Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu, nie mam dendrobium, a Twoje zakwitło ślicznie i podoba mi się :D Gratuluję ;:63
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu, piękne jest to Twoje dendrobium, ilość kwiatów imponująca, a kolorek mało spotykany. życzę Ci aby długo Ci kwitło, móje dendrobium rozkwitło w sobotę.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Asiu, czekałam na te fotki ;:138 Jak pięknie wygląda teraz Twoje Dendrobium :)
Nie mniej piękny ten gąszcz pozostałych pączków, zamkniętych, półotwartych i prawie rozkwitniętych...
Napisz proszę, które kolory są rzeczywiste - te na górze str., czy te ostatnie ? (róż, czy fiolet). Zresztą obydwa odcienie
bardzo ładne.
Asiu, a 10 pączków na jednym pędzie u falenopsisa w domowej uprawie, to też nie tak często spotykany bonusik ;:215
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Mała Mi, Mambo bardzo Wam dziękuję ;:58 to moje pierwsze Dendrobium ale już wiem że nie ostatnie ;:183

Madziu, do profesjonalizmu to jeszcze dużo brakuje ;:171 ale miło mi że Ci się podobają zdjęcia :wink: muszę w wolnym czasie zgłębić instrukcję obsługi mojego aparatu :roll: bo przy robieniu zdjęć z lampą z bliskiej odległości obiekt wychodzi prześwietlony, może da się z tym coś zrobić :wink:

Renatko, pączków na Dendrobium było w sumie 9 ale jeden przemarzł :twisted: na szczeście pozostałe trzymają się dzielnie i mam nadzieję że wszystkie się rozwiną :wink:

Joasiu, kolorki bardziej zbliżone są do tych z pierwszych zdjęć, czyli fiolet :wink: choć też nie jest to dokładnie taki kolor jak na fotkach :? A te 10 pączków :oops: cóż sama byłam zaskoczona ;:128 ale ten falenopsis chyba ma dobre geny :wink: lubi kwitnąć i do tego dość dużą ilością kwiatów :wink: dostałam go też z 10, potem na pędzie z uśpionego oczka miał 6, a teraz znów 10 ;:1
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Jeanne pisze:Obrazek
Obrazek no to się doczekałam ... f a n t a s t y c z n e Obrazek
Jeanne pisze:Obrazek
... a pierworodny :?: jak słodka landrynka Obrazek
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Basiu, miło że wpadłaś :wink:
Fakt, "pierworodny" w słońcu właśnie tak landrynkowo :lol: , malinowo wręcz wygląda, choć tak naprawdę w jego kolorze więcej jest z fioletu niż różu :roll:
Cieszę się że podoba Ci się moje Dendrobium :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Wchodzę, a tu, o! moje dendrobium :lol:
Miło popatrzeć jak kwitnie, moje zrzuciło i pąki i kwiaty po spacerze po Krakowie :) Ale żyje i jestem z niego dumny, że przeżył taką podróż (bo ja zawsze w połowie drogi już nie mogę :lol: )

Poprawiłem literówki. Ale wstyd...
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Arielu, pozostaje mieć nadzieję że niebawem znów zakwitnie :wink:
Widzę teraz że Dendrobium jest o wiele delikatniejsze niż falenopsisy :roll: przynajmniej akurat ten egzemplarz, pączek usechł bo zrobiło się trochę chłodniej, a teraz coś mi podejrzanie wygląda jeszcze jeden - przenosiłam do podlewania :twisted:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moje ma dorosłą psb z zalążkiem pędu chyba, ale ten ani drgnie, za to mała psb rośnie ładnie :) Dobrze wiedzieć, że taka delikatna.

Ale prawda, że kolory ma świetnie dobrane? ;) :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

U mnie na razie nowej psb nie widać :roll:
Oj, kolorki bardzo mi się podobają, byłam pozytywnie zaskoczona :wink:
A czy ten Twój też miał takie małe kwiaty :?: mój ma ok 4 cm, myślałam że będą choć trochę większe :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie pamiętam wielkości, ale małe były, takie urocze :) :P

Teraz tak wygląda ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Asiu, a ja zapytam jeszcze o seledynka Pink Panter- pamiętasz czy on długo trzyma kwiaty?
Cofnęłam się żeby obejrzeć sobie jeszcze ten Twój (cudny!) i zobaczyłam że mamy je w takich samych osłonkach, tylko Twoja jest chyba lekko seledynowa a moja taka śmietankowa/kremowa :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Agnieszko, zgadza się, moja osłonka seledynowa, kupowałam pod kolor tego właśnie storczyka :lol:
Mój kwitł baaaardzo długo, bo prawie 7 miesięcy :wink: tzn te "sklepowe" kwiaty utrzymały się jakieś 5 miesięcy, ale w międzyczasie przedłużały się pędy :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Jeanne pisze:Agnieszko, zgadza się, moja osłonka seledynowa, kupowałam pod kolor tego właśnie storczyka :lol:
Mój kwitł baaaardzo długo, bo prawie 7 miesięcy :wink: tzn te "sklepowe" kwiaty utrzymały się jakieś 5 miesięcy, ale w międzyczasie przedłużały się pędy :wink:
mój kwitł niewiele ponad 2 miesiące. ale ja zawsze trafiam na felerne i nietrwałe. odkąd go kupiłam nic się nie zmienił (tylko przekwitł), jeszcze nie puścił żadnego liścia ani korzonka, ale mam nadzieję, że wkrótce to zrobi.
Awatar użytkownika
pikasia
100p
100p
Od: 5 wrz 2007, o 23:09

Post »

Witaj Asiu :D Dopiero teraz tu do Ciebie dotarłam.
Rzeczywiście mamy bardzo podobne dendrobia, czyżby kuzyni?? hihi :wink:
Mój jeszcze cały czas powiększa pąki, ale już widać trochę kolorku :D już nie mogę się doczekać kiedy się otworzą.......
Pozdrawiam
Kasia

moje storczyki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”