Dorotko - dorcia7 tulipany rozkwitają bardzo wolno, bo słońca brakuje.
Dzisiaj był ładny i dość ciepły dzień., ale na noc prognoza zapowiada opady śniegu. Zobaczymy, jak to będzie z tymi przymrozkami. Na wszelki wypadek okryłam dzisiaj niektóre wrażliwce, a reszta musi sobie poradzić.
Halinko - hala67 wczesnych tulipanów trochę mam, ale w tym roku słabo kwitną, bo zimno i słońca brakuje.
W nocy przymrozku nie było i irysom nic się nie stało. To takie maleństwa, że trudno im wyraźne zdjęcie zrobić.
Marysiu - Maska tak, to prawda. Większość roślin rośnie już jak chce, bo nie mam siły ich korygować.
Tulipany mają wiele paków, ale nie chcą ich otworzyć. Trzeba czekać na cieplejsze dni.
U mnie po dość ładnym i ciepłym dniu pada deszcz, który w nocy ma zamienić się w śnieg.
Jurku - Locutus sama jestem w szoku, że ten maluch już zakwitł. Dobrze, że go wypatrzyłam, bo ukrył się miedzy wyższymi roślinami.
Marusiu - amalia witaj. Cieszę się, że zajrzałaś na moja działkę.
Rośliny starają się jak mogą, ale brakuje im słońca. Wiele pąków od kilku dni nie może się rozwinąć.
Lucynko - płocczanka w imieniu kwiatów, dziękuję za miłe słowa. Jeszcze nie wszystkie tulipany botaniczne zdążyły zakwitnąć. Ciągle brakuje słońca, a jeszcze przymrozkami i śniegiem straszą. Biedne te nasze roślinki.
A dzisiaj wszystkiego po trochu.
narcyz 'Passionale'
pierwiosnki nn
wilczomlecz mirtowaty
wilczomlecz złocisty
groszek wiosenny
floks szydlasty nn
żywokost wielkokwiatowy
kokorycz długoowockowa
śnieżyca letnia
naradka odroślowa
fiołek nn