Przydomowy ogródek Eweliny .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny .

Post »

Pierwiosnki, krokusy, stokrotki, bratki -wiosna, wiosna. ;:138
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiosna, panie, wiosna!!!
Ewelinko, piękne masz rabatki. ;:138
Uroczo będzie, gdy całe zabarwią się kolorami! ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Powojniki już mają spore nowe pędy ;:oj. Super zdjęcie kosa śpiewaka :) Pozdrawiam
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ewelina, jak u Ciebie jest pięknie wysprzątane ;:oj Ani jednego chwaścika nie widzę ;:333
Pięknie przezimowała Tobie lawenda, cięłaś już?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Gdzie Ci za gęsto! Poczekaj u mnie,na ten kawałeczek mam 90 bylin zamówione :;230
Fajną lawendę masz,moja sobie sama rośnie ;:224
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rabatka wyszła ci ;:215 , jak się na niej roślinki rozrosną tylko siedzieć i podziwiać. ;:oj . Ładne kulki lawendy, ja swoje przycięłam. ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Super ta lawenda u Ciebie wygląda. To fioletowa? U mnie tak prezentuje się tylko biała. Fioletowa wygląda nieciekawie. Jakaś taka marna... Biała za to zdecydowanie lepiej mi się trzyma. A szkoda, bo tak lubię tą fioletową... . Rabatki czyściutkie u Ciebie że aż miło. U mnie po kopcach taki syf że aż mi się patrzeć nie chce.
Motyle już widziałam w święta ale takich pąków jak u Ciebie to u mnie jeszcze nie ma.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Jagi bez tych śpiewaków to nie było by to samo, oj nie . Ich trele są obowiązkowe w takie wiosenne wieczory czy poranki ;:224 . A faktycznie słychać je nawet przy zamkniętym oknie ;:306 . Faktycznie to jest plus, bo będzie mniej miejsca dla chwastów, tak jak piszesz ;:131 . Najlepiej gdyby wcale nie rosły te chwasty .

Moniko na narcyzy czekam chyba najbardziej, no i na tulipany ;:224 . Jestem bardzo ciekawa kolorów , czy zgodzą się z tymi co kupowałam. Z dnia na dzień robi się coraz bardziej wiosennie .

Olu masz zupełną rację. Do słoneczka wszystko zaczyna rosnąć jak na drożdżach. Motylków też widzę coraz więcej . Z dnia na dzień roślinki są widocznie większe i cieszą oczy :tan .

Małgosiu faktycznie nieobecność eMa ma też swoje dobre strony ;:224 . Teraz tylko coś marudzi pod nosem ;:306 . Jeszcze trochę zacznie się jego wędkowanie i nie będzie nic mówił haha. A ja właściwie to nie mam do cięcia żadnych róż bo większość sadziłam jesienią. Tylko kilka rabatówek już przycięłam jakiś czas temu . Czekam na forsycję tylko z tego względu, że nie kwitła mi w zeszłym roku .

Sabinko chyba jednak masz rację . Rośliny zawsze można rozsadzić jak się rozrosną za bardzo a te chwasty to lubią się wszędzie wciskać . Jak roślin będzie więcej to może ich tyle nie będzie do plewienia. Dzisiaj też widziałam kolejne motyle ;:333 .

Soniu tylko dwa powojniki takie wyrywne. Reszta sporo w tyle ale z pewnością nadrobią straty. A lawenda to jest ta, którą sadziłam przed świętami. Całkiem ładne sadzonki jak za takie małe pieniądze ;:224 .

Andzia dziękuję ;:196 . To była tylko przyjemna praca mimo wszystko. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz ładniej. A zieleniny wychodzi coraz więcej i to cieszy .

Slimak900 ładne imię ma Twoja córka. Moja też ostatnio układa puzzle ale jednak chce żeby przy Niej siedzieć. Zdrowiejcie bo pogoda robi się coraz ładniejsza. Bratki są niezbędne wiosną a stokrotki kupiłam bo bardzo mi się spodobały ;:oj . Pierwszy raz mam je u siebie i jestem ciekawa jak długo będą kwitły ;:131 .

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu ewidentnie moje siewki miały za mało słoneczka. No ale trudno może teraz nadrobią. A pierwiosnki gruzińskie są niezawodne ;:215 . Kwitną pięknie i obficie . A co do śpiewaków to ja mam takie ptasie koncerty bardzo często :heja .

Rafik masz rację- wiosna ;:138 .

Lucynko dziękuję ;:196 . Mam nadzieję, że będzie w miarę ładnie. Jednak mam obawy jak ja to wszystko tam posadziłam ;:306 . No zobaczymy jaki będzie efekt a potem będzie najwyżej wielkie przesadzanie ;:306 . W końcu to lubimy najbardziej hehe.

Asiu tylko dwa moje powojniki takie wyrywne, reszta jest odrobinę do tyłu z rozwojem. A co do ptaka to nie wiem do tej pory czy to był szpak czy kos :oops: .

Zuza jakie wysprzątane ?? To tylko tak zdjęcia robiłam żeby chwastów nie było widać ;:306 . W rzeczywistości czeka mnie plewienie ale jeszcze czekam bo nie chcę usunąć siewek, które może gdzieś tam mam a nie do końca wiem czy to chwasty czy siewki roślin. A lawenda to jest ta kupiona i sadzona przed świętami. Po posadzeniu lekko przycięłam ją.

Mati mówisz ?? No to w takim razie mam jeszcze za rzadko u siebie posadzone rośliny hehe. Dziękuję ;:196 .

Zeniu dziękuję Ci bardzo. Na razie to taki misz-masz ale zobaczymy co z tego wyrośnie i będę kombinowała dalej. Sadzonki trafiły mi się bardzo ładne więc kuleczki ładne wyszły ;:170 .

Madziu to ma być fioletowa lawenda. Białej nigdy nie widziałam na swoje oczy ;:oj . Oj nie przesadzaj ,wcale tak czysto nie ma to są tylko pozory . Nie martw się u Ciebie za jakiś czas też będą takie pąki. Ty za to masz magnolie, które zakwitną za jakiś czas a ja nie mam ani jednej ;:222 .

Pogoda dzisiaj była taka sobie oo. Troszkę rano popadało, potem większość dnia były chmury a w końcu po południu wyszło słoneczko. Dzisiaj w ogródku nic nie robiłam. Owszem przeszłam się kilka razy żeby zobaczyć czy coś nie urosło od wczoraj ;:306 . Dzisiaj przyjechały do mnie powojniki i powiem Wam, że nawet jeden ma pąki kwiatowe ;:oj . Nic dziwnego skoro jest z grupy Antragene - to Violet Pink. Właśnie czytam, że powojniki z tej grupy nie lubią miejsc gorących a ja miałam go posadzić przy południowej ścianie . No i co ja mam teraz zrobić ?? Ryzykować czy coś innego mu szukać ?? Jutro zrobię im zdjęcia i póki co na razie je hartuję bo mają mnóstwo młodych przyrostów i w razie mrozu mogłyby paść. A poza tym moja koncepcja zmieniła się już kilka razy i nie wiem do końca gdzie je posadzić ;:306 . Cała ja :oops: .

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko śliczne te kupione krzaczki lawendy ! rewelacyjne! Rabatki zadbane to i roślinki wychodzą bo im chwasty nie przeszkadzają. Śliczne bratki i stokrotki kupiłaś, ja muszę dokupić stokrotek koniecznie :D
U mnie pogoda dopisała i ledwo się ruszam ;:306 Tez dostałam dzisiaj przesyłkę ale nie wszystko posadziłam :D
Może lepiej znajdź inne miejsce powojnikowi ;:131
Słoneczka i pogody na jutro ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

ewelkacha88 pisze:
Obrazek
Jejuniu!!! Jaką cudowną buźkę ma ten zółto niebieski bratek. ;:oj Obrazek

I jaki Ty masz Kobieto porządek na rabatach! ;:oj No to teraz mi wstyd... Jutro znów będę sprzątać swoje... :oops:

Posadziłaś za gęsto?! Przyjedź i zobacz moje... ;:306
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Ooo, gratulacje! Piękna wiosna u Ciebie, jak widać. Zadbane, wychuchane, wysprzątane - znać pana.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Wiedziałam że sadzisz lawendę, ale nie myślałam że takie duże krzaczki ;:oj
Moje takie to zrobiły się dopiero w pierwszym sezonie a sadziłam maleństwa ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Marysiu ja pojechałam z myślą o bratkach ale jak zobaczyłam te stokrotki to musiałam je kupić ;:oj . Ty też spraw sobie taki sympatyczny prezencik :tan . Z lawendy też jestem zadowolona ale nie wszystkie sadzonki były takie dorodne. Te najładniejsze poszły w miejsca bardziej widoczne a reszta musi dorosnąć ;:108 . Powojnikowi szukam już innego miejsca . Oj te moje rośliny , mają ze mną przechlapane ;:306 .

Aniu nie przesadzaj z tym porządkiem :oops: . Po prostu wybieram Wam takie zdjęcia bez chwastów ;:306 .Za gęsto posadziłam ale tylko gdzieniegdzie, tak mi się wydaje , że przy różach mam za duży ścisk no ale okaże się w sezonie . A z chęcią Cię odwiedzę ale to chyba ciut za daleko ;:218 . A bratki miałam brać niebieskie ale jak Pani pokazała mi te niebiesko- żółte buźki to poddałam się ;:224 .

Izo a dziękuję Ci bardzo . Zarumieniłam się aż :oops: . Nie przesadzaj, wcale nie ma tak czysto :oops: .

Zuza kupiłam je z gołym korzeniem, bardzo tanio ale z tych 65 sztuk nie wszystkie były takie ładne. Ponad połowa była właśnie taka jak na zdjęciach a reszta mniejsza no ale za takie pieniądze to i tak dziwię się, że są tak ładne. Oby tylko chciały rosnąć i kwitnąć tak ładnie ;:224 .

U mnie dzisiaj pogoda strasznie brzydka ;:222 . Niebo zachmurzone, chłodno i strasznie wieje wiatr brrr. Na zewnątrz nie mam zamiaru wyjść nawet a może ? ;:306 Byłam z dziećmi u lekarza bo już ten kaszel mnie niepokoił i niestety Weronika dostała antybiotyk bo nie radzi sobie z wydzieliną i Jej charczy w oskrzelach . Muszę Ją ostukiwać kilka razy dziennie bo Ona nie potrafi porządnie sobie odkaszlnąć. Ehh no nic, muszę Je wyleczyć do końca i siedzieć w domu,żeby nie było problemów. Emilka od świąt układa tylko puzzle ;:oj . Tak strasznie się wkręciła, że potrafi prawie cały dzień przy nich siedzieć. Mam już kilka kompletów i zna je prawie na pamięć ;:306 . Układa nawet takie po 100 i 160 elementów ale te ostatnie z lekką pomocą mamy lub taty. Mój eM wczoraj mi oznajmił, że dzisiaj jedzie na ryby bo odebrał już kartę i założę się, że jutro będzie umierał bo niedawno był jeszcze chory a już musiał pojechać ;:223 . Mówię Wam z tymi facetami to czasem jest koniec świata. Dobrze, że mamy w domu tylko jednego ;:306 . No dobra licząc kota i agamę to trzech ;:170 . Obiecane fotki powojników :

Obrazek

Obrazek

Zawsze zamawiam od Wędr.... . Sadzonki są proporcjonalne do ceny a więc niewielkie ale ja nie chcę kupować drogich gdyż z tymi roślinami coś słabo mi idzie . Dziwi mnie, że są tak mocno wyrośnięte, w zeszłym roku chyba tak nie było. Teraz hartują się na balkonie i jak znajdę im miejscówkę to posadzę za jakiś czas. W każdym razie tylko dwa z nich będą posadzone tam gdzie miały rosnąć a reszta szuka nowego adresu ;:306 . Jestem jednak jak typowa kobieta - zmienna i koniec kropka .

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Też od nich kupowałem,chociaż w zeszłym roku niektórym forumkom przycięli zielone części.
Jednak...U mnie zawsze jest tak-kupuję,wsadzam,przymrozek i rosną od podstawy,dlatego tańsze to lepsza opcja ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”