Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widać już fajny skalniak.Jakie roślinki będą tam rosnąć?
Też jestem na etapie zbierania kamieni i roślinek na skalniak.
Pilnie podglądam też tworzenie oczka,też mam je w planie.
Też jestem na etapie zbierania kamieni i roślinek na skalniak.
Pilnie podglądam też tworzenie oczka,też mam je w planie.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, dziękuję!
Basiu, dziękuję za gratulacje, choć trochę przedwczesne ;) Mam jednak nadzieję, że jak skończę, to mój ogród nie będzie tak bardzo odbiegał wyglądem od tych, które tu podziwiam
Kasiu, podobno pogody ma wystarczyć tylko na dwa dni
muszę się więc "sprężać", bo jeszcze mam mnóstwo pracy! Dzięki za kciuki 
Aniu, nie jestem jeszcze pewna, jakie roslinki będą rosły na skalniaku. Na pewno trochę tych, które miałam i trochę nowych (rozchodniki, macierzanki, goździki i różne takie, których nazw jeszcze nie znam :lil: )
Oczka trochę się obawiam, bo dopiero zaczynam się dokształcać w tej dziedzinie, a czasu mam na to niewiele, ale jednocześnie jestem pełna optymizmu

Basiu, dziękuję za gratulacje, choć trochę przedwczesne ;) Mam jednak nadzieję, że jak skończę, to mój ogród nie będzie tak bardzo odbiegał wyglądem od tych, które tu podziwiam

Kasiu, podobno pogody ma wystarczyć tylko na dwa dni

Aniu, nie jestem jeszcze pewna, jakie roslinki będą rosły na skalniaku. Na pewno trochę tych, które miałam i trochę nowych (rozchodniki, macierzanki, goździki i różne takie, których nazw jeszcze nie znam :lil: )
Oczka trochę się obawiam, bo dopiero zaczynam się dokształcać w tej dziedzinie, a czasu mam na to niewiele, ale jednocześnie jestem pełna optymizmu

Ślicznie!
Jak ja bym tak rozkopała swoj ogród to by mi nic nie zostało
, a u Ciebie proszę, cała galeria kolorowych piękności. Te kępy marcinków są zachwycające, miskant też, a trójsklepka faktycznie niezwykła!
Izo, czy znasz może nazwę tego dzwonka na drugim zdjęciu z ostatniego postu? Dostałam takiego ostatnio, a nie wiem jak się dokładnie nazywa.

Izo, czy znasz może nazwę tego dzwonka na drugim zdjęciu z ostatniego postu? Dostałam takiego ostatnio, a nie wiem jak się dokładnie nazywa.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
To dzwonek karpacki. :P
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
-
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu moim zdaniem Twój ogród nie odbiega , jest piękny
Gdy już skończysz wszystkie prace będzie cudowny . Wpadnę usiądę na kamyczku i będę podziwiała
Zresztą Izuniu po tych wszystkich foteczkach , którymi nas obdarzyłaś , widać , że Twój ogród ma "charakter i duszę"

Gdy już skończysz wszystkie prace będzie cudowny . Wpadnę usiądę na kamyczku i będę podziwiała

Zresztą Izuniu po tych wszystkich foteczkach , którymi nas obdarzyłaś , widać , że Twój ogród ma "charakter i duszę"

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Izuchna! No pięknie Ci jeszcze roślinki kwitną! I marcinki już pokazały swoje kolorki! Te "mojo-twoje"
chyba nie zdążą po przesadzeniu zakwitnąć, bo zapowiadają w połowie października opady deszczu ze śniegiem
. Ale przynajmniej u Ciebie mogę sobie pooglądać!
Fajnie, że pokazałaś skalniaczek
. Będziemy mogli oglądać etapy jego tworzenia. Dla mnie będzie to bardzo ciekawe!
Ale skąd masz siły na prace domowe, w ogrodzie i jeszcze na siedzenie do późna na forum?!
No ja w czasie weekendu padałam
. Ale ... nie będą mogła doczekać się wiosny, jak wszystkie rośliny ( mam taką wielką nadzieję!) od Ciebie zaczną wypuszczać listki i kwitnąć!
Jeszcze raz baardzo Ci za nie i za wszystko dziękuję!!!

Fajnie, że pokazałaś skalniaczek

Ale skąd masz siły na prace domowe, w ogrodzie i jeszcze na siedzenie do późna na forum?!

No ja w czasie weekendu padałam

Jeszcze raz baardzo Ci za nie i za wszystko dziękuję!!!

Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuniu - a co to za kwiatki na 3 zdjęciu w pierwszej serii? Te kwitnące na biało. Jak widzę to jeszcze dużo roślinek kwitnie u Ciebie i pewno będą do zimy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
Karolinko, to jest dzwonek karpacki, ale identyczne kwiaty ma dzwonek brzoskwiniolistny. Różnią się liśćmi i wzrostem.
Jakbyś u siebie rozkopała, to też zostałoby coś kwitnącego. Spróbuj, to się przekonasz ;)
Aniu, fajnie, ze zajrzałas
Basiu, nie widzisz wszystkiego ;) Dziękuję za komplement, a na "posiedzenie" na kamyczku zapraszam już teraz! Kilka mam, nawet z kokardkami
Jadzieńko, może u Ciebie marcinki też zdążą zakwitnąć. Powinno im wystarczyć kilka ciepłych dni. Hm, nie wiem, czy będziecie mogli oglądać etapy tworzenia, bo pozostał tylko jeden etap, czyli sadzenie, a to zrobię wiosną hurtem
Poza tym już trochę pozmieniałam ułożenie kamieni i zamieniłam niektóre... Pewnie zrobię to jeszcze parę razy a na koniec, jak będę sadzić, to jeszcze będę te kamienie przesuwać
Nie wiem skąd mam te siły, chyba z zapału, bo uwielbiam tworzyć
Na rozwój listków i kwiatów będę czekać z Tobą ;) Ja też Ci dziękuję!
Grażynko, kwiatki o które pytasz, to floksy
Większość z tego, co teraz kwitnie, będzie kwitła do przymrozków, tylko nie wiem, czy zdążą zakwitnąć chryzantemy, bo jakoś im się nie spieszy 
dziękuję wszystkim za odwiedziny
Jakbyś u siebie rozkopała, to też zostałoby coś kwitnącego. Spróbuj, to się przekonasz ;)
Aniu, fajnie, ze zajrzałas

Basiu, nie widzisz wszystkiego ;) Dziękuję za komplement, a na "posiedzenie" na kamyczku zapraszam już teraz! Kilka mam, nawet z kokardkami

Jadzieńko, może u Ciebie marcinki też zdążą zakwitnąć. Powinno im wystarczyć kilka ciepłych dni. Hm, nie wiem, czy będziecie mogli oglądać etapy tworzenia, bo pozostał tylko jeden etap, czyli sadzenie, a to zrobię wiosną hurtem

Nie wiem skąd mam te siły, chyba z zapału, bo uwielbiam tworzyć

Na rozwój listków i kwiatów będę czekać z Tobą ;) Ja też Ci dziękuję!

Grażynko, kwiatki o które pytasz, to floksy

dziękuję wszystkim za odwiedziny

- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
Przepraszam Izuniu, że w Twoim ogrodzie, ale wydaje mi się, że Andrzej poczuł się trochę urażony moim pisaniem.andre1960 pisze:Lilu to jest Twoje zdanie .Od zawsze wiem że kobiety są zakochane w kamieniach,dlatego dałem je Izie.Czym ja mały robaczek mogłem się odwzajemnić,Izka wieloletni ogrodnik ma dużo więcej roślin niż ja,dlatego ucieszyłem gdy mogłem w ten sposób się odwzajemnić
Andrzeju ja naprawdę pisałam to w sensie pozytywnym. Masz rację, kobiety kochają kamienie, i jak widać im większy tym lepszy.

Nie było mnie chwilkę u Ciebie w ogrodzie, a tu takie postępy prac. Jesteś WIELKA IZO.
Nie będę wychwalać wszystkich roślin, za dużo pisania, powiedz mi tylko czy ten rozchodnik ma rzeczywiście takie wrzosowe kwiaty, czy to przekłamanie aparatu.
Ostatnio jestem na etapie miłości do koloru wrzosowego, leciutko fioletowego, i pokrewnych.
Widzę, że u Ciebie jeszcze kwitnie len.
Ja obwiniałam siebie, że zmarnowałam swój len, bo po ścięciu zaczął posychać, aż usechł zupełnie. Prawie zaczęłam mieć wyrzuty sumienia. Gdy bliżej sprawdziłam co się z nim dzieje, okazało się, że nie miał korzeni. Bandyta gryzoń pożarł korzenie lnu.

- chatte
- Przyjaciel Forum
wcale nie, całkiem niewielki ze mnie ludziklila31 pisze:...Jesteś WIELKA IZO.

Liluś, ten rozchodnik jest różowy, a że już przekwita, to część kwiatów ma troszkę ciemniejszy kolor. Nie jest jednak wrzosowy. Mój aparat czasem tak mi robi, ze wszystko widac jak przez niebieski filtr i nie zawsze da się to poprawic.
Wiesz Liluś, mnie czasem jakaś kępka lnu usycha i nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje

Korzenie całe, a góra sucha. I to bez względu na podlewanie. Ty się jednak nie martw. Właśnie przeprowadzam mój len i odkryłam kolejne nadwyżki