków, tylko nie wiem, czy zdążą zakwitnąć chryzantemy, bo jakoś im się nie spieszy :(

dziękuję wszystkim za odwiedziny Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie chryzantemy też nie bardzo chcą kwitnąć i mogą nie zdążyć. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

andre1960 pisze:Lilu to jest Twoje zdanie .Od zawsze wiem że kobiety są zakochane w kamieniach,dlatego dałem je Izie.Czym ja mały robaczek mogłem się odwzajemnić,Izka wieloletni ogrodnik ma dużo więcej roślin niż ja,dlatego ucieszyłem gdy mogłem w ten sposób się odwzajemnić
Przepraszam Izuniu, że w Twoim ogrodzie, ale wydaje mi się, że Andrzej poczuł się trochę urażony moim pisaniem.
Andrzeju ja naprawdę pisałam to w sensie pozytywnym. Masz rację, kobiety kochają kamienie, i jak widać im większy tym lepszy. :D

Nie było mnie chwilkę u Ciebie w ogrodzie, a tu takie postępy prac. Jesteś WIELKA IZO.
Nie będę wychwalać wszystkich roślin, za dużo pisania, powiedz mi tylko czy ten rozchodnik ma rzeczywiście takie wrzosowe kwiaty, czy to przekłamanie aparatu.
Ostatnio jestem na etapie miłości do koloru wrzosowego, leciutko fioletowego, i pokrewnych.

Widzę, że u Ciebie jeszcze kwitnie len.
Ja obwiniałam siebie, że zmarnowałam swój len, bo po ścięciu zaczął posychać, aż usechł zupełnie. Prawie zaczęłam mieć wyrzuty sumienia. Gdy bliżej sprawdziłam co się z nim dzieje, okazało się, że nie miał korzeni. Bandyta gryzoń pożarł korzenie lnu. :evil:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

lila31 pisze:...Jesteś WIELKA IZO.
wcale nie, całkiem niewielki ze mnie ludzik ;:1

Liluś, ten rozchodnik jest różowy, a że już przekwita, to część kwiatów ma troszkę ciemniejszy kolor. Nie jest jednak wrzosowy. Mój aparat czasem tak mi robi, ze wszystko widac jak przez niebieski filtr i nie zawsze da się to poprawic.
Wiesz Liluś, mnie czasem jakaś kępka lnu usycha i nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje :(
Korzenie całe, a góra sucha. I to bez względu na podlewanie. Ty się jednak nie martw. Właśnie przeprowadzam mój len i odkryłam kolejne nadwyżki :D Mogę Ci wysłać?
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

chatte pisze:Mój aparat czasem tak mi robi, ze wszystko widac jak przez niebieski filtr i nie zawsze da się to poprawic.
Izuniu przestaw Balans bieli i powinny wychodzić
prawidłowe kolory na zdjęciu :D

Pisałam wcześniej, że robisz rewolucję w ogródku
i się nie pomyliłam, gratuluję pomysłów. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”